Έγραψε και... επανέλαβε την ιστορία η γυναικεία ομάδα της Ιταλίας! (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Έγραψε και... επανέλαβε την ιστορία η γυναικεία ομάδα της Ιταλίας! (vid)

bet365

Με δυο γκολ από την Μπάρμπαρα Μπονανσέα και μάλιστα με το δεύτερο να έρχεται στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, η γυναικεία ομάδα της Ιταλίας έγραψε ιστορία με το 2-1 επί της Αυστραλίας αλλά και... επανέλαβε κάτι που είχε επιτευχθεί από τους άνδρες, στο Μουντιάλ του 2006!

Το γυναικείο τμήμα της «σκουάντρα ατζούρα» βρέθηκε πίσω στο σκορ από τα «καγκουρό», το απόγευμα της Κυριακής, στο παιχνίδι για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών που κλέβει την παράσταση, το φετινό καλοκαίρι.

Μάλιστα, η Σαμ Κερ, πανηγύρισε στο σημαιάκι του κόρνερ με τις ... γροθιές που συνήθιζε να κάνει ο θρύλος των ανδρών της Αυστραλίας, Τιμ Κέιχιλ.

Οι Ιταλίδες, είδαν τη Μπάρμπαρα Μπονανσέα να γίνεται... ηρωίδα και να σκοράρει δυο φορές για να κάνει την ανατροπή και να γράψει το τελικό 2-1. Το σκορ αυτό, διαμορφώθηκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων και πιο συγκεκριμένα στο 94:39, για να γίνει το δεύτερο γκολ, αυτό που έχει επιτευχθεί πιο αργά απ' οποιοδήποτε άλλο σε κανονική διάρκεια αγώνα στην ιστορία του Μουντιάλ των γυναικών.

Επιπλέον, η γυναικεία ομάδα της Ιταλίας σκόραρε για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού το κατάφεραν για πρώτη φορά από το τουρνουά του 1999 κόντρα στο Μεξικό! Τότε, το ημερολόγιο έγραφε 27 Ιουνίου και πέρασαν 7.287 ημέρες μέχρι τα δυο γκολ με τις κοπέλες από την Αυστραλία.

Πέρα από την ιστορία που έγραψε η Μπονανσέα, επανέλαβε κι αυτή του Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος, στις 26 Ιουνίου του 2006, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, είχε σκοράρει κι εκείνος στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων απέναντι στην Αυστραλία για το τελικό 1-0.

 

Τελευταία Νέα