Μια 27χρονη Βολιώτισσα... μαχήτρια της ζωής!

Gazzetta team
Μια 27χρονη Βολιώτισσα... μαχήτρια της ζωής!

bet365

Η Ελένη Κουσκούνη υπέστη καρδιακό επεισόδιο, όμως με τον τρόπο της έβαλε το σπουδαίοτερο γκολ... ζωής.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2017 το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα για την ομάδα του Μαγνησιακού.

Η 27χρονη πρώην διαιτητής και προπονήτρια στις ακαδημίες του συλλόγου, Ελένη Κουσκούνη, υπέστη καρδιακό επεισόδιο, λίγο πριν το ματς με τις Αμαζόνες Θεσπρωτίας, στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής.

Ταυτόχρονα με τη δράση της ως διαιτητής, το 2012, αποφοίτησε από τα ΤΕΦΑΑ, με ειδικότητα το ποδόσφαιρο, έχοντας το πτυχίο UEFA B’ για να αναλάβει και προπονήτρια στις ακαδημίες του Μαγνησιακού, από το 2012 μέχρι το 2014. Έπειτα από μια αποχή λίγων χρόνων από τις ακαδημίες για χάρη της διαιτησίας, συνέχισε ως βοηθός του πρώην προπονητή της γυναικείας ομάδα του Θοδωρή Κατσαμόρα, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, που εκείνος αποχώρησε από την ομάδα.

Έτσι, το 2017 η Κουσκούνη ξεκίνησε ξανά τη συνεργασία της με τις ακαδημίες του Μαγνησιακού, όπου προπονεί αγόρια, αλλά και κορίτσια.

Aναλυτικά τα όσα είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε, η οποία μπορεί να την ανάγκασε να μην ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.

«Εγώ ελέγχομαι από γιατρούς, δεν είχα ποτέ προβλήματα. Ενώ το ζέσταμα του αγώνα με τις Αμαζόνες Θεσπρωτίας είχε ξεκινήσει, έκανα ένα από τα χιλιάδες, συνηθισμένα κοντρόλ με το στήθος. Άμεσα, άρχισα να έχω ταχυκαρδία. Δε λιποθύμησα, δεν έχασα τις αισθήσεις μου, αλλά επειδή καταλάβαινα την ταχυκαρδία, με έπιασε δυσφορία. Βγήκα έξω και καλέσαμε ασθενοφόρο κατευθείαν. Το ασθενοφόρο άργησε μισή ώρα να έρθει …».

«Ήταν 2:55 το μεσημέρι, πέντε λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Μάλιστα, η Έλενα, που είχε δηλωθεί ως αρχηγός έπρεπε να αντικατασταθεί άμεσα, ο διαιτητής θα σφύριζε την έναρξη του παιχνιδιού. Μας είχε πιάσει πανικός. Δεν το περιμέναμε. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είχε γίνει», σχολιάζει η Εύα Ζαμπάκα, συμπαίκτρια και σημαία της ομάδας του Μαγνησιακού, ενθυμούμενη όσα συνέβησαν λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού, που βρήκαν τις δύο ομάδες ισόπαλες (2-2), αλλά το μυαλό όλων στο Μαγνησιακό ήταν στην Κουσκούνη.

Συνεχίζοντας την αφήγησή της, η Κουσκούνη θυμάται τις διαδικασίες που ακολούθησαν το επεισόδιο που υπέστη:«Έβλεπα ότι το πρόβλημά μου, η ταχυκαρδία εξακολουθούσε να υφίσταται, δεν άλλαζε. Με πήγαν στα επείγοντα και με επανέφεραν με ηλεκτροσόκ, γιατί έφθασα τους 260 παλμούς, που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Μπορεί η καρδιά να «σκάσει», ο άνθρωπος να πεθάνει. Ανέβασα και πίεση, στο 18. Μου έκαναν απινίδωση, για να με επαναφέρουν στα φυσιολογικά μου. Παρέμεινα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τρεις μέρες», για να συνεχίσει: «Ο κ. Δούρας, ο διευθυντής της Καρδιολογικής, που πραγματικά πιστεύω ότι με έσωσε, είδε μια υποψία στον υπέρηχο, στην οποία στηρίχθηκε για να τηλεφωνήσει στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Αθήνας, ώστε να συμβουλευτεί τους γιατρούς, που είναι και περισσότερο ειδικοί. Είδε κάτι στην κοιλιακή χώρα της καρδιάς, είχα μια αρρυθμιογενή καρδιοπάθεια, αλλά για να σιγουρευτούμε έπρεπε να κάνω μια εξέταση, που λέγεται ηλεκτροφυσιογράφημα και γινόταν μόνο στην Αθήνα. Από την Κυριακή που είχα μπει στο νοσοκομείο έφυγα την Τετάρτη με ασθενοφόρο για την Αθήνα, έκανα εισαγωγή».

Έπειτα, δηλώνει συγκινημένη: «Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τους γιατρούς εκεί και από την ομάδα του Μαγνησιακού, που με στήριξε ιδιαίτερα και προσπάθησε να με βοηθήσει, ώστε οι εξετάσεις να γίνουν γρήγορα. Έκανα όλες τις εξετάσεις που έπρεπε, μου έκαναν ξανά ηλεκτροσόκ ώστε να προκαλέσουν την καρδιά, γιατί δεν ανταποκρινόμουν - ενώ ήμουν ξύπνια-. Έτσι, από τότε έχω μια συσκευή, τον απινιδωτή, ο οποίος με προστατεύει, σε περίπτωση που πάθω ξανά ταχυκαρδία. Είναι ένα βοήθημα, που βοηθά την καρδιά μου να επανέλθει, σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα».

Η Βολιώτισσα γυμνάστρια μάλιστα προτείνει τη συγκεκριμένη εξέταση σε όλους τους αθλητές, ώστε να αποφευχθούν οι ίδιες επικίνδυνες καταστάσεις: «Πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται η ηλεκτροφυσιογραφική μελέτη για όλους τους αθλητές. Αυτό που είχα, είναι μια πάθηση, η οποία δεν ανιχνεύεται εύκολα, ωστόσο μπορεί να αποβεί μοιραία για όσα παιδιά αθλούνται και πάθουν αντίστοιχα καρδιακά επεισόδια. Οι εξετάσεις που έκανα, σε συνδυασμό με τη σωστή πρόληψη και αντιμετώπιση οποιασδήποτε αρρυθμίας μπορούν να αποβούν σωτήριες και να αποτρέψουν παρόμοια περιστατικά που συμβαίνουν σε συχνή βάση στα ελληνικά γήπεδα» και ομολογεί: «Μου είπαν ότι δε μπορώ να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο. Μπορώ να κάνω άθληση, ελεγχόμενη, με τους παλμούς μου, να μην ξαναφτάσει σε αυτά τα επίπεδα, περπάτημα, ίσως και κολύμβηση. Το σημαντικό για μένα είναι, μετά από μια περίοδο κακής ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρισκόμουν, ότι πια είμαι κοντά στην ομάδα του Μαγνησιακού, προσφέρω από το πόστο του προπονητή σε αγόρια και κορίτσια και είμαι υγιής, δίπλα στις συμπαίκτριές μου».

Η ομάδα του Μαγνησιακού είναι πλέον ενωμένη, βαθιά δεμένη μετά από το περιστατικό που συγκλόνισε την κυανόλευκη οικογένεια: «Για μία εβδομάδα μετά το περιστατικό κανείς δεν ερχόταν στην προπόνηση» τονίζει η Εύα Ζαμπάκα: «Εγώ, εξάλλου, ήμουν στην Αθήνα να συμπαρασταθώ στην Έλενα και τους γονείς τους. Μόνο όταν η Έλενα γύρισε πίσω και βεβαιωθήκαμε ότι είναι καλά, ως γυναικεία ομάδα του Μαγνησιακού καταφέραμε να συνεχίσουμε. Τα πράγματα τώρα για εμάς είναι διαφορετικά, είμαστε η ομάδα που θα θέλαμε. Σιγά-σιγά, όλα τα κορίτσια άρχισαν να έρχονται στο γήπεδο, να συμμετέχουν στις διαδικασίες της ομάδας και στις προπονήσεις. Οι δύσκολες καταστάσεις που περάσαμε, μας ένωσαν ακόμη περισσότερο».

Η ομάδα του Μαγνησιακού, που παλεύει για τη σωτηρία της, στις 25 Φεβρουαρίου, θα δώσει το πιο κρίσιμο παιχνίδι στην ιστορία της, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τις Αμαζόνες Θεσπρωτίας, για την 9η αγωνιστική του 2ου Ομίλου της Β’ Εθνικής. Πιθανή νίκη οδηγεί - υπό προϋποθέσεις- σε μπαράζ, με φόντο την παραμονή στο πρωτάθλημα, πιθανή ήττα θα σημάνει και υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Όπως σημειώνει η Ζαμπάκα: «Η ομάδα μας θα παλέψει με όλες της, τις δυνάμεις, στο παιχνίδι που απομένει να πάρει τη νίκη, ενώ την τελευταία αγωνιστική έχουμε ρεπό και θέλουμε ήττα της ομάδας της Θεσπρωτίας, για να πάμε στα μπαράζ. Έχουμε πίστη ότι μπορούμε να καταφέρει την παραμονή στην κατηγορία».

πηγή: taxydromos.gr

 

Τελευταία Νέα