Το μοιραίο βράδυ του Γλύκου και του Ζαγοράκη (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Το μοιραίο βράδυ του Γλύκου και του Ζαγοράκη (vid)

bet365

Για έβδομη φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι ΠΑΟΚ και Ατρόμητος στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, με το τελευταίο ραντεβού τους στην Τούμπα, πριν έξι χρόνια, να έχει μείνει αξέχαστο για πολλούς λόγους…

Παίξε νόμιμα στο Μπέτις - Λεγανιές και η Sportingbet.gr σε ανταμείβει*, ακόμα κι αν χάσεις! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ηταν 25 Ιανουαρίου του 2012 όταν ΠΑΟΚ και Ατρόμητος είχαν ξαναβρεθεί αντιμέτωποι για το Κύπελλο, πάλι για την προημιτελική φάση, αλλά σε μονό αγώνα, βάσει του φορμάτ διεξαγωγής της διοργάνωσης, που ίσχυε εκείνη την σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι είχε αποκλείσει στους «16» του θεσμού την ΑΕΚ και το Κύπελλο ήταν βασικός στόχος του, αν και οι αποχωρήσεις του Βιεϊρίνια και του Κοντρέρας είχαν βαρύνει το κλίμα για τη διοίκηση του Θόδωρου Ζαγοράκη, που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το ματς ξεκίνησε καλά για τους «ασπρόμαυρους», που άνοιξαν το σκορ με το εύστοχο πέναλτι του Λίνο. Ο Μπόλονι είχε αρχίσει να δίνει παιχνίδια στον Παναγιώτη Γλύκο, ο αγώνας όδευε προς το τέλος του, όταν ο Ατρόμητος ισοφάρισε με το χρονόμετρο να «χαϊδεύει» το 90ο λεπτό! Ο Φυτανίδης σέντραρε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατευθύνθηκε προς την εστία, με τον Γλύκο να την απομακρύνει μέσα από την γραμμή.

Εκείνο το γκολ θα συνόδευε για αρκετά χρόνια τον Ελληνα γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, που στην παράταση δέχθηκε ένα ακόμη γκολ από τον Μπρίτο και ο Ατρόμητος του Γιώργου Δώνη πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά μέσα στην Τούμπα και έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν ήταν δραματικές για τον ΠΑΟΚ. Η έντονη αντίδραση μερίδας του κόσμου, που εισέβαλε στα γραφεία της ΠΑΕ, οδήγησε στην αποχώρηση του Θόδωρου Ζαγοράκη από τον προεδρικό θώκο. Το ίδιο βράδυ υπέβαλλε την παραίτηση του από την προεδρία και το επόμενο πρωί ο Ζήσης Βρύζας ανέλαβε πρόεδρος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα