Τι πραγματικά συνέβη με το πρώτο VAR στην Ελλάδα!

Τι πραγματικά συνέβη με το πρώτο VAR στην Ελλάδα!

bet365

Το Gazzetta.gr αναδεικνύει το τι ακριβώς έγινε με την πιλοτική εφαρμογή του VAR για πρώτη φορά στο Καλλιθέα - Τρίκαλα. Το ΟΚ από την Football League για την χρήση του και το πως συνδέεται η Τουρκία!
Στο Καλλιθέα-Τρίκαλα, ματς της Football League, είχαμε το πρώτο VAR το οποίο είχε τον χαρακτήρα του δοκιμαστικού. Αμέσως προκλήθηκε ένας μικρός... χαμός διότι όπως φάνηκε ούτε η γηπεδούχος Καλλιθέα αλλά ούτε και η ΕΠΟ είχαν ενημέρωση επί τούτου. Η Καλλιθέα για την ακρίβεια ενημερώθηκε λίγο πριν την αναμέτρηση από την Football League και προφορικώς αλλά και εγγράφως.
Τι ακριβώς έγινε; Πρόκειται για έναν ιδιώτη, μία εταιρεία από το εξωτερικό η οποία θέλει να εφαρμόσει το VAR στην Τουρκία και που έχοντας μαζί δύο ανθρώπους από FIFA / UEFA ζήτησαν από την Football League ένα γήπεδο για μπορέσουν να εφαρμόσουν δοκιμαστικά το VAR. Η διοργανώτρια Αρχή της Β' Εθνικής όπως τόνισε στο Gazzetta.gr ο πρόεδρός της Λεωνίδας Λεουτσάκος έδωσε το ΟΚ θέλοντας και εκείνη από την μεριά της να δει το πως λειτουργεί το VAR. Επελέγη ως πιο χρηστικό το γήπεδο της Καλλιθέας.
Μάλιστα η εν λόγω εταιρεία μέσω αυτού του αγώνα πήρε και την πιστοποίηση που ήθελε από τις FIFA - UEFA και προτίθεται να δουλέψει πάνω σε αυτό το πρότζεκτ στην γειτονική μας Τουρκία. Η πιστοποίηση που έλαβε του δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το VAR όπου θελήσει ανά την ευρωπαϊκή Ένωση. «Είναι κάτι που δεν έχει καμία σχέση με το VAR που θα εφαρμόσουμε εμείς εδώ. Εμείς δώσαμε την άδεια γιατί μας το ζήτησαν και οι άνθρωποι των δύο διεθνών Ομοσπονδιών και γιατί θέλαμε να δούμε το πως είναι και λειτουργεί σαν σύστημα σε ένα δικό μας παιχνίδι. Φυσικά και έχουμε ενημέρωση για το πως πήγε και δεν έχω κανένα πρόβλημα και εφόσον ερωτηθώ να μεταφέρω την σχετική ενημέρωση στην ΕΠΟ. Η εταιρεία όμως που έκανε όλο το πρότζεκτ θα το θέσει σε εφαρμογή στην Τουρκία», σχολίασε σχετικά ο κ. Λεουτσάκος.
ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
Στην Ελλάδα - όπου θα γίνει σχετικός διαγωνισμός - σύμφωνα με το πλάνο που θα εκπονηθεί θα υπάρχει μία αίθουσα κεντρικής διαχείρισης του VAR υπό τον έλεγχο της ΚΕΔ / ΕΠΟ. Στην Τουρκία θα υπάρχει το σχετικό βανάκι και ο εξοπλισμός έξω από κάθε γήπεδο που θα διεξάγεται αναμέτρηση. Επιπλέον στην χώρα μας το κράτος είναι εκείνο που αναλαμβάνει το κόστος αλλά και το να κλείσει μέσω διαγωνισμού την εταιρεία ενώ στην Τουρκία και σε άλλες χώρες θα λειτουργήσουν ιδιώτες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα