Μία ακόμα μέρα στη δουλειά...

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Μία ακόμα μέρα στη δουλειά...

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος εξηγεί γιατί το χθεσινό ματς ΑΕΚ – Ολυμπιακού είχε περισσότερο διαδικαστικό παρά ουσιαστικό χαρακτήρα και επιβεβαίωσε τις αλλαγές συσχετισμών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ατρόμητος Αθηνών- ΠΑΟΚ Με ειδική προσφορά*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ηταν μία φάση στο χθεσινό αγώνα που ουσιαστικά αποτύπωνε όλη την εικόνα στο ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Λίγο μετά το 70ο λεπτό, ο Βράνιες κέρδισε μία ακόμα μάχη, πήρε τη μπάλα πριν τη μεσαία γραμμή και ξεκίνησε μία τρελή κούρσα προς την εστία των «ερυθρολεύκων» ξεπερνώντας όποιον έβρισκε μπροστά του.

Κούρσα που αιφνιδίασε ακόμα και τον Μασούντ, ο οποίος δεν ακολούθησε το Βόσνιο και δεν πρόλαβε την πάσα, ακούγοντας μάλιστα, ορισμένα «επιφωνήματα» από τον Βράνιες.

Και μπορεί η συγκεκριμένη φάση να είχε ελάχιστη σημασία για τη ροή του αγώνα, καθώς ελάχιστα μετά η ΑΕΚ πέτυχε το 2-0, αλλά κατέδειξε όλες τις διαφορές που είχαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο και τελικά έδωσαν τη νίκη στο Δικέφαλο.

Για να μην λέμε πολλά, η ΑΕΚ σε ένα ακόμα ματς κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν πολύ πιο έτοιμη κα έδειξε να λειτουργεί καλύτερα ως ομάδα. Οι παίκτες της είχαν πάθος που ξεχείλιζε σε κάθε φάση, πήγαιναν συνήθως πρώτοι στη μπάλα, συνεργάστηκαν αποτελεσματικότερα και τελικά έφτασαν σε μία πιο εύκολη επικράτηση απ' ότι δείχνει το τελικό 2-1.

Παρόλο που το πρώτο ημίχρονο έδειχνε πιο ισορροπημένο, η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε καλύτερους συνδυασμούς, το «φονικό» δίδυμο στην άμυνα Βράνιες-Τσινγκρίσκι εξουδετέρωνε κάθε κίνδυνο και μπροστά ήταν περισσότερο επικίνδυνη. Το δεύτερο μέρος στο οποίο κυριάρχησαν οι γηπεδούχοι, ουσιαστικά αποτέλεσε τη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, με τους Λάζαρο και Αραούχο να βάζουν το κερασάκι στην τούρτα.

Απέναντι της η ΑΕΚ βρήκε έναν «χλωμό» Ολυμπιακό που δεν είχε καμία διαφορά, ούτε βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Οι «ερυθρόλευκοι» θυμίζουν ομάδα.... Σεπτεμβρίου που μόλις ολοκλήρωσε την προετοιμασία και ψάχνεται να βρει τους ιδανικούς συνδυασμούς για να πορευτεί στη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν απειλητικός, οι παίκτες της μεσαίας γραμμής αδυνατούσαν να δημιουργήσουν και να βοηθήσουν είτε τον Ανσαριφάρντ, είτε τον Μιραλάς να φανούν επικίνδυνοι. Ηταν εμφανής η απουσία αυτοματισμών και ομοιογένειας, σα να βάζεις τίτλο «μία ομάδα κόντρα σε μία λιγότερο ομάδα»!

Ολη αυτή η ιστορία με τις αλλαγές των προπονητών, τις εναλλαγές στα συστήματα και στο στιλ παιχνίδιού και το «μπες-βγες» των παικτών στην ενδεκάδα, έχουν επηρεάσει υπερθετικά το παιχνίδι της ερυθρόλευκης ομάδας με αποτέλεσμα να έχουμε περάσει το μέσο της σεζόν και ο Ολυμπιακός να μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι δίχως πυξίδα.

Πόσο μάλλον χθες, που δεν είχε ούτε τον κανονικό προπονητή στον πάγκο, την ίδια ώρα που ο Χιμένεθ επικρατούσε κατά κράτος και «πετύχαινε» τα δύο γκολ με τις αλλαγές από τον πάγκο!

Γι' όλα αυτά λοιπόν, η πρόκριση δεν κρίθηκε χθες, αλλά ουσιαστικά από την αρχή της σεζόν. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός έχασε δύο φορές από την ΑΕΚ μέσα σε τρεις ημέρες, ενώ σε τέσσερα φετινά ματς δεν έχει ούτε νίκη!

Ακόμα και το γκολ του Ταχτσίδη προήλθε από την υποχώρηση των παικτών του Δικεφάλου, παρά από ενέργειες των ερυθρολεύκων, με τον σκόρερ ουσιαστικά να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Και κάτι τελευταίο, που σημαίνει πολλά για τη φετινή διαφορά των δύο ομάδων. Κάποιες άλλες εποχές η νίκη επί του Ολυμπιακού θα σήμαινε ένα ατελείωτο πάρτι για τους οπαδούς της ΑΕΚ. Χθες, αρκετοί έφυγαν πριν από το 90, οι περισσότεροι με τη λήξη και χωρίς ιδιαίτερους πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες.

Αυτή είναι η νοοτροπία με την οποία μπολιάζεται επιτυχημένα η ΑΕΚ, δηλαδή «μπορούμε με όλους και σε όλα τα μέτωπα». Να βλέπει τον κάθε αγώνα σαν μία ακόμα μέρα στη δουλειά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος