Ο προπονητής στο νοσοκομείο, η ομάδα στα εξωτερικά ιατρεία!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ο προπονητής στο νοσοκομείο, η ομάδα στα εξωτερικά ιατρεία!

bet365

O Mιχάλης Λεάνης γράφει για την ΑΕΚ που απέδειξε ότι έχει πλάνο και στρατηγική, αντιθέτως με τον Ολυμπιακό που δείχνει να έχει χάσει τον προσανατολισμό του.

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Άλλες εφτά φορές να παίξουν αποκλείεται αυτή η ΑΕΚ να χάσει από τον Ολυμπιακό. Δεν είναι τυχαίο πλέον ούτε θέμα συγκυριών ότι φέτος η Ένωση στα τέσσερα ματς με τους ερυθρόλευκους δεν έχασε κανένα.

Αν μάλιστα βάλουμε τα παιχνίδια στον μεγεθυντικό φακό θα δούμε ότι σε κάθε αναμέτρηση η ΑΕΚ μεγάλωνε ποδοσφαιρικά , ολοκληρωνόταν, παρόλες τις σημαντικές απουσίες που προέκυψαν στον δρόμο, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός γινόταν όλο και λιγότερο ανταγωνιστικός!

Η ΑΕΚ έχει ένα πλάνο στο παιχνίδι της. Κουτσό στραβό, αρέσει σε κάποιους , ή κάποιους άλλους τους κάνει να γκρινιάζουν , μικρή σημασία έχει , όταν μάλιστα η ομάδα καταφέρνει να μετρά επιτυχίες , να βρίσκεται μέσα στους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το πλάνο και η στρατηγική υπάρχουν και αποδεικνύονται αποτελεσματικά. Ξέρει πως να παίξει , πως να αναπτυχθεί, που και πως να στοχεύσει , πως να προστατέψει τις αδυναμίες της

Το τελευταίο ίσως είναι το ισχυρότερο όπλο της , αφού η ομάδα βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της οικοδόμησης και έχει όλο τον χρόνο να ολοκληρωθεί. Κι αυτή η ολοκλήρωση θα καθυστερούσε σημαντικά αν η Ένωση δεν έβρισκε ένα τρόπο να καλύψει τις ατέλειες της.

Στην ΑΕΚ υπάρχουν ρόλοι. Δεν υπάρχουν ενδεχομένως πολλοί να τους ερμηνεύσουν, με τους τραυματισμούς βασικών παικτών σε νευραλγικές θέσεις οι ερμηνευτές λιγόστεψαν , αλλά οι ερμηνείες των ρόλων παραμένουν αξιοπρεπέστατες.

Στην ΑΕΚ φτιάχνουν χαρακτήρα. Φαίνεται στο πάθος , στην ενέργεια , στο πείσμα που καταθέτουν οι παίκτες στις τέσσερεις γραμμές του γηπέδου, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα!

Κανένα ντέρμπι δεν έχει παρατήσει, σε καμία σημαντική αναμέτρηση δεν πτοήθηκε από τις αντιξοότητες, δεν επηρεάστηκε , δεν έχασε την στοχοπροσήλωση της και τα αποτελέσματα που έφερε δείχνουν το δίχως άλλο ομάδα με χαρακτήρα.

Με τον Παναθηναϊκό το κυνήγησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και δικαιώθηκε, με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε με αριθμητικό μειονέκτημα, ότι χειρότερο για την ψυχολογία μιας ομάδας σε αγώνα ντέρμπι και τελικά επικράτησε σε όλα τα μέτωπα.

Με τον Ολυμπιακό βρέθηκε δυο φορές να χάνει και έφερε τα φύλλα τούμπα, κερδίζοντας όχι μόνο τα παιχνίδια αλλά και τις εντυπώσεις. Χθες επικράτησε του Ολυμπιακού στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού σε όλους τους τομείς. Έδειξε και απέδειξε ότι είναι πιο ομάδα από τον αντίπαλο.

Παρουσίασε μια αδυναμία στην διαχείριση του παιχνιδιού στα τελευταία κρίσιμα λεπτά , λόγω έλλειψης παραστάσεων σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά όταν ένα σύνολο μαθαίνει από τα λάθη και τις αδυναμίες του ,βρίσκει τον τρόπο πάλι σαν σύνολο να τις σκεπάσει.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό με τα προηγούμενα το γεγονός ότι στην ομάδα υπάρχουν παίκτες που οι φιλοδοξίες , τα θέλω τους , τα όνειρα τους ταυτίζονται μ’ αυτά της ομάδας. Υπάρχουν παίκτες ΑΕΚάρχες που θα τα δώσουν όλα για την ομάδα , για τις διακρίσεις , για τους τίτλους , για την καριέρα τους για τα συμβόλαια τους σε ισόποσες όμως δόσεις.

Οι ΑΕΚάρχες μεγαλώνουν με την ομάδα και η ομάδα μ’ αυτούς!

Στον Ολυμπιακό πάλι ισχύον τα εντελώς αντίθετα. Η ομάδα ιδιαίτερα των τελευταίων παιχνιδιών στερείται σταθερού πλάνου. Ο προσανατολισμός της έχει χαθεί. Στα τέσσερα ημίχρονα με την ΑΕΚ έχει παίξει 4-3-3, μετά 4-4-2 και χθες 4-2-3-1!!!

Έχασε με όλες τις παραλλαγές, με καμία δεν παρουσιάστηκε αρκούντως ελκυστικός και ουσιαστικός , με καμία δεν εμφανίστηκε ανάλογα παραγωγικός με την ποιότητα των παικτών που διαθέτει.

Στον Ολυμπιακό απουσιάζει η προσωπικότητα , οι εμπνεύσεις , η σπιρτάδα, η ενέργεια (οι παίκτες είναι ικανοί να χάσουν κόντρα από 10χρονο παιδάκι) , η αυτοπεποίθηση , η σιγουριά ακόμα και η αυτοσυγκέντρωση από ποδοσφαιριστές επιπέδου Τσάμπιονς Λίγκ.

Αποκλείεται να ξέχασαν την μπάλα που ξέρουν. Απλά το ποδόσφαιρο είναι άθλημα ομαδικό και ο Ολυμπιακός έχει πάψει να είναι ομάδα συνόλου. Για να φτιαχτεί ένα σύνολο χρειάζεται ένας κορμός, η ομάδα κάπου να πατά, ο κορμός να δουλευτεί , να δοκιμαστεί.

Ο κορμός απουσιάζει, οι παίκτες αλλάζουν, όσοι μένουν είναι γιατί δεν έχουν φύγει, ο προπονητής είναι με ημερομηνία λήξης ακόμα και όταν η ομάδα φιγουράρει στα ρετιρέ της βαθμολογίας και όλα δείχνουν να γίνονται μηχανικά, με μόνο όφελος και κριτήριο η ομάδα να μην χάσει σε οικονομικό επίπεδο. Σίγουρα δεν έχει χάσει , αυτό λένε τα τεφτέρια, αλλά έχει χάσει σε προσωπικότητες και αξίες.

Στον πάγκο έψαχνες προπονητή και δεν υπήρχε(μια που το αναφέρω περαστικά του ανθρώπου)! Στο κέντρο χθες έψαχνες να βρεις κάποιον να ξεχωρίζει, κάποιον να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του και αυτός δεν υπήρχε. Το ίδιο και στην άμυνα , στην επίθεση , παντού. Σαν τα εξωτερικά ιατρεία που ψάχνεις γιατρό και δεν τον βρίσκεις.

Μπήκε ο Οφόε και δεν τον πήρε κανείς χαμπάρι. Ο πολύς Μιραλάς χρεώνεται με μια ενέργεια στο πρώτο μέρος. Ο Ρομαό έπαιζε για τρεις με αποτέλεσμα στο τέλος να τον σημαδέψουν!

Αλήθεια οι υπόλοιπες μεταγραφές που είναι;;; Η ομάδα μόνο από στημένη φάση μπορούσε να σκοράρει, αλλά και μετά το γκολ του Ταχτσίδη δεν έπειθε ότι μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Κι αυτό γιατί απουσιάζουν οι Ολυμπιακάρχες. Οι ποδοσφαιριστέςπου έχουν δεθεί με την ομάδα! Αυτοί που θα παίξουν, για τους τίτλους , για τον κόσμο , για τις υπερβάσεις εντός και εκτός συνόρων. Γιατί απουσιάζουν όσοι δεν κουβαλούν την νοοτροπία του εποχικού, την νοοτροπία δηλαδή που τον τελευταίο διάστημα κυριαρχεί στην ομάδα.

Κι ενώ το ερώτημα για την ΑΕΚ είναι πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει με το χαρακτήρα που έχει χτίσει , το αντίστοιχο για τον Ολυμπιακό είναι αν μπορεί μ’ αυτήν την νοοτροπία να επανέλθει ή ακόμα αν είναι σε θέση πλέον να την αλλάξει!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!