Μπαντίκος στο gazzetta.gr: «Έτσι πιάνω τα πέναλτι του Ιωνικού»

Μπαντίκος στο gazzetta.gr: «Έτσι πιάνω τα πέναλτι του Ιωνικού»

Μπαντίκος στο gazzetta.gr: «Έτσι πιάνω τα πέναλτι του Ιωνικού»

bet365

Έχει πιάσει 4 πέναλτι σε ισάριθμα χτυπήματα κόντρα στον Ιωνικό! Θα διαβάσετε τα όσα λέει και θα υποκλιθείτε στην ταπεινότητά του. Ο Γιάννης Μπαντίκος, εξυψώνει το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην Προοδευτική και τονίζει τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε μια ξεχωριστή κατηγορία όπως η Football League 2.

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Πορτογαλία – Ελβετία. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο Γιάννης Μπαντίκος, έχει αποκρούσει τέσσερις φορές πέναλτι σε παιχνίδι μεταξύ Προοδευτικής και Ιωνικού σε ισάριθμα χτυπήματα! Ο τερματοφύλακας της «Προο» έγινε θέμα κι ίδιος μίλησε στο gazzetta.gr για το ξεχωριστό επίτευγμά του, αποθεώνει το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και δίνει το στίγμα του για τη σεζόν που ξεκίνησε σε μία άκρως ελκυστική κατηγορία.

Ξεκίνησε η σεζόν με νίκη κόντρα στον Ιωνικό.

«Κατ' αρχήν θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά, με υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές και στις οικογένειες τους. Ξεκινήσαμε την σεζόν μ' ένα ντέρμπι που έχει πάντα ιδιαίτερη σημασία για τις περιοχές του Κορυδαλλού και της Νίκαιας. Θέλαμε όλα τα παιδιά να δώσουμε τη νίκη στην ομάδα μας και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας. Υπήρχε το λεγόμενο άγχος της πρεμιέρας αλλά πιστεύω ότι το ξεπεράσαμε και αντεπεξήλθαμε στο πλάνο που μας είχε δώσει το προπονητικό επιτελείο».

Έπιασες ακόμη ένα πέναλτι κόντρα στον Ιωνικό. Το 4ο. Είναι η μοίρα; Η ικανότητα; Όλα μαζί;

«Ολα παίζουν τον ρόλο τους. Εκείνη τη στιγμή ήμουν συγκεντρωμένος μόνο στην φάση. Δεν έβλεπα με ποιον παίζαμε. Προσπάθησα να τον ψυχολογήσω και να τον οδηγήσω εκεί που ήταν εφικτό στο να αποκρούσω την εκτέλεση. Φυσικά ότι το έπιασα κόντρα τον Ιωνικό αποκτά μια ιδιαιτερότητα αυτό το γεγονός.

Τι σου είπαν οι συμπαίκτες σου μετά ή οι αντίπαλοι;

«Άμα δείτε πώς πανηγύρισαν οι συμπαίκτες μου μετά το πέναλτι θα καταλάβετε ότι αυτή η ομάδα είναι μια πραγματική οικογένεια. Το κλίμα που επικρατεί δύσκολα το συναντάς αλλού. Οι καινούργιοι παίκτες ήδη έχουν μπει μέσα σε αυτό σαν να είναι χρόνια. Υπάρχει μεταξύ μας αγάπη και σεβασμός από το μικρότερο στο μεγαλύτερο και το αντίθετο. Υπάρχει εκτίμηση κι όλοι μαζί προσπαθούμε για να ξανακάνουμε την Προοδευτική μας μεγάλη. Σημαντικό είναι, δε, πως πολύ παίκτες αν και είχαν προτάσεις για να πάνε σε άλλες ομάδες με καλύτερα χρήματα προτίμησαν να μείνουν σ' αυτήν την οικογένεια που έχει δημιουργηθεί».

Την ώρα που ήταν απέναντί σου ο αντίπαλος τι είπες από μέσα σου;

«Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο της ομάδας χωρίς να θέλω ποτέ να βάλω τον εαυτό μου πάνω από αυτή, όλοι μαζί το πιάσαμε όλοι μαζί βάζουμε το γκολ. Είναι ομαδική δουλειά και δεν το βλέπω ποτέ μα ποτέ ατομικά. Ο καθένας με τον ρόλο του συνεισφέρει στην επιτυχία.

Όσον αφορά εμένα, στην εν λόγω φάση ήμουν συγκεντρωμένος, είπα "θα το πιάσω" και το έπιασα».

Τι να περιμένουμε από την φετινή Προοδευτική φέτος;

Η Προοδευτική φέτος θα είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα που δύσκολα ο αντίπαλος της Θα την καταβάλει. Το είδαμε αυτό και στην Ρόδο που χάσαμε στις καθυστερήσεις. Υπάρχει ο κορμός, έγιναν σωστές και ποιοτικές προσθήκες στις θέσεις που έπρεπε και μέσα από την καθημερινή δουλειά θα γινόμαστε καλύτεροι. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, πηγαίνουμε βήμα- βήμα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Ελπίζω και εύχομαι να είναι θετικό το πρόσημο.

Οι συνθήκες του φετινού πρωταθλήματος με πληρωμές, εγκαταστάσεις αλλά και τον ανταγωνισμό πώς είναι;

«Το φετινό πρωτάθλημα είναι αρκετά δύσκολο. Όλες οι ομάδες έχουν κάνει σημαντικές προσθήκες. Δεν θα υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Τα ματς φέτος είναι πολύ λίγα και αν κάποιος πάρει διαφορά από την αρχή θα είναι δύσκολο να τον πλησιάσεις. Το κάθε στραβοπάτημα μετράει σ' ένα πρωτάθλημα με 20 παιχνίδια.

Η οικονομική κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα σίγουρα έχει πλήξει και το ποδόσφαιρο. Οι ομάδες έχουν μηδενικά έσοδα και πρέπει οι πρόεδροι να βρουν λύσεις σε μια δύσκολη περίοδο για την ομαλή λειτουργία των ομάδων τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι για πολλούς είναι η δουλειά μας και ζούμε απ' αυτό.

Όσον αφορά στα γήπεδα, τα περισσότερα εξ αυτών στη Γ' εθνική είναι σε καλή κατάσταση αν αναλογιστούμε και τα πρωταθλήματα στις παραπάνω κατηγορίες. Είναι λίγα τα γήπεδα στον όμιλο μας που είναι σε κακή κατάσταση. Το δικό μας είναι ένα απ' αυτά, μιας κι ο αγωνιστικός χώρος είναι ιδιαίτερα σκληρός».

Αγαπημένος τερματοφύλακας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό;

«Έχω σε εκτίμηση αρκετούς τερματοφύλακες. Απ' όλους κοιτάω να πάρω στοιχεία που μου ταιριάζουν. Ένας που μου άρεσε να βλέπω τα προηγούμενα χρόνια και μου έχει λείψει είναι ο Νικοπολίδης για την ηρεμία που είχε και το πώς συμπεριφερόταν στους αγωνιστικούς χώρους. Στο εξωτερικό, αυτήν την περίοδο μου αρέσει ο Νόιερ. Εύχομαι να επιστρέψει γρήγορα στους αγωνιστικούς χώρους, έχει λείψει».

Αγαπημένη δική σου απόκρουση αλλά και γενικά μία που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

«Όλες οι αποκρούσεις είναι ξεχωριστές. Το σημαντικότερο είναι να κάνω τα πάντα για να κερδίζει η ομάδα. Στο τέλος, αυτό που μένει είναι η νίκη και για αυτήν αγωνίζομαι».

Κλείνοντας θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιον;

«Θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως τον προπονητή τερματοφυλάκων κ. Διονύση Χιώτη για την καθημερινή εργατικότητα και την αφοσίωσή του πάνω μου αλλά και στους άλλους δύο ταλαντούχους τερματοφύλακες Αγγελόπουλο και Ζιώγκα, ώστε να είμαστε έτοιμοι οπότε μας ζητηθεί. Κλείνοντας να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον υπέροχο κόσμο της Προοδευτικής, για την ατμόσφαιρα που δημιουργεί σε κάθε παιχνίδι είτε εντός είτε εκτός γηπέδων αλλά και για την αγάπη που δείχνει προς το πρόσωπό μου».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα