Μοναδικό σερί η Λόιντ, γράφουν ιστορία οι ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών

Μοναδικό σερί η Λόιντ, γράφουν ιστορία οι ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών

Κώστας Ζάλιαρης
Μοναδικό σερί η Λόιντ, γράφουν ιστορία οι ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών

bet365

Οι ΗΠΑ, μετά το εντυπωσιακό και φυσικά μοναδικό στα χρονικά της διοργάνωσης, 13-0 επί της Ταϊλάνδης, έφτασαν και στο 3-0 επί της Χιλής στο δεύτερο παιχνίδι τους στο Μουντιάλ γυναικών, πετυχαίνοντας πράγματα που κάνουν ιστορική τη μέχρι στιγμής παρουσία της ομάδας στο τουρνουά!

Bwin - Πλέον μπορείς να συνδυάζεις πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα*. (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις).

Έπειτα από τα πέντε γκολ που πέτυχε η αρχηγός των Αμερικανίδων, Άλεξ Μόργκαν, κόντρα στις αδύναμες και ανήμπορες Ταϊλανδές την περασμένη Τρίτη, ήρθε και νέα νίκη με νέα πρωταγωνίστρια για το σύνολο της Τζιλ Έλις, στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου των Γυναικών.

Η Κάρλι Λόιντ, ήταν εκείνη που λίγο πριν ακουστεί το σφύριγμα της λήξης στο πρώτο παιχνίδι των ΗΠΑ στο Μουντιάλ, κατάφερε να βρει δίχτυα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και αυτό την βοήθησε τρομερά στην επίτευξη του απόλυτου ρεκόρ που έχει σημειωθεί ποτέ στη διοργάνωση σε επίπεδο γυναικών.

Με δυο γκολ το απόγευμα της Κυριακής απέναντι στις κοπέλες από τη Χιλή, έχει βάλει πλέον δίπλα στο όνομά της το ιστορικό στατιστικό που τη θέλει να είναι η μοναδική η οποία έχει καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα σε έξι διαδοχικά παιχνίδια τελικής φάσης του Μουντιάλ των γυναικών!

Συμβάλλοντας στο θετικό αποτέλεσμα των ΗΠΑ στο δεύτερο παιχνίδι τους στο φετινό τουρνουά, η Κάρλι Λόιντ ξέρει ότι έχει βάλει κι αυτή – όπως και... όλες οι υπόλοιπες κοπέλες της αποστολής – το λιθαράκι της για το καλύτερο ever σερί της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και την πρόκριση στην επόμενη φάση...

Η πορεία που ακολουθούν οι Αμερικανίδες από το 2015, όταν και ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το τρόπαιο στον Καναδά, ξεκίνησε με το 1-0 επί των Νιγηριανών στη φάση των ομίλων και φυσικά η συνέχεια οδήγησε μέχρι και τον θρίαμβο στον μεγάλο τελικό. Μέχρι εκείνο το παιχνίδι, ήρθαν νίκες επί των Κολομβίας (2-0 στους «16»), Κίνας (1-0 στα προημιτελικά), Γερμανίας (2-0 στα ημιτελικά) και Ιαπωνίας (εκπληκτικό 5-2 στον τελικό και τρόπαιο).

Έπειτα από εφτά διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν το απόλυτο ρεκόρ που διατηρεί η Νορβηγία, η οποία είχε φτάσει στα 10 νικηφόρα παιχνίδια από τον Ιούνιο του 1995 μέχρι και τον ίδιο μήνα του 1999 στην αμέσως επόμενη παρουσία της...

Φέτος, οι παίκτριες της Τζιλ Έλις έχουν σκοράρει ήδη 16 φορές σε δυο παιχνίδια και μάλιστα, έχοντας διατηρήσει ανέπαφη την εστία τους! Και σε όλο αυτό το τρομερό σερί που τρέχουν οι Αμερικανίδες, ειδικά για το τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο, έχουν παίξει ρόλο ΌΛΕΣ οι διαθέσιμες παίκτριες.

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια, έχει καταφέρει να χρησιμοποιήσει και τις 20 κοπέλες που έχει συμπεριλάβει στην αποστολή των ΗΠΑ για τη διοργάνωση που φιλοξενείται σε 9 μεγάλες πόλεις της Ιταλίας στα πρώτα δυο ματς και το rotation αποδίδει περίφημα και έχει αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στο ξεκίνημα της προσπάθειας για την υπεράσπιση του τίτλου...

 

Τελευταία Νέα