Ο Καρυπίδης, τα τηλεοπτικά και τα… προαπαιτούμενα

Ο Καρυπίδης, τα τηλεοπτικά και τα… προαπαιτούμενα

Ο Καρυπίδης, τα τηλεοπτικά και τα… προαπαιτούμενα

Ο Άρης βρίσκεται σε στάδιο κατάστρωσης σχεδίων ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου και οι εμπορικές συμφωνίες που θα ανταποκρίνονται στο βεληνεκές του συλλόγου είναι το βασικό αντικείμενο ενασχόλησης του Θόδωρου Καρυπίδη.

Η διάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αποτελεί τη βασική προτεραιότητα του ιδιοκτήτη του Άρη. Για κάποιους, ο κ. Καρυπίδης δείχνει τη διάθεση να «τζογάρει» βάσει του μέχρι στιγμής χειρισμού της συγκεκριμένης υπόθεσης, γι’ άλλους απλά κινείται επί της κατεύθυνσης εξασφάλισης αυτών που πρέπει να πάρουν οι «κίτρινοι» βάσει της εμπορικής αξίας. Το βέβαιο είναι ότι κινείται στο κλίμα της εποχής. Δηλαδή, γνωρίζοντας τις βιαστικές και φιλόδοξες ενέργειες της Κυβέρνησης για αναδιάρθρωση των Πρωταθλημάτων με την παράλληλη αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου και τον έμμεσο «εξαναγκασμό» των ομάδων για αποδοχή των προτάσεων μέσω της διασφάλισής τους από τα τηλεοπτικά έσοδα.

Είναι δεδομένο ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης αρχικά θέλησε να αποκτήσει μια πρώτη άποψη περί των προθέσεων των αθλητικών καναλιών που ήδη είναι στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το βασικό δεδομένο στις συζητήσεις που έγιναν (κι αυτό δεν αμφισβητείται) είναι ότι ο Άρης (της Σούπερλιγκα) είναι μέσα στα πέντε ισχυρά brand names της κατηγορίας. Αυτομάτως αυτό έθεσε συγκεκριμένη οικονομική βάση για την έναρξη της συζήτησης, ασχέτως του ότι στην πορεία διαπιστώθηκε ότι τα «θέλω» μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών απείχαν αρκετά. Για τον Θόδωρο Καρυπίδη δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης για ποσό κάτω από 2-2.5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Μικρό ή μεγάλο, αυτό βρίσκεται στην κρίση του καθενός, αλλά αυτό αποτυπώνει τον δικό του εμπορικό στόχο.

Στο ίδιο διάστημα και με τη διαφαινόμενη επιστροφή του Άρη στη Σούπερλιγκα, οι «άστεγες» ομάδες της κατηγορίας κάλεσαν τον ιδιοκτήτη των «κίτρινων» σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συνεταιρισμού. Για κάποιους αυτή η συνάντηση ήταν έμμεσο καλωσόρισμα, γι’ άλλους όμως ήταν μια ξεκάθαρη προσπάθεια «απορρόφησης» του Άρη στη δική τους ομάδα διεκδίκησης τηλεοπτικού συμβολαίου. Η συγκεκριμένη συνάντηση προηγήθηκε αυτής του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με τις άστεγες ομάδες και κυρίως των υποσχέσεων που (τους) έδωσε για τα έσοδά τους, εφόσον αποδεχθούν τις προτάσεις (του) για αναδιάρθρωση.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης δέχθηκε να συμπεριληφθεί στην ομάδα η οποία θα διαπραγματευτεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα των «αστέγων», στην πραγματικότητα όμως αυτή η συμμετοχή δεν τον δεσμεύει σε ότι αφορά τη δική του εταιρία. Ήδη έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι μεν υπέρ της κεντρικής διαχείρισης (σ. σ. μεταξύ των ομάδων που απέμειναν) αρκεί όμως τα χρήματα που θα εισπράξει η κάθε ομάδα να ανταποκρίνονται στην εμπορικότητά της.

Όσο για την επόμενη κίνησή του; Θα κάνει ό,τι πράττουν και οι υπόλοιπες ομάδες. Περιμένει κι αυτός να δει αν μπορεί να υλοποιηθεί το σχέδιο που έχει καταστρώσει η Κυβέρνηση (σ. σ. καθώς για την υλοποίησή του απαιτείται να «συνεργαστούν» πολλά στελέχη της Πολιτείας και δεν είναι αρκετή η πρόθεση του Υφυπουργού Αθλητισμού) για την επόμενη μέρα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Best of internet