Η Παναχαϊκή παρουσίασε τον Τσιώλη

Η Παναχαϊκή παρουσίασε τον Τσιώλη

Gazzetta team
Η Παναχαϊκή παρουσίασε τον Τσιώλη

bet365

Ο έμπειρος κόουτς έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως κάτοικος Πατρών και έδειξε αισιόδοξος
Κάτοικος Πατρών είναι από σήμερα ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος παρουσιάστηκε επίσημα από τη διοίκηση των Αχαιών. Τον οποίο προλόγισε ο Δημήτρης Δρόσος. «Σας ευχαριστώ που είστε εδώ, Είναι μια δύσκολη μέρα λόγω αργίας, όλοι έχετε οικογένειες. Ήταν λιγάκι ξαφνικό αλλά την Τετάρτη έχουμε παιχνίδι έπρεπε να τρέξουμε, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Σήμερα το πρωί οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μας, δεν έμενε πολύ ώρα, ήδη έχουμε θέματα να τρέξουμε. Απλά αν και πολύ δύσκολη εποχή για να πάρεις προπονητή, είμαστε τυχεροί που στο πρόσωπο του Τσιώλη βρήκαμε έναν προπονητή που θα παίρναμε το καλοκαίρι, αλλά είμαστε τυχεροί που ήταν διαθέσιμος. Δίνει στίγμα στο τι θέλουμε να κάνουμε στη διοίκηση. Πολύ γρήγορα συνεννοηθήκαμε με τα άλλα μέλη της διοίκησης και συμφωνήσαμε να του κάνουμε πρόταση, που ευτυχώς την αποδέχτηκε και σήμερα είμαστε πιο αισιόδοξοι, πιο σίγουροι και σε πρώτο βαθμό θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε την επίτευξη του στόχου που έχουμε βάλει για φέτος, και σε 2ο βαθμό να οργανώσουμε την ομάδα από το καλοκαίρι για να φτάσουμε εκεί που όλοι θέλουμε και ονειρευόμαστε», ανέφερε σχετικά.
Ο Τσιώλης από την πλευρά του ανέφερε πως «μετά από αρκετά χρόνια ξανά εδώ, και χαίρομαι ιδιαίτερα. Ευχαριστώ τον κύριο Δρόσο αυτές μέρες γνώρισα έναν άνθρωπο με πολύ πάθος και μεγάλη διάθεση για την Παναχαϊκή, προσπάθησε σε αυτές τις δύο συναντήσεις να μου πει για το όραμα και την προοπτική, το πλάνο αυτής της ομάδας. Ο κ. Μπακαλάρος και οι συνεργάτες του είναι σύμφωνοι με αυτό, το πλάνο με ενθουσίασε και είναι αυτό που θέλω κι εγώ. Η απόφαση ήταν πολύ γρήγορη γιατί πρόκειται για την Παναχαϊκή, γι’ αυτήν την ιστορική ομάδα με τον υπέροχο κόσμο της. Θέλω σε αυτή τη μικρή περίοδο που απομένει, να δώσω και να ανταποδώσω, την μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό μου, να μπορέσω να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει η ομάδα και το πιστεύω κι εγώ. Μέσα σε αυτό είναι και η εκτίμησή μου για ποδοσφαιρικό τμήμα, το ρόστερ, τους παίκτες, μου αρέσει αυτό που βλέπω στην τηλεόραση, και θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε στο τέλος να κερδίσουμε το στόχο μας. Σίγουρα η προσπάθεια θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχουμε δύο παιχνίδια μέσα σε πέντε μέρες πάρα πολύ σοβαρά και θα πρέπει να εστιάσουμε πάνω στους παίκτες, για να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και την Κυριακή το βραδύ να δούμε τι έχουμε κάνει στα δύο ματς και να οριοθετήσουμε τον στόχο μας. Αναλαμβάνω την ομάδα σε μία κρίσιμη καμπή να την οδηγήσω και ευχαριστώ τον κο Δρόσο για την εμπιστοσύνη».
Για τη χρονική διάρκεια της συμφωνίας των δύο πλευρών, ο Δρόσος σχολίασε ότι «δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε έναν προπονητή με το βιογραφικό του Σάκη, για μία ή για πέντε εβδομάδες. Το πλάνο μας μαζί με τους άλλους ανθρώπους που συμμετέχουμε είναι όσο το συντομότερο Παναχαϊκή να κυνηγήσει τον στόχο της ανόδου. Να δω την ομάδα, να οργανωθούμε σαν συμβούλιο, ώστε τη νέα χρονιά να κυνηγήσουμε από την αρχή το στόχο της ανόδου. Ευτυχώς για μας, τρέξανε κάποια αποτελέσματα καλά και μας δίνει την ευκαιρία να την διεκδικήσουμε από φέτος. Κάναμε την ίδια συζήτηση και με το Σάκη, αφού φτάσαμε μέχρι εδώ δεν μπορούμε παρά να κοιτάξουμε την άνοδο αυτή τη στιγμή. Θα ήταν αστείο να πούμε ότι δεν κυνηγάμε την άνοδο. Αυτό θα κάνουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς με ότι έχουμε και δεν έχουμε. Αν μας βοηθήσει ο θεός και πιάσουμε το στόχο, μαζί με τον Σάκη θα οργανώσουμε την επόμενη χρονιά και τη θα κάνουμε στην Α', αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πιάσουμε το στόχο, θα έχουμε το καλοκαίρι για να σχεδιάσουμε την Παναχαϊκή έτσι όπως πρέπει για να είμαστε καλά τη νέα σεζόν. Άρα δεν είναι για ενάμιση, είναι μέχρι το καλοκαίρι κι άλλη μία χρονιά, όσο πιστεύουμε θα χρειαστεί για να βρεθούμε στην Α' Εθνική».
Μετά τοποθετήθηκε για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης. «Κάθε μέρα αυτό αλλάζει, κάθε μέρα έρχεται μία πληροφορία που αντικρούει την προηγούμενη. Σήμερα ισχύει ότι θα περάσει κανονικά, χθες πέρασε και η ΕΡΤ το κονδύλι που θα μοιραστεί στις ομάδες, άρα όλες οι διαβεβαιώσεις είναι ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη βουλή και θα πάρει σάρκα και οστά. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι είτε έτσι είτε αλλιώς να κοιτάμε τον αγωνιστικό στόχο που έχουμε, την κατάκτηση της 2ης θέσης και ο χρόνος θα μας δείξει που οδηγεί αυτό. Είτε στην επόμενη κατηγορία είτε σε ένα μπαράζ».
Στη συνέχεια ο νέος κόουτς των Αχαιών ρωτήθηκε αν η άνοδος είναι ένας εφικτός στόχος. «Εδώ που είναι η ομάδα αυτή στιγμή πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι που έρχεται. Κάθε παιχνίδι μας φέρνει πιο κοντά γιατί είμαστε μέσα στον στόχο. Είναι στο χέρι μας και αυτό θα πω και αύριο στα παιδιά. Είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα ότι είναι στο χέρι μας, δεν εξαρτιόμαστε από κανέναν άλλον αλλά μόνο από μας».
Για το ποιες ομάδες θεωρεί φαβορί σχολίασε ότι «μου έχει κάνει εντύπωση στη φετινή Football League ότι δεν υπάρχει ομάδα που να έχει κάνει δεύτερη ή τρίτη συνεχόμενη νίκη, άρα δεν μπορούμε να λέμε πολλά πράγματα, πάμε αγωνιστική με αγωνιστική. Το θέμα είναι ότι η δική μας ομάδα θα πρέπει όσο αρχίζουν και λιγοστεύουν οι αγώνες, να είναι πιο σταθερή στην απόδοση. Δεν επιτρέπονται λάθη».
Για το αν το όραμα και το όνομα της Παναχαϊκής είναι για όσο ψηλά έφτασε με τον Αστέρα Τρίπολης, απάντησε πως «μίλησα για το πλάνο που με καλύπτει. Η ιστορία, ο κόσμος, όλες οι προϋποθέσεις που έχει η Πάτρα, φυσικά είναι για πάρα πολύ μεγάλα πράγματα. Μακάρι μαζί να μπορέσουμε να ζήσουμε αυτές τις στιγμές, εγώ το πιστεύω. Το πλάνο που συζητάμε τα έχει όλα αυτά».
Κλείνοντας ο Δρόσος είπε πως «με τη ευκαιρία που κάθεται δίπλα μου ο Σάκης, με αυτό το βιογραφικό και την ιστορία που έχει σαν προπονητής, μόλις πριν ένα δευτερόλεπτο ανέφερε πέντε τίτλους στη Β’ Εθνική και ελπίζουμε όλοι να τους κάνει έξι μετά από κάποιους μήνες. Μου δίνει την ευκαιρία το υπόλοιπο τιμ που υπάρχει στους ανθρώπους στην Παναχαϊκή, ο κύριος Μπακαλάρος και οι υπόλοιποι που είναι δίπλα μου, μπορεί να μην το καταλαβαίνεται εσείς, αλλά για μένα είναι πολύτιμο, βοηθάει και συνεισφέρει σε πολλά πράγματα και αισθάνομαι την ανάγκη να το τονίσω και να τους ευχαριστήσω. Ίσως η προσπάθειά μου να τρέξω τόσα πολλά θέματα, τόσα πολλά προβλήματα στην ομάδα, και επειδή όντως είμαι το πρόσωπο που βγαίνει μπροστά από τους υπόλοιπους, να το αφήσουμε στο πλάι γιατί είναι άδικο γι’ αυτούς. Γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να υλοποιήσω πολλά. Ότι γίνεται στην Παναχαϊκή να το βλέπετε σαν μία συλλογική προσπάθεια και όχι μία ατομική προσπάθεια του Δρόσου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα