Ντάγκας στο gazzetta.gr: «Μέχρι να γυρίσω το κεφάλι μου, τα ΜΑΤ με έστειλαν στο νοσοκομείο»

Ντάγκας στο gazzetta.gr: «Μέχρι να γυρίσω το κεφάλι μου, τα ΜΑΤ με έστειλαν στο νοσοκομείο»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ντάγκας στο gazzetta.gr: «Μέχρι να γυρίσω το κεφάλι μου, τα ΜΑΤ με έστειλαν στο νοσοκομείο»

bet365

Θύμα επίθεσης έπεσε ο Βαγγέλης Ντάγκας, ο οποίος έπεσε αναίσθητος από το γκλομπ οργάνου των ΜΑΤ. Ο γενικός αρχηγός της Προοδευτικής, νιώθοντας ακόμη πόνους στο κεφάλι, μίλησε στο gazzetta.gr για τα ανεξήγητα χτυπήματα που δέχτηκε.

Το ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ έκλεισε με την Ένωση να παίρνει ένα σπουδαίο διπλό και τα ΜΑΤ να μπαίνουν ξανά στο προσκήνιο, προκαλώντας με τη στάση τους την είσοδο μερίδα οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, όπως καταγγέλλουν επίσημα και από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Μία μέρα πριν, το Σάββατο (3/2) στο «Ελ Πάσο» διαδραματίστηκε άλλη μία σκηνή βίας από τις δυνάμεις καταστολής. Ο γενικός αρχηγός της Προοδευτικής Βαγγέλης Ντάγκας ενώ ήταν στην εξέδρα, μαζί με μέλη της διοίκησης για το ματς με τον Εθνικό, δέχτηκε «άνανδρη επίθεση» - όπως την χαρακτηρίζει - από όργανο των ΜΑΤ εξιστορώντας στο gazzetta.gr τί συνέβη και εκείνο το απόγευμα αντί να επιστρέψει σπίτι του ξύπνησε στην αίθουσα ενός νοσοκομείου.

Αρχικά, θα θέλαμε να μάθουμε αν τώρα είστε καλά.

«Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Ναι, τώρα είμαι καλύτερα αλλά ακόμα έχω ζαλάδες από τα χτυπήματα στο κεφάλι».

Για ποιο λόγο σας χτύπησαν; Τι συνέβη;

«Εγώ δεν ήμουν στον πάγκο όπως θα έπρεπε αλλά στην εξέδρα γιατί έπρεπε να εκτίσω την τιμωρία μου. Έτσι, μαζί με τον πρόεδρο Νίκο Λεμονή και τον αντιπρόεδρο Ανδριώτη κάτσαμε στην εξέδρα μαζί με τον κόσμο αλλά πιο κει, κάπως πιο απομονωμένοι. Μάλιστα, είχαμε δίπλα μας και αστυνομικού, ο διοικητής ήρθε μας μίλησε, ήξερε ότι είμαστε από τη διοίκηση. Τελειώνει, λοιπόν, το πρώτο ημίχρονο και είναι όλα καλά. Δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό.

Προς το τέλος του ματς, ο Εθνικός κέρδισε πέναλτι και άρχισαν κάποιες λεκτικές προκλήσεις από την εξέδρα των οπαδών του Εθνικού, αλλά χωρίς να γίνει ρίψη αντικειμένων. Απλά υπήρχαν βρισιές και από τις δύο πλευρές.

Τότε φεύγει μια διμοιρία και έρχεται προς στην πλευρά μας, εγώ δεν δίνω βάση, βλακεία μου. Λέω "καλά, που πάνε; Τι κάνουν"; Δεν υπήρχε λόγος να αντιδράσουν έτσι. Μέχρι να γυρίσω το κεφάλι μου, νιώθω μια ροπαλιά στο κεφάλι, πίστεψα ότι μου άνοιξε. Πρόλαβα να δω αυτόν που με χτύπησε και μέχρι να του πω "είμαι από τη διοίκηση, τι κάνεις"; Συνέχισε να με χτυπάει... Ε, μετά ξύπνησα στο νοσοκομείο».

Θα κινηθείτε νομικά; Το έχετε ήδη κάνει;

«Κατ' αρχάς αισθάνθηκα άσχημα βλέποντας τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε, γιατί αυτό το χτύπημα δεν το δέχτηκα πάνω σε κάποια φασαρία, δεν είχα εμπλοκή σε φασαρίες, "δεν πήγα γυρεύοντας" που λέμε απλά. Αυτή τη φωτογραφία την είδε η κόρη μου που είναι μαθήτρια Α' Γυμνασίου και δεν ήξερε αν ο πατέρας της είναι καλά ή όχι. Τα παιδιά της Αθλητικής Βίας ήταν μαζί μου στο νοσοκομείο μέχρι τις 11 το βράδυ και να βεβαιωθούν ότι είμαι καλά, την ψάχνουν την υπόθεση και απ' όσο ενημερώθηκα ήδη υπάρχουν αποτελέσματα. Εγώ ως Βαγγέλης δεν διεκδικώ αποζημίωση. Απλά, θέλω μέσω της κατάθεσής μου και της καταγγελίας μου να τιμωρηθεί αυτός που τόσο αβίαστα σήκωσε το γκλοπ του να χτυπήσει κάποιον επειδή απλά βρέθηκε στην εξέδρα ενός γηπέδου. Τουλάχιστον μην νιώσει το γκλοπ του κι άλλος σαν εμένα.

Eυχαριστώ τη διοίκηση του Εθνικού για τις ευχές της όπως και όλο τον κόσμο της Προοδευτικής που βρέθηκε κοντά μου σ' όλο αυτό το δυσάρεστο γεγονός. Όσον αφορά στην ομάδα μου θα συνεχίσω να είμαι στρατιώτης της Προο. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε για το στόχο μας που είναι το πρωτάθλημα. Έχει πολύ δρόμο ακόμη, είμαι σίγουρος πως όλοι θα κάνουμε το καθήκον μας που είναι πάνω απ' όλα».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα