Ο θρίαμβος της Λαμίας στο «αντίο» του 2017! (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Ο θρίαμβος της Λαμίας στο «αντίο» του 2017! (pics)

bet365

Η Λαμία βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της και ο θρίαμβος επί του Παναθηναϊκού ήταν το ιδανικό φινάλε ενός αξέχαστου 2017 για τους νεοφώτιστους!

Είναι μερικές χρονιές που σου πάνε όλα καλά, απ’ αυτές που δεν ξεχνιούνται. Στη Λαμία εδώ και καιρό, όσο εδραιώνει τη θέση της στην κατηγορία, μετά την άνοδο και τα καλά αποτελέσματα, που απομακρύνουν τις σκοτούρες και οδηγούν με ασφάλεια την ομάδα ως τώρα στον βασικό στόχο, που δεν είναι άλλος από την παραμονή, δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για όσα τους έφερε η χρονιά που σιγά-σιγά μας αποχαιρετά!

Για τους νεοφώτιστους, η εμπειρία της Superleague Σουρωτή ήταν γεμάτη προκλήσεις και απαιτήσεις, στις οποίες χρειάστηκαν λίγο καιρό για να προσαρμοστούν, όσο κι αν ο Μπάμπης Τεννές και πολλοί παίκτες έχουν «ξαναπερπατήσει» στα ίδια μονοπάτια στο παρελθόν. Η ήττα από την ΑΕΛ την Κυριακή (17/12) σταμάτησε το αήττητο των επτά αγώνων κι «έσπρωξε» την ομάδα στη 12η θέση, πάλι όμως με διαφορά ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Άπαντες στην ομάδα της Φθιώτιδας απογοητεύτηκαν από το αποτέλεσμα, αν και περίμεναν πως κάποιο θα ερχόταν κάποια στιγμή το παιχνίδι που θα έβαζε «stop» στην πορεία τους και οι Θεσσαλοί δεν ήταν ένας εύκολος αντίπαλος. Τη στιγμή λοιπόν που το 2017 έμοιαζε να κλείνει για τη Λαμία με κάπως πικρή γεύση, το πρόγραμμα είχε ακόμη έναν αγώνα-πρόκληση: Αυτόν με τον Παναθηναϊκό στο ΔΑΚ, για το Κύπελλο, σε μια στιγμή που θα μπορούσε να παραμορφώσει τις καλές εντυπώσεις.

Τα προβλήματα του «τριφυλλιού» άφηναν περιθώρια αισιοδοξίας, αφού οι «πράσινοι» σε καμία περίπτωση δεν είναι «ακτύπητοι». Το βλέμμα της Λαμίας ωστόσο φέτος είναι σαφώς προσανατολισμένο στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα και οι ιθύνοντες δεν το κρύβουν στις δηλώσεις τους, καθώς και στις τοποθετήσεις τους εδώ και καιρό. Δεν είναι εύκολο για μια νεοφώτιστη ομάδα να καταμερίζει τις δυνάμεις της σε πολλά μέτωπα και δεδομένων των δυσκολιών να καταφέρει κάτι πραγματικά αξιομνημόνευτο στον δεύτερο σε σημασία θεσμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι Φθιωτοί θα χτύπαγαν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά ως εκεί. Μερικές φορές όμως οι εξελίξεις είναι διαφορετικές σε σχέση με τους υπολογισμούς κι όχι πάντα προς το χειρότερο!

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ… ΠΑΤΙΝΑΖ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ!

«Νομίζω οτι σε ένα τέτοιο γήπεδο παίζει ρόλο η τύχη, ήμασταν τυχεροί». Η ατάκα του Μπάμπη Τεννέ στην κάμερα της συνδρομητικής τηλεόρασης, αμέσως μετά τη λήξη του θριάμβου, αποδεικνύει το γεγονός πως στη Λαμία δεν έχουν… παρερμηνεύσει ό,τι συνέβη στο ΔΑΚ το απόγευμα της Πέμπτης. Οι γηπεδούχοι είδαν το γήπεδο να… ασπρίζει από το χιόνι από το πρωί, όμως η προετοιμασία τους έμεινε απαράλλαχτη. Ακόμη κι όταν ο διαιτητής Αρετόπουλος έκανε… ντέρμπι τη διεξαγωγή του αγώνα ή όχι, λίγα λεπτά πριν τη σέντρα, παρά το γεγονός πως δεν έκαναν ζέσταμα παρά μόνο 10 λεπτά, προσπερνώντας το γεγονός ότι έπρεπε να παίζουν υπό ακραίες καιρίκες συνθήκες.

Τελικά το παιχνίδι ξεκίνησε και η Λαμία, πριν καλά-καλά προλάβει να ζεσταθεί, είδε τον Πίτι στο 5’ να σκοράρει και να σοκάρει τους φιλοξενούμενους. Δεδομένων των συνθηκών, αυτή δεν ήταν μια εξέλιξη που περίμενε κανείς στον πάγκο, πολλώ δε μάλλον τη συνέχεια, με τα του Παντελιάδη (42’) και ξανά του Πίτι (45’) να στέλνει τους Φθιωτούς στα αποδυτήρια με ένα απίστευτο 3-0 και έναν θρίαμβο-προπομπό πρόκρισης προ των πυλών!

Στα αποδυτήρια πάντως, ουδείς έβλεπε… τρελαμένους παίκτες να χοροπηδάνε κι έναν προπονητή να τους λέει ότι μπορούν να βάλουν άλλα… τρία γκολ. Οι οδηγίες για το δεύτερο μέρος και ο στόχος να προφυλαχθεί το τεράστιο πλεονέκτημα συντήρησαν το κλίμα αναμονής και συγκέντρωσης. Ακριβώς όπως κανείς δεν περίμενε τέτοιο σκορ στο ημίχρονο, αντίστοιχα δεν ήθελαν οι Λαμιώτες να βιώσουν κάποια έκπληξη στην επανάληψη. Κανείς λοιπόν δεν είχε το μυαλό του ότι το παιχνίδι μπορεί να συνεχίσει να εξελίσσεται το ίδιο ευνοϊκά και το προβάδισμα ήταν αυτό που έπρεπε να προστατευτεί.

Οι όποιοι πανηγυρισμοί αναβλήθηκαν για το τέλος, όχι φυσικά στο χιονισμένο τερέν του ΔΑΚ, αλλά στα αποδυτήρια! Εκεί υπήρχαν πια μόνο συγχαρητήρια από τον έναν προς τον άλλον, ικανοποίηση για την ιστορική επιτυχία και για την εξαιρετική εμφάνιση!

ΣΤΟΧΟΣ ΠΙΑ… Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ!

Στη ρεβάνς της Λεωφόρου (9/1/18) οι παίκτες του Τεννέ χρειάζεται να προσέξουν ορισμένα βασικά πράγματα, για να μην πάει χαμένος ο κόπος και η ρέντα του πρώτου αγώνα. Θεωρητικά, η πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, είναι μόλις ένα «βήμα» μακριά. Αυτό όμως δεν φαίνεται να αγχώνει ιδιαίτερα τους Λαμιώτες.

Η παραμονή στη Superleague Σουρωτή θα είναι αυτή που θα χαρακτηρίσει συλλήβδην τη χρονιά πετυχημένη, με τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού και την πρόκριση στους 8 να είναι τα «ντεσού» που θα την κάνουν αξέχαστη. «Είμαστε ευχαριστημένοι που νικήσαμε έναν μεγάλο αντίπαλο, το σκορ μας δίνει ελπίδες για τη ρεβάνς, όμως πρέπει να σας πω πως δεν μας απασχολεί το Κύπελλο. Εμείς… καιγόμαστε να σωθούμε!». Αυτά είπε ο Τεννές μετά τη λήξη του αγώνα, στέλνοντας το «μήνυμα» για τη συνέχεια.

Είναι στιγμές, πάντως, σαν αυτές που έζησαν όσοι βρέθηκαν στο ΔΑΚ, που αποτελούν «ορόσημο» για μια ομάδα. Αυτό είπε και ο Τεννές στις δηλώσεις του και το «Λαμία - Παναθηναϊκός 4-1» που κατέγραψε ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου είναι τόσο κολακευτικό για τη Λαμία, όσο εντυπωσιακά ήταν και όσα έκαναν οι παίκτες της στο χιόνι απέναντι στο «τριφύλλι»!

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα