Εθνικός: 95 χρόνια ζωντανής ιστορίας

Gazzetta team
Ενα από τα σημαντικότερα και πιο ιστορικά σωματεία της χώρας ιδρύθηκε σαν σήμερα πριν από 95 χρόνια, ο Εθνικός.

Το σχετικό θέμα που ανέδειξαν οι άνθρωποι του συλλόγου:

Σαν σήμερα 21 Νοεμβρίου, 95 χρόνια πριν, ιδρύθηκε ένας εκ των ιστορικότερων συλλόγων της Ελλάδας, με πλούσια συνεισφορά στα δρώμενα του Ελληνικού αθλητισμού.
΄Ενας σύλλογος με πρωταγωνιστικό ρόλο και λαμπρή πορεία που χάραξε την δική του ιδιαίτερη διαδρομή στoν ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας.
Μια ομάδα με ξεχωριστό τρόπο προσέγγισης του ποδοσφαίρου, αφιερωμένη στο αθλητικό ιδεώδες, κρατώντας πάντα αποστάσεις από τις σύγχρονες τάσεις εκφυλισμού των ιδανικών του αθλήματος.
Όντας πάντα ανάμεσα στα Club των «μεγάλων» χωρίς να ταυτίζεται όμως ποτέ με αυτούς, κοιτάζοντας τους κατάματα και ξέροντας πως η παρουσία του τους χαλάει το τράστ.

Οι τρικλοποδιές και οι τιμωρητικές συμπεριφορές πολλές. Από την περίπτωση τιμωρίας του Εθνικού επί εποχής Καρέλλα -που δικαίως χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο- λίγους μήνες πριν γίνει το άθλημα επαγγελματικό, μέχρι και τις μέρες μας που οι διοικούντες και το κατεστημένο του ποδοσφαίρου αποδεικνύουν ποικιλοτρόπως την εμπάθεια και την αποστροφή τους σε κάθε κίνηση εξυγίανσης, δίκαιης και ίσης μεταχείρισης που πρεσβεύει ο Εθνικός.

Ο Εθνικός Πειραιώς, που έχει δανείσει το όνομα του σε εκατοντάδες ομάδες ανά την επικράτεια αλλά και εκτός των συνόρων. Ένα όνομα που ακόμα και σήμερα προκαλεί σεβασμό και δέος στους γνώστες της αθλητικής ιστορίας.
Αυτό το τεράστιο όνομα, 5 χρόνια πρίν την συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυση του, εξακολουθεί να μην έχει δικιά του έδρα και εγκαταστάσεις, φτάνοντας σε σημείο λίγες ημέρες πριν την τέλεση του αγώνα να μην γνωρίζει το που θα αγωνιστεί.

Το νέο ξεκίνημα που έκανε από πέρσι ο Εθνικός, απαλλαγμένος από λάθη και χρέη του παρελθόντος, βρίσκει την ομάδα ποδοσφαίρου να πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια επανόδου της στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Και το όραμα είναι ένα: Ο εορτασμός για την συμπλήρωση εκατό ετών από την ίδρυση του ΕΘΝΙΚΟΥ Ο.Φ.Π.Φ. να βρεί την ομάδα αγωνιζόμενη στο φυσικό της περιβάλλον, στα σαλόνια της πρώτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας, τη S.L.
Ο στόχος μοιάζει πολύ δύσκολος, όχι όμως και απίθανος. Παράλληλα, μια μόνιμη λύση στο θέμα του γηπεδικού θα αποκαταστήσει εν μέρει την μακροχρόνια αδικία που έχει συντελεστεί εις βάρος του μεγάλου Εθνικού.
Χρόνια πολλά ΕΘΝΙΚΕ μου, οι απανταχού Εθνικοί γιορτάζουν μαζί σου.