Nortenos Patras: «Ποιος εμφύλιος ρε παιδιά;»

Nortenos Patras: «Ποιος εμφύλιος ρε παιδιά;»

Gazzetta team
Nortenos Patras: «Ποιος εμφύλιος ρε παιδιά;»

bet365

Με ανακοίνωσή του στο facebook, ο σύνδεσμος Nortenos των οπαδών της Παναχαϊκής παραθέτει ένα κείμενο για τα γεγονότα των τελευταίων μηνών στην ομάδα.

Η ανάρτηση:

«Σήμερα, επιλέγουμε να αναρτήσουμε αυτούσιο κείμενο, ενός απλού φιλάθλου. Αντικατοπτρίζει νηφάλια, όλα τα τραγελαφικά που συμβαίνουν τους τελευταίους δυο μήνες, στην ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ!

Αναλυτικα :

"Ποιος εμφύλιος ρε παιδιά; Για την ύπαρξη εμφυλίου θα πρέπει να υπάρχει ιδεολογική βάση στις αντιμαχόμενες πλευρές. Εδώ απο τη μία πλευρά έχουμε τους φιλάθλους και οπαδούς της Παναχαϊκής που αγωνίζονται για το σήμα, τα σύμβολα, την ιστορία έχοντας την αγωνία να μην εμπλακεί η ομάδα σε βρωμιές και παράγκες. Απο την άλλη πλευρά ναι μεν έχουμε φιλάθλους και οπαδούς της Παναχαϊκής; (όχι όλοι καθώς αυτοί που υποστηρίζουν έναν άλλο σύλλογο και παρεμπιπτόντως δηλώνουν και Παναχαϊκή δεν ανήκουν σε εμάς) χωρίς όμως να προσδιορίζεται ποιο είναι το ιδεολογικό περιεχόμενο που τους ορκίζει στη συμμετοχή τους σε αυτή την πολεμική διαδικασία.

Το ερώτημα συνεπως που τίθεται είναι ποιο είναι το ιδεολογικό περιεχόμενο των υποστηρικτών της τωρινής διοίκησης για τους ισχυρισμούς τους. Ο Δρόσος; O Δρόσος είναι ιδέα; Η εξόντωση του Κατσουράνη; Αυτό είναι ιδέα; Τα πιτόγυρα του Kosso ή η δυσφήμηση του; Οι μέτοχοι της πρώην συμμαχίας που μπρος στο δικό τους αδιέξοδο ψάχνουν να βρουν λύσεις «ότι να ναι» μπας και την σκαπουλάρουν οικονομικά; Η άνοδος με κάθε τίμημα ή λαμογιά, θυσία στον ισχυρισμό οτί κουράστηκα να βλέπω την ομάδα στις χαμηλότερες κατηγορίες είναι επίσης ιδέα; Μα όλα αυτά δεν τεκμηριώνουν ιδεολογικό υπόβαθρο και χαρακτήρα στην πολεμική τους καθώς τα παραπάνω αποτελούν διαχειριστικά ζητήματα που εκτονώνονται σε προσωπικές διαφορές.

Και αν υποθετικά ο Κατσουράνης και οι συν αυτώ είναι οι χειρότεροι όλων, ποιό είναι το αντιστάθμισμα σε μία πορεία σταθερότητας και ηρεμίας δύο ετών;

Να δεχθούμε επίσης ως σενάριο εργασίας πως ο Δρόσος είναι ο καλύτερος και με τις πιο αγνές και οπαδικές προθέσεις. Πως όμως ένα πρόσωπο με ομιχλώδη πρότερο βίο, θα καλύψει την καχυποψία και τις ανασφάλειες όλων αυτών που αγωνιούν για το μέλλον της ομάδας. Μία αναζήτηση στο Google για το όνομα του θα πείσει και τον πιο άσχετο με ποιον τρόπο εγείρονται οι επιφυλάξεις όλων που ζούμε στα κοκκινόμαυρα.

Έρχεται με επαγγελματική δραστηριότητα στο στοίχημα, υποστηρίζοντας μέτοχους – συμμάχους κόκκινο πανί για τους οπαδούς, με προηγούμενη διοικητική εμπλοκή (και μάλιστα χωρίς επιτυχία) σε άλλες ομάδες, αντιμετωπίζοντας στο παρελθόν προβλήματα με τη δικαιοσύνη. Και ενώ όλο αυτό απαιτεί μάλλον ένα επικοινωνιακό coaching γιατί έχει όλα τα χαρακτηριστικά κατάστασης που οδηγεί σε crisis management, έχουμε στον αντίποδα ενέργειες οι οποίες λαμβάνουν χώρα με ευθυνη του, συντελώντας στον εκτροχιασμό της σταθερότητας και της ηρεμίας στην ομάδα. Ενέργειες που δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά για το χρόνο, το λόγο και το αποτέλεσμα που αυτές αποσκοπούσαν.

Έρχονται τέσσεροι ξένοι παίκτες χωρίς να υπάρξει συνεννόηση με το τεχνικό επιτελείο. Γιατί;

Αξιώνεται απο τους προπονητές, οι παίκτες αυτοί να παίζουν βασικοί χωρίς να υπάρχουν εχέγγυα για την ποδοσφαιρική τους αξία. Γιατί;

Δημιουργείται κλίμα πίεσης στο τεχνικό επιτελείο και ένταση εναντίον τους στην πρώτη στραβή. Γιατί;

Οδηγείται τελικά στην έξοδο, λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος, ένα επιτυχημένο τεχνικό team με τεράστiα δημοφιλία στους οπαδούς. Γιατί;

Με αφορμή τις αντιδράσεις για το διωγμό του τεχνικού επιτελείου διευρύνεται η κόντρα με τους οργανωμένους με τα γνωστά αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής και τα χθεσινά. Γιατί;

Οι παραπάνω ενέργειες δε χωρούν σε κανένα διαχειριστικό πλαίσιο σύγχρονων κανόνων marketing & business management αθλητικής εταιρείας. Και δεν μπορούν να συμψηφιστούν με κάνενα πεντάευρω εισιτήριο, με καμία δήλωση περί ανανέωσης συμβολαίων, με καμία δωρέαν μετακίνηση ή νέα γραφεία. Αν δεν αποτελούν αδαείς ενέργειες, περισσότερο καταδεικνύουν ένα ξεκαθάρισμα δομών του προηγούμενου καθεστώτος διοίκησης παρά συντονισμένο λειτουργικό πλάνο στόχευσης για την επίτευξη του στόχου της ανόδου. Άρα εκ του αποτελέσματος είναι λογικό να σκεφθεί κανείς, ότι η απόφαση απώλειας της ανόδου από την πλευρά των διοικούντων ήταν προειλημμένη. Κι ακόμα αν σε περίπτωση λανθασμένης υπόθεσης αυτή επιτευχθεί (λιγοστές πιθανότητες πλέον), ο φόβος, η ντροπή και η ανασφάλεια των αγνών φιλάθλων και οπαδών της Παναχαϊκης πως η ομάδα τους συμμετέχει σε μαγειρέματα και παρασκήνιο δε θα μπορούν να μετριαστούν με μία άνοδο στη super leagueδα κάτω από αδιευκρίνιστες και εξωαγωνιστικές συνθήκες.

Συνεπώς κανένας εμφύλιος δεν υφίσταται μεταξύ των οπαδών. Μάχη συμφερόντων υπάρχει και μόνο. Και δυστυχώς αυτή η κατάσταση προσεγγίζει την εικόνα του δέντρου και όχι του δάσους.

Σε αυτή την περίπτωση τα κίνητρα του καθενός απο εμάς στη διαμόρφωση θέσης και άποψης που εκφράζει δεν έχουν βάση.

Ακόμα και στην περίπτωση που ο εχων τις απόψεις αυτές δεν είναι οργανωμένος, δεν έχει επαγγελματικά πάρε δώσε με τους μη συμπράτοντες στη διαμορφωμένη σήμερα διοικητική κατάσταση.

Το θέμα μας λοιπόν είναι η μεγάλη εικόνα. Γιατί η κατάσταση αυτή και το μοντέλο διοίκησης και συμπεριφοράς που ακολουθείται δεν θα ευδοκιμήσει. Η μεγάλη εικόνα λοιπόν γιαυτούς που αγαπούν την Παναχαϊκή θα πρέπει να είναι ο Κορύλλος. Να είναι το πρώτο καταστατικό, η ιστορία και τα επιτεύγματα της ομάδας, το φυτώριο και πως η ομάδα θα βαδίσει στο μέλλον όταν θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της διάδοχης κατάστασης και πως θα λειτουργήσει μέσα απο αξίες, η μεγαλύτερη των οποίων είναι η καθαρή λειτουργία ή άλλως ηθική. Και οι αντιδράσεις για τα τελευταία γεγονότα και τις ενέργειες που απασχολούν την επικαιρότητα της ομάδας προέκυψαν μέσα απο τα συγκεκριμένα φίλτρα της τήρησης και προστασίας των αξιών της ομάδας.

Αφού αυτοί που έχουν την ευθύνη και μπορούν να το κάνουν ματαιοπονούν, εμπλέκονται οι οπαδοί, μοιραία ίσως κάποιες φορές με ανορθόδοξους τρόπους, αλλά αυτοί τουλάχιστον έχουν αποδείξει διαχρονικά πως προτάσσουν την αξιοπρέπεια και την υστεροφημία του συλλόγου και αγαπούν πραγματικά το κοκκινόμαυρο."

Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙ»

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα