Μυροφορίδης: «Ο Άρης είχε παίκτες… ταλιμπάν»

Μυροφορίδης: «Ο Άρης είχε παίκτες… ταλιμπάν»

Gazzetta team
Μυροφορίδης: «Ο Άρης είχε παίκτες… ταλιμπάν»

bet365

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο Παύλος Μυροφορίδης αναφέρθηκε στην επιστροφή του Άρη στη Superleague, στο ενδεχόμενο παραμονής του αλλά και στις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για την εδραίωση της ομάδας.

Σκόραρε ο Κέιν το πρώτο γκολ του αγώνα Τότεναμ - Γουότφορντ; Στη vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!(21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης παραχώρησε συνέντευξη στο «Metropolis 95.5» και αρχικά του ζητήθηκε να απαντήσει για το αν αποδέχεται το προσωνύμιο «ο μετρ των ανόδων» που του είχε αποδώσει το gazzetta.gr. «Έτσι πάει να γίνει. Η συνήθεια που έγινε λατρεία. Είναι η τέταρτη άνοδος. Καλό θα είναι να μου φέρουν και μια τούρτα να τις μετράω για να μην τις ξεχνάω», απάντησε και ρωτήθηκε για το αν θα ήθελε να δουλέψει στη Superleague. «Όλα θα γίνουν όταν πρέπει. Ο Θεός θα τα κάνει όπως θέλει. Εγώ θα κάνω αυτό που αγαπάω και κάθε ημέρα θα είναι μια νέα ημέρα για μένα. Προσωπικά πάντα θέλω να έχω τον απόλυτο έλεγχο. Είναι πολύ δύσκολο αυτό. Μπορεί εγώ να έχω αυτήν την απαίτηση αλλά κάποιος να μην το δέχεται και είναι σεβαστό».

Για τον Θόδωρο Καρυπίδη: «Φέτος, για να είμαστε δίκαιοι, αν δεν υπήρχε ο Καρυπίδης, δεν θα υπήρχε ο Άρης. Μπορεί να ήρθε στην ομάδα ο Μυροφορίδης, όμως, ο Καρυπίδης τον έφερε, δεν είδε φως και μπήκε. Το ότι έβαλε πολλά πράγματα στο τραπέζι, το ότι με άφησε να δουλέψω όπως θα ήθελα, τιμά και αυτόν και εμένα. Το αποτέλεσμα δικαιώνει την επιλογή του σε εμένα. Και αυτός χρωστάει σε εμένα, αλλά και εγώ χρωστάω σε αυτόν. Τον ευχαριστώ διότι μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω σε έναν μεγάλο σύλλογο και εισέπραξα υπερβολικά μεγάλη αγάπη. Είναι ο άνθρωπος που ταλαιπωρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, έδωσε χρήματα και έπιασαν τόπο. Ο Καρυπίδης έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει ως πρόεδρος του Άρη. Το έκανε και πέρσι αλλά δεν έπιασε», είπε και αναφέρθηκε στις σχέσεις του και στο γεγονός ότι υπήρξαν διαστήματα όπου είχαν διαφωνίες:

«Αν δεν τα τσουγκρίσεις με τον πρόεδρό σου, κάποιος από τους δύο κοροϊδεύει τον άλλον. Κι εγώ δεν έμαθα να με δουλεύουν ή να κοροϊδεύω. Αν συμφωνείς σε όλα δημιουργείς μια πλάνη, όχι αληθινές συνθήκες εργασίας και συνεργασίας. Τα βρήκαμε για το κοινό συμφέρον. Αν δεν ταιριάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε.

Για το ενδεχόμενο παραμονής του στον Άρη: «Δεν έχω μιλήσει καθόλου με τον Καρυπίδη, θα μιλήσουμε από εβδομάδα. Θα κάτσουμε σε ένα τραπέζι και θα μιλήσουμε. Ο σεβασμός προς αυτόν είναι δεδομένος, το ίδιο και ο σεβασμός του προς εμένα. Το καλό του Άρη απαιτεί να γίνουν κάποια πράγματα. Για μένα οι ριζοσπαστικές αλλαγές κάνουν κακό. Οι ομάδες δεν αγοράζονται, χτίζονται. Με το να αγοράζεις κάθε χρονιά μια ομάδα, η βάση σου είναι διαρκώς το μηδέν. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα όσον αφορά τα «θέλω» μου, αλλά με τη δική μου τρέλα. Είναι πολύ σημαντικό να κρίνομαι για τα λάθη μου και όχι για τα λάθη σου. Θέλω να σέβομαι και να με σέβονται. Μπορεί να συμφωνήσουμε, μπορεί και όχι. Ό,τι είναι να γίνει, όμως, πρέπει να υπερισχύσει το καλό του Άρη».

Για το που οφείλεται η φετινή επιτυχία του Άρη: «Ο Άρης φέτος είχε παίκτες ταλιμπάν, παίκτες μάγκες. Είχε τα πάντα με θετική ενέργεια. Όταν πήγε να αλλάξει αυτό κάποια στιγμή μετά από ορισμένες γκέλες, οι παίκτες βρήκαν τον τρόπο και το ξαναγύρισαν. Το κακό για μια ομάδα όπως ο Άρης είναι ότι θέλεις να τελειώσεις τον στόχο γρήγορα. Και εμείς θέλαμε να έχουμε τελειώσει πριν καν αρχίσουμε, όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνει. Έπρεπε να βρούμε τρόπο να παλέψουμε και τη στραβή».

Για το αν φοβήθηκε κάποια στιγμή: «Δεν φοβήθηκα ποτέ μου. Η εμπιστοσύνη που είχα στους παίκτες, και την ήξεραν, είναι μεγάλη. Και δεν ήταν για το θεαθήναι. Ήταν μια πραγματική πίστη στις δυνατότητές τους. Ο Άρης φέτος πήρε την άνοδο παίζοντας ούτε στο 60% των δυνατοτήτων του. Όμως, ο αυτοσκοπός του αποτελέσματος έβαζε πολλές φορές σε δεύτερη μοίρα την απόδοση».

Σε ερώτηση για τον Δημήτρη Σπανό: «Δεν υπάρχει κανένας Μυροφορίδης. Την επιτυχία την έκαναν ο Δημήτρης Σπανός με τους παίκτες. Εγώ έκανε τις επιλογές μου, ο Καρυπίδης επέλεξε εμένα. Από εκεί και πέρα, το ότι ο Καρυπίδης επέλεξε εμένα κι εγώ το υπόλοιπο κομμάτι, όλο το κομμάτι μας δικαίωσε όλους», είπε και ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να μείνει ο έμπειρος τεχνικός στην ομάδα:

«Επειδή στην Ελλάδα ζούμε το θέατρο του παραλόγου και επειδή ο καθένας πρέπει να κρίνεται με αυτό που πρόσφερε και πέτυχε. Αν ήταν κάποιος άλλος προπονητής δεν θα ζητούσε κανείς την αλλαγή του. Αν λεγόταν Σπάνοβιτς δεν θα έλεγε κανείς να φύγει το καλοκαίρι. Οπότε όλα αυτά είναι η στήριξη και η βάση που λαμβάνεις. Οι Έλληνες προπονητές είναι καλύτεροι από τους ξένους. Είναι πιο διαβασμένοι και το δείχνουν κάθε μέρα. Οι καλοί ξένοι σίγουρα αναβαθμίζουν το προϊόν. Όμως πρέπει να δούμε τους δικούς μας, να βάλουμε τις βάσεις και να τους αφήσουμε να δουλέψουν. Ο Μυροφορίδης δεν μπορεί να είναι στον Άρη και να τα αποφασίσει όλα, μπάτζετ κλπ. Όλα είναι θέματα κουβέντας, προϋπολογισμού. Αν το πλάνο του Άρη απαιτεί να είναι ο Σπανός, θα είναι ο Σπανός. Μπορεί να είναι ο Μυροφορίδης και να μην είναι ο Σπανός. Ο Σπανός είναι ξεκάθαρα ένα παιδί που δουλεύει, τίμιος και αυτό που κερδίζει το κερδίζει με αγώνα και κόπο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ομάδα πήρε το Πρωτάθλημα χωρίς αναλυτές. Στον ΟΦΗ των πολλών προβλημάτων, ο Νίκος Παπαδόπουλος είχε δύο βοηθούς, αναλυτή. Ο Σπανός δεν είχε αναλυτές, τα έκανε όλα μόνος του. Είχε γερό στομάχι και στο τέλος δικαιώθηκε».

Για το ότι ο Άρης ήταν φέτος μια παρέα: «Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Μπορεί να δαπανήσεις εκατομμύρια και να κάνεις το απόλυτο μηδέν. Και με συγκεκριμένες δαπάνες να πετύχεις πολλά πράγματα. Φέτος ο Άρης είχε μάγκες παίκτες, παίκτες με καρύδια που δεν λύγισαν ποτέ. Ο Άρης ήταν μια ομάδα που έβαλε πλάτη για την περσινή ομάδα. Ο Καρυπίδης έδωσε πολλά λεφτά στην περσινή ομάδα, περισσότερα στην περσινή από όσα στη φετινή. Η φετινή ομάδα έκανε υπομονή, έβαλε τα αποδυτήριά της σε μια ένταση και μια καθημερινότητα ότι πρέπει να πετύχει και να μην επηρεαστεί από τίποτε. Κατάφεραν να ζήσουν με αυτό και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε».

Για το πώς αισθάνεται με τα σενάρια πως φεύγει από τον Άρη: «Με ενοχλεί σίγουρα. Θα ήμουν γυάλινος ή πέτρινος αν δεν με ενοχλούσε. Είναι μια αηδία που υπάρχει εδώ και ένα μήνα. Το ότι μια ομάδα δεν έχει τελειώσει τον στόχο της και βγαίνουν κάποια παπαγαλάκια και γράφουν το μακρύ τους και το κοντό τους. Δεν είναι ένδειξη σεβασμού όλο αυτό. Προχθές η ΠΑΕ έβγαλε μια ανακοίνωση που έλεγε να κάνει ο κόσμος υπομονή. Μίλησα με τον κύριο Καρυπίδη φορές γι' αυτό το θέμα. Μου είπε την άποψή του, του είπα τη δική μου, όμως, δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Αυτό που θέλω είναι στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό να υπάρχουν 25 χιλιάδες φίλαθλοι να χειροκροτήσουν τα παιδιά. Διότι τελείωσε ένας γολγοθάς όχι τεσσάρων χρόνων, αλλά 5-6 χρόνων».

Για το πώς βλέπει τον Άρη της επόμενης χρονιάς: «Ο Άρης χρειάζεται τις προσθήκες που απαιτούνται. Ο Άρης χρειάζεται πράγματα που θα την κάνουν πιο ελκυστική στον κόσμο της αλλά και τους αντιπάλους. Ο Άρης έχει τον κορμό και πρέπει να είναι πρωταγωνιστής».

Για τον κόσμο του Άρη: «Αυτό που έζησα φέτος ήταν πως ήταν με την ομάδα ο κόσμος. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν και πάλι με την ομάδα, όμως, μπορεί να ξενέρωνε. Φέτος δεν ξενέρωσε ποτέ. Ο κόσμος φέτος έβλεπε μια ομάδα να μάχεται και το εκτίμησε αυτό. Ήταν μια ομάδα που έκανε τον αγώνα της και το έβλεπε αυτό ο κόσμος».

Για την εικόνα που κρατάει από τη φετινή σεζόν: «Μια στιγμή κρατώ και θα μείνει χαραγμένη μέσα μου. Ήταν πολύ σημαντικό στο παιχνίδι της Δράμας το ότι μέσα στο γήπεδο είχε ένα πέταλο γεμάτο κόσμο του Άρη. Το συναίσθημα που πήρα φεύγοντας με την ανατροπή και το πάθος που έβγαλε η ομάδα, ήταν ότι τίποτα δεν θα πάει στην τύχη. Πίστεψα ότι η ομάδα θα πάρει αυτό που αξίζει. Έβλεπες στα μάτια των παικτών, από το ημίχρονο που είχε στραβώσει το ματς, ότι η ομάδα δεν πρόκειται να χάσει. Εκείνη η ημέρα έκανε τον Άρη την ομάδα που θα ανέβει κατηγορία».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα