«Ο Ηρακλής είναι πρωταθλητής με τον ΚΑΠ, τους νόμους και τα παιχνίδια»

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ή ΜΗ ΤΟΥ «ΓΗΡΑΙΟΥ» ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ

«Ο Ηρακλής είναι πρωταθλητής με τον ΚΑΠ, τους νόμους και τα παιχνίδια»

«Ο Ηρακλής είναι πρωταθλητής με τον ΚΑΠ, τους νόμους και τα παιχνίδια»

Η συμμετοχή του Ηρακλή στα μπαράζ ανόδου στη Football League τίθεται εν αμφιβόλω, ωστόσο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Σταύρος Ψαρόπουλος, ξεκαθάρισε πως με βάση τον ΚΑΠ και τους νόμους, είναι πρωταθλητής στον όμιλό του στη Γ' Εθνική.

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία για τον «Γηραιό», που, παρότι τερμάτισε στην 1η θέση του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής και πήρε το «εισιτήριο» για τα play-off ανόδου στη Football League, είδε τη  συνέχεια της σεζόν του να αμφισβητείται.

Αφορμή στάθηκε η ένσταση του Άρη Παλαιοχωρίου, 2ου στον όμιλο, που κατέθεσε ένσταση σε βάρος της ομάδας της Θεσσαλονίκςη και ζητάει να πάρει τη θέση του, επικαλούμενος τον ΚΑΠ, που αναφέρει πως όποιος σύλλογος εθελούσια δεν παίξει στην κατηγορία που δικαιούται να αγωνιστεί, τότε παίζει στην κατώτερη που θα κατέληγε αν υποβιβαζόταν αγωνιστικά, δίχως δικαίωμα προβιβασμού για την πρώτη αγωνιστική σεζόν.

Ο Ηρακλής επέλεξε πέρυσι να αγωνιστεί στη Γ' Εθνική και όχι στο τοπικό πρωτάθλημα κι έτσι, σύμφωνα με τον Άρη Παλαιοχωρίου, θα πρέπει να περιμένει άλλη μια σεζόν, προκειμένου να έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την άνοδό του.

Στον σύλλογο έχει συγκληθεί έκτακτο ΔΣ, με αφορμή το θέμα, ενώ οι εξελίξεις «τρέχουν»

Μιλώντας στον «Arena 89,4» ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Στ. Ψαρόπουλος, επεσήμανε ότι δεν αντιλαμβάνεται το λόγο για τον οποίο ευσταθεί η ένσταση του Άρη Παλαιοχωρίου και ότι ο Ηρακλής θα μετάσχει κανονικά στα μπαράζ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ένσταση: «Και εμάς σήμερα μας ενημέρωσαν από το πρωτόκολλο ότι υπάρχει μία καταγγελία από τον Αρη Παλαιοχωρίου κατά του Ηρακλη. Ο Άρης Παλαιοχωρίου ζητά να συμμετάσχει εκείνος στα play-off, διότι δεν έχει δικαίωμα ανόδου ο Ηρακλής στην Β’ Εθνική. Αυτό βέβαια έρχεται σε μας, αλλά κοινοποιείται και την νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, η οποία στην ουσία είναι αυτή που θα μπορέσει ν’ απαντήσει με βάση τον ΚΑΠ και τα ισχύοντα. Από εκεί και πέρα οι ομάδες έχουν το δικαίωμα μετά την απόφαση να προσβάλλουν την απόφαση της ΕΠΟ, να προσφύγουν στο διαιτητικό πιθανόν προκειμένου να δοθεί η τελεσίδικη απόφαση».

Για το αν θα επηρεάσει την διεξαγωγή των play-off: «Τα θέματα είναι δύο. Το ένα είναι κατά πόσον ο Ηρακλής θα ανακηρυχθεί από εμάς πρωταθλητής. Χωρίς να θέλω να το παίξω ούτε νομκός ούτε δικαιοδοτικό όργανο, λέω ότι ο Ηρακλής με βάση τον ΚΑΠ, τους νόμους και τα παιχνίδια είναι πρωταθλητής. Επομένως ποιος μπορεί να του το απαγορέψει και με ποια δικαιολογία. Εαν λοιπόν ανακηρυχθεί πρωταθλητής κατά την δική μου άποψη πάντα, τότε έχει και το δικαίωμα να συμμετάσχει στα play-off. To αν θα έρθει μετά η ΕΠΟ με την νομική υπηρεσία και το διαιτητικό της όργανο και θα του πει δεν ανεβαίνεις γιατί ο ΚΑΠ προβλέπει σε κάποιο παράρτημα ότι την αμέσως επόμενη χρονιά δεν μπορεί ν ανέβει είναι απόφαση άλλων. Εαν δεν έχουμε πρόβλημα ότι είναι πρωταθλητής και μπορεί να συμμετάσχει, εμείς θα κάνουμε κανονικά τα μπαράζ ανόδου».

Για το αν ο νόμος αναφέρεται σε ομάδα που υποβιβάζεται εθελούσια στην μικρότερη κατηγορία: «Δεν λέει μόνο εθελούσια, γι αυτό σας είπα δεν είναι τόσο απλό για να κάνουμε εμείς γνωματεύσεις. Τουλάχιστον εγώ δεν θα ήθελα. Επειδή το έχω διαβάσει και εγώ αυτό και το είχα συζητήσει με την νομική υπηρεσία πριν έρθει το χαρτί γιατί μαθαίναμε ότι υπάρχει περίπτωση ότι μπορεί να έρθει καταγγελία».

Για το αν τα play-off Θα ξεκινήσουν στις 22 Απριλίου: «Θα προλάβουμε εφόσον όπως εγώ πιστεύω σύννομα ότι ο Ηρακλής είναι πρωταθλητής και άρα δεν μπορούμε να τον αποκλείσουμε από τα play-off. Aν μας έρθει κάποιο χαρτί από ανώτατο όργανο και μας πει ότι κύριοι θα περιμένετε μέχρι να βγάλω απόφαση .Εμείς πρώτα πρέπει να επικυρώσουμε τους πρωταθλητές. Εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Ηρακλής δεν είναι πρωταθλητής. Δεν έχουμε δικαίωμα. Για εμάς ο Ηρακλής αγωνιστικά είναι πρωταθλητής».

Best of internet