Χειρουργείο για Παναγιωτούδη

Χειρουργείο για Παναγιωτούδη

Χειρουργείο για Παναγιωτούδη

Την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει την ερχόμενη Δευτέρα ο Κώστας Παναγιωτούδης του Ηρακλή, μετά το σπάσιμο της κλείδας του σε τροχαίο ατύχημα.   

Ο 23χρονος μέσος αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για περίπου δυόμισι μήνες. 

Απ΄την πλευρά του ο γιατρός που θα αναλάβει την εγχείρηση κ. Κώστας Μανωλόγλου, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε δηλώσεις στον Metropolis 95.5, τονίζοντας πως η επιστροφή του παίκτη εξαρτάται από τον ίδιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον τραυματισμό: «Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες. Το θέμα είναι ότι είχε ένα τροχαίο και έχει κάταγμα στην κλείδα. Έχει τραυματιστεί στο οστό που ενώνει το στέρνο με τον ώμο. Το σωστότερο είναι να αντιμετωπιστεί χειρουργικά. Βέβαια υπάρχει και η συντηρητική αντιμετώπιση αλλά δε σου προσφέρει την απόλυτη ανατομική αποκατάσταση της βλάβης και δε σου επιτρέπει και να είσαι γρήγορα έτοιμος. Μπαίνοντας στο χειρουργείο η αντιμετώπιση είναι άμεση και ο αθλητής μετά τις πρώτες πέντε μέρες θα αρχίσει την προπόνηση».

Για τον χρόνο αποκατάστασης: «Υπάρχουν περιπτώσεις με αθλητές που επιστρέφουν πάρα πολύ γρήγορα αλλά υπάρχουν και βιβλία και στατιστικές που λένε που χρειάζεται ενάμιση με δύο μήνες. Εξαρτάται και το πώς θα αντιμετωπίσει ο ίδιος ο αθλητής και οι συμπαίκτες του γιατί στις πρώτες επαφές και στις πρώτες κόντρες που θα έχει θα πρέπει και οι συμπαίκτες του να ξέρουν πως θα τον αντιμετωπίσουν αλλά και ο ίδιος να καταλάβει τις δυνάμεις και τις αντοχές του χεριού του για να μπει στις φάσεις».

Best of internet