Ηρακλής, ΑΕ Καραϊσκάκης: Για μια θέση στη Super League 2

Νίκος Μαρούδας
Ηρακλής, ΑΕ Καραϊσκάκης: Για μια θέση στη Super League 2

bet365

Ένας πραγματικός... χαμός θα γίνει στο φινάλε της Football League, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν μια θέση στη Super League 2!

Μετά τα αποτελέσματα της Μ. Δευτέρας, η τελευταία αγωνιστική της Football League όσον αφορά την 10η θέση που οδηγεί στη Super League 2 απέκτησε τεράστιο ενδιαφέρον. Ηρακλής και ΑΕ Καραϊσκάκης θα... μονομαχήσουν για το τελευταίο εισιτήριο.

Η νίκη του Ηρακλή, σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Καραϊσκάκη στην Κρήτη, έφερε τον «Γηραιό» στην πολυπόθητη 10η θέση και πλέον για να είναι σίγουρος πρέπει να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τον Πλατανιά. Με νίκη ό,τι και να συμβεί ο Ηρακλής την νέα σεζόν θα αγωνιστεί στη Super League 2.

Για να αρχίσουμε να βλέπουμε πιο αναλυτικά τα σενάρια όμως, πάμε να δούμε βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική για τις τρεις αυτές ομάδες.

Βαθμολογία:

10. Ηρακλής 42
11. ΑΕ Καραϊσκάκης 40

Επόμενη αγωνιστική:

Πλατανιάς – Ηρακλής
ΑΕ Καραϊσκάκης - Τρίκαλα

Ίδιο αποτέλεσμα και για τους δύο ή νίκη για Ηρακλή και ήττα για Καραϊσκάκη

Ας ξεκινήσουμε από τα απλά. Αν και οι δύο φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα, τότε τα πράγματα μένουν ως έχουν και ο Ηρακλής θα βρεθεί στη Super Leaugue 2, ενώ ο Καραϊσκάκης θα αγωνιστεί στη Football League. Τα ίδια ισχύουν κι αν ο Ηρακλής κερδίσει τον Πλατανιά και ο Καραϊσκάκης ηττηθεί από τα Τρίκαλα.

Βαθμολογία:

10. Ηρακλής 45
11. ΑΕ Καραϊσκάκης 43

Ή

10. Ηρακλής 42
11. ΑΕ Καραϊσκάκης 40

Ή

10. Ηρακλής 43
11. ΑΕ Καραϊσκάκης 41

Ή

10. Ηρακλής 45*
11. ΑΕ Καραϊσκάκης 40

*Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Ηρακλής μπορεί να τερματίσει και ένατος, αν ο ΑΟΧ Κισσαμικός δεν κερδίσει τον Απόλλωνα Πόντου.

Νίκες για Ηρακλή, Καραϊσκάκη, ήττα για ΑΟΧ Κισσαμικό

Σε αυτό το σενάριο, ο Ηρακλής θα τερματίσει ένατος αφήνοντας στη 10η θέση τον ΑΟΧ Κισσαμικό, ο οποίος θα ισοβαθμήσει με τον Καραϊσκάκη στους 43 βαθμούς. Όμως, το γεγονός πως οι Χανιώτες έχουν μια νίκη (1-0) και μια ισοπαλία (0-0) φέτος με την ομάδα της Άρτας τους δίνει το εισιτήριο για την Super League 2 κι αφήνει τον Καραϊσκάκη στη Football League.

Βαθμολογία:

9. Ηρακλής 45
10. ΑΟΧ Κισσαμικός 43
11. ΑΕ Καραϊσκάκης 43

Νίκη για Καραϊσκάκη και ισοπαλία ή ήττα για Ηρακλή

Τα δύο σενάρια που αφήνουν τον Ηρακή στη Football League και φέρνουν τον Καραϊσκάκη στη Super League 2 είναι αν ο Καραϊσκάκης κερδίσει τα Τρίκαλα κι αν ο Ηρακλής δεν κερδίσει τον Πλατανιά. Αν ο Καραϊσκάκης κερδίσει και ο Ηρακλής ηττηθεί, η ομάδα της Άρτας θα βρεθεί στο +1 από τον «Γηραιό», ενώ αν η πρώτη επικρατήσει και ο δεύτερος έρθει ισοπαλία, τότε εκείνη θα κατακτήσει την 10η θέση στην ισοβαθμία. Αυτό γιατί, στα μεταξύ τους παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη ο Καραϊσκάκης επικράτησε 0-1, ενώ στην Άρτα κέρδισε τον Ηρακλή με το ίδιο σκορ

Βαθμολογία με νίκη Καραϊσκάκη και ήττα Ηρακλή:

10. ΑΕ Καραϊσκάκης 43
11. Ηρακλής 42

Βαθμολογία με νίκη Καραϊσκάκη και ισοπαλία Ηρακλή:

10. ΑΕ Καραϊσκάκης 43
11. Ηρακλής 43

Κερδισμένος ο Καραϊσκάκης και στην τριπλή ισοβαθμία

Πέρα από τα δύο σενάρια που αναφέραμε παραπάνω, υπάρχει κι ένα τρίτο στο οποίο ο Ηρακλής μένει 11ος. Αυτό της τριπλής ισοβαθμίας. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο ΑΟΧ Κισσαμικός να ηττηθεί από τον Απόλλωνα Πόντου, ο Ηρακλής να φέρει ισοπαλία με τον Πλατανιά και ο Καραϊσκάκης να επικρατήσει των Τρικάλων. Τότε και οι τρεις θα έχουν από 43 βαθμούς και θα μετρήσει η μεταξύ τους βαθμολογία. Σε αυτή την περίπτωση ο Καραϊσκάκης θα βρεθεί στη Super League 2, μαζί με τον ΑΟΧ Κισσαμικό και ο Ηρακλής θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στη Football League.

Αυτό γιατί η μεταξύ τους βαθμολογία στο σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας διαμορφώνεται κάπως έτσι:

ΑΕ Καραϊσκάκης 7
ΑΟΧ Κισσαμικός 5
Ηρακλής 4

Άρα η τελική βαθμολογία διαμορφώνεται:

9. ΑΕ Καραϊσκάκης 43
10. ΑΟΧ Κισσαμικός 43
11. Ηρακλής 43

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα