Βοσνιάδης: «Θα έρθουν καλύτερες μέρες»

Gazzetta team
Βοσνιάδης: «Θα έρθουν καλύτερες μέρες»

bet365

Ο Αλέκος Βοσνιάδης παρουσιάστηκε από τον ΑΟΧ Κισσαμικό και τόνισε πως έρχονται καλύτερες μέρες για τους Χανιώτες.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ και με τιμά πολύ η πρόσκληση που με επέλεξαν οι διοικούντες για να συνεχίσω την προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια. Είμαι χαρούμενος που γνωρίζω ανθρώπους με τους οποίους από ό,τι δείχνει μπορούμε να συνεννοηθούμε εύκολα. Διακρίνω ένα περιβάλλον και μέσα και γύρω από την ομάδα το οποίο με κάνει αισιόδοξο για την καλή μου παρουσία και τη συνέχεια της ομάδας.

Δεν περίμενα ότι θα ήταν η πρώτη μου ομάδα σε αυτό το επίπεδο σε αυτή την κατηγορία, η οποία ενώ βρισκόταν χαμηλά μου έκανε πρόταση να αναλάβω. Ήταν κάτι καινούργιο για μένα, αλλά καθημερινά μάθαινα πράγματα για το τι κάνει αυτή η ομάδα, ποιοι είναι οι άνθρωποί της, τι δυνατότητες έχει το αγωνιστικό τμήμα. Μάζευα από παντού πολύ καλές πληροφορίες.

Όλα αυτά και η πολύ καλή δουλειά του προηγούμενου τιμ, του κυρίου Πετράκη - γιατί την παρακολουθούσα την ομάδα από πέρυσι - με έκαναν να αποφασίσω για κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν το είχα κάνει. Σ' αυτή την κατηγορία ήταν τελείως διαφορετικός ο στόχος ο δικός μου.

Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω γνωρίσει τους ανθρώπους που με επέλεξαν. Βλέπω ότι είναι δίπλα, είναι καθαρά τα μάτια τους. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνω σε ομάδες που μπορώ να αποκτήσω χημεία με τους ανθρώπους, να τους εμπιστευτώ. Έχω πει πολλές φορές ότι όπου εργάζομαι θέλω να είμαι χαρούμενος και να δένομαι με την ομάδα και το περιβάλλον. Πιστεύω ότι αυτά τα έχουμε, είμαι πολύ αισιόδοξος.

Έχουμε μια ομάδα που αδικεί τον εαυτό της από τη βαθμολογική της θέση. Είμαστε μια ομάδα, η οποία μόλις πετύχει τα πρώτα αποτελέσματα, πιστεύω θα το κάνουμε άμεσα, θα βάλει βάσεις για τη συνέχεια. Γίνεται κάτι καινούργιο. Αυτό που βλέπω είναι ότι κάτι καινούργιο ξεκινά και θα έχει προοπτική, ώστε τα επόμενα χρόνια να ασχολείται πολύς κόσμος με την ομάδα των Χανίων.

Είμαι πολύ αισιόδοξος γι' αυτά που βρήκα και για τους χώρους που έχουμε. Μέχρι πριν ένα χρόνο ήξερα ότι υπήρχε πρόβλημα με τη Μοναχή Ελιά. Γίνονται τεράστια βήματα εκεί, υπάρχει ένα υπέροχο γήπεδο, μια πόλη από πίσω της. Αν μπορώ να πω κάτι στον κόσμο είναι να υπάρχει μία συσπείρωση, γιατί σίγουρα βγαίνει κάτι υγιές από αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος βλέποντας υγιείς προσπάθειες πρέπει να εμπιστευτεί και να έρθει να στηρίξει.

Αυτό μας έκανε πολύ αισιόδοξους τις πρώτες μας ημέρες. Πολύ καλή η παρουσία της ομάδας και στο χθεσινό παιχνίδι. Και με την Παναχαϊκή έπρεπε να έχουμε κερδίσει. Πολύ γρήγορα θα έρθουν καλύτερες μέρες. Με την εμπειρία που έχουμε και η ομάδα πολύ γρήγορα θα ανακάμψει. Να έρθει ο κόσμος να στηρίξει μία υγιή προσπάθεια. Είναι ξεκάθαρο, επειδή έχουμε περάσει από πολλές ομάδες και έχουμε κρίνει καταστάσεις, ότι όλοι αυτοί που βρίσκονται σε αυτή την ομάδα πρέπει να στηριχτούν και να ξεσηκώσουμε μια κατάσταση. Να έρθει πολύ δίπλα ο κόσμος και να χαρούμε πράγματα. Ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε ο κύριος Ροκάκης και πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι».

Αν θα χρειαστεί μεταγραφές:

«Ο προηγούμενος προπονητής ξέρω πώς δούλευε, γι' αυτό το καλοκαίρι είχα πει μην υποτιμάτε τον Κισσαμικό. Και με την περσινή του παρουσία φάνταζε ότι θα είναι μέσα στο πρώτο γκρουπ. Στο ποδόσφαιρο στραβώνουν πράγματα, μία λεπτομέρεια μπορεί να σου στερήσει το αποτέλεσμα, μια άλλη να σου το δώσει.

Η ομάδα βρέθηκε εκτός αρχικού στόχου, αλλά πιστεύω ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Είδα δύο, τρία παιχνίδια που θα μπορούσε να τα έχει κερδίσει και δεν τα πήρε. Στο ποδόσφαιρο στραβώνουν πράγματα από μία στιγμή. Παίκτες που έπρεπε να βασιστούμε έβγαλαν τραυματισμούς, είχαμε ατυχίες, έγιναν πράγματα. Έφυγε η ομάδα από δύο αποτέλεσματα που έπρεπε να πάρει στην αρχή και αυτόματα δημιουργήθηκαν προβλήματα που έφεραν την αλλαγή.

Μπορεί κάποια ομάδα να δουλεύει με τον καλύτερο τρόπο, να μην της έρχονται τα αποτελέσματα και να αρχίσει να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το ψυχολογικό. Κάπου εκεί έρχονται οι αλλαγές προπονητών και γίνονται επιλογές επόμενων. Η ομάδα με όλες αυτές τις ατυχίες που της παρουσιάστηκαν της ήρθε ανάποδα αυτό που βασιζόταν να πετύχει βάσει δουλειάς.

Στο ποδόσφαιρο αυτά συμβαίνουν. Μπορεί να ακυρωθούν καλές δουλειές, προπονητικά τιμ με καλή σειρά σε αυτό που παρουσιάζουν. Κάπως έτσι γίνονται οι αλλαγές. Εννοείται ότι μία ομάδα όταν φτάνει στη μεταγραφική περίοδο με προβλήματα τραυματισμών... Πάντα δεν πετυχαίνει το 100% στις επιλογές. Εννοείται ότι η ομάδα θα χρειαστεί, αλλά όχι πολλά πράγματα. Αυτό που βλέπω με ικανοποιεί απόλυτα. Βλέπω φιλόδοξους παίκτες, ενθουσιώδεις, πολύ καλό περιβάλλον, καλά παιδιά.

Γρήγορα, πατώντας στα πόδια μας θα κάνουμε τρεις, τέσσερις επιλογές πρώτης γραμμής αλλιώς δεν θα γίνουν. Δεν θα γίνουν επιλογές για να λέμε ότι κάναμε μεταγραφές και να ανοίξει η ομάδα οικονομικά. Θα κοιτάξουμε τι δεν μπορεί να μας βοηθήσει άμεσα, με παίκτες οι οποίοι θα έρθουν και θα βοηθήσουν άμεσα να γίνει γενικά μια αλλαγή και στο ψυχολογικό που γίνεται και κυρίως στο αγωνιστικό το οποίο μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες για την ομάδα, από τον επόμενο μήνα. Άρα, λοιπόν, κάποιες επιλογές, αποτελέσματα και το κυριότερο την περίοδο που ερχόμαστε αρχικά η βαθμοθηρία και από εκεί και μετά οι καλές εμφανίσεις. Πιστεύω ότι θα τα συνδυάσουμε πολύ σύντομα και τα δύο».

Για το αν περίμενε να έχει αυτή την εικόνα ο βαθμολογικός πίνακας:

«Η μοναδική ομάδα με σταθερή παρουσία είναι ο Βόλος, μια ομάδα που λέγαμε και ξέραμε ότι θα διεκδικεί. Είχε και την οργάνωση και έχει ανθρώπους που ξέρουν προς τα πού να πάνε το «καράβι». Υπάρχει μεγάλη εμπειρία εκεί και επειδή έχω ζήσει και σε αυτή την πόλη ήξερα ακριβώς τι θα κάνει ο Βόλος. Είναι μια σταθερή ομάδα, έχει πάρει αποτελέσματα παντού, ακόμα και το παιχνίδι που έχασε βρήκε τον τρόπο και το κέρδισε.

Όλες οι άλλες ομάδες βρέθηκαν εκτός πορείας που είχαν χαράξει. Η Κέρκυρα περίμενα να είναι λίγο πιο ψηλά, γιατί πιστεύω ότι είναι μια ομάδα η οποία θα διεκδικήσει και ο Ηρακλής βρέθηκε εκεί για τους λόγους του - είναι ένα άλλο κομμάτι ο Ηρακλής - και η Παναχαϊκή που την περιμέναμε γιατί πέρυσι είχε βγάλει μια ομάδα με πολλή υγεία και ήταν πολλοί ποδοσφαιράνθρωποι εκεί. Υπάρχουν εκπλήξεις πολλές, όπως με την εισοδο του Απόλλωνα Λάρισας, είχε ξεκινήσει να έχει πολύ καλή πορεία στην αρχή ο Εργοτέλης. Βρήκαμε ομάδες που δεν τις περιμέναμε να είναι ψηλά, αυτή τη στιγμή να είναι μπροστά.

Πιστεύω ότι δεν θα είναι η εικόνα αυτή της τελικής βαθμολογίας και πιστεύω ότι πολύ σύντομα οι ομάδες που φανταζόμασταν πολύ σύντομα θα αρχίσουν να κερδίζουν θέσεις προς τα πάνω. Υπάρχει δρόμος. Αυτό που εμφανίζεται αυτή τη στιγμή είναι το «25-20-17», αλλά πιστεύω ότι θα κλείσει και οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την 1η και τη 2η θέση θα είναι και από αυτές που είχαμε πει από την αρχή ότι τις περιμέναμε στο αρχικό πλασάρισμα και λέγαμε ότι θα είναι ψηλά».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα