Ντεμπούτο με τον Αιολικό για τον 15χρονο πρόσφυγα Φράνσις Κολόμπο!

Ντεμπούτο με τον Αιολικό για τον 15χρονο πρόσφυγα Φράνσις Κολόμπο!

bet365

Ιστορική στιγμή για τον Αιολικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο στη Λέσβο, με τον σύλλογο να δίνει την ευκαιρία στον 15χρονο πρόσφυγα από το Κονγκό, Φράνσις Κολόμπο να κάνει το ντεμπούτο του ως ποδοσφαιριστής, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 78' της αναμέτρησης με τη Θύελλα Καμαρίου για τη Γ' Εθνική!

Μια σπουδαία ανθρώπινη και ποδοσφαιρική ιστορία γνώρισε άλλη μια κορύφωση το απόγευμα της Κυριακής, με βαθιά αντιρατσιστικά μηνύματα και παράλληλα επιβράβευση της ικανότητας και της θέλησης για διάκριση.

Ο 15χρονος πρόσφυγας από το κεντροαφρικανικό Κονγκό, Φράνσις Κολόμπο, βρέθηκε στη Λέσβο και στο κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας στη Μόρια. Το ποδοσφαιρικό του ταλέντο ξεχώρισε εξαρχής, με τον Αιολικό να τον ξεχωρίζει στις εμφανίσεις και στις προπονήσεις του με την FC Cosmos, ομάδα από πρόσφυγες του Hot Spot και να τον εντάσσει από το καλοκαίρι στην ομάδα του, βγάζοντάς του δελτίο κι αναλαμβάνοντας τη στέγαση και τη μόρφωσή του, δείχνοντας να πιστεύει ιδιαιτέρως στο ταλέντο του.

Κόντρα στη Θύελλα Καμαρίου στη Σαντορίνη, για τον 7ο όμιλο της Γ' Εθνικής, ο σύλλογος του νησιού του Αιγαίου του έδωσε μάλιστα να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, με τον τεχνικό του συλλόγου, Απόστολο Στύλο να τον βάζει στο παιχνίδι ως αλλαγή και τον 15χρονο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του ως ποδοσφαιριστής! Λίγο αργότερα μάλιστα ο Αιολικός σκόραρε το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι, παίρνοντας τη νίκη με 1-2.

Για τις ξεχωριστές στιγμές που βίωσε μίλησε στη συνέχεια στο sportlesvos.gr, όπου δεν έκρυψε τη χαρά του, καθώς και τα συναισθήματά του για την πρώτη του συμμετοχή με τα χρώματα του Αιολικού: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Ειλικρινά αισθάνομαι πολύ όμορφα. Σήμερα έκανα την πρώτη μου συμμετοχή με τη μεγάλη ομάδα του Αιολικού στο πρωτάθλημα και χαίρομαι που καταφέραμε να κερδίσουμε και συνδυάστηκε έτσι το ντεμπούτο μου με τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας, που μου δίνουν αυτήν την ευκαιρία να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα, να παίξω ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Νιώθω πολύ ξεχωριστά που ο προπονητής μου με επέλεξε να αγωνιστώ σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Τον ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές του, όπως και τους συμπαίκτες μου, που από την πρώτη στιγμή με βοήθησαν να ενσωματωθώ στην ομάδα και συνεχίζουν να το κάνουν για να γίνομαι καλύτερος. Υπόσχομαι σε όλους στον Αιολικό να ανταποδώσω αυτήν την εμπιστοσύνη μέσα και έξω από το γήπεδο».

*Η κεντρική φωτογραφία είναι από το sportlesvos.gr.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα