Το ταξίδι δείχνει το σχέδιο

Το ταξίδι δείχνει το σχέδιο

Το ταξίδι δείχνει το σχέδιο

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος στέκεται στην άφιξη του τεχνοκράτη Νικ Σάκιεβιτς η οποία σε πρώτη φάση επιβεβαιώνει την ύπαρξη σχεδίου.

Στο άκουσμα ενός μεγαλόπνοου πλάνου, η αμφιβολία σε βαθμό καχυποψίας είναι η λογική αντίδραση κάθε Αρειανού. Γιατί το παρελθόν είναι τόσο μαρτυρικό και η δυσπιστία έχει εξελιχθεί σε σταθερός σύντροφος. Ακόμη δηλαδή κι αν εμφανιστεί αύριο ο… Αμπράμοβιτς, ένα ισχυρό ποσοστό του κόσμου θα ψάξει να βρει την πλεκτάνη. Κι αν δεν βρει, πάντα υπάρχουν οι καλοθελητές για να τη δημιουργήσουν.

Στην τελευταία παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ο Τομ Παπαδόπουλος είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαλύσει αυτό το σύννεφο. Όπως τότε, έτσι και τώρα, ήταν διάχυτη η βεβαιότητα για την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερλιγκα. Τότε, ο ομογενής επιχειρηματίας είχε κάνει ένα λάθος. Η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου ακυρώθηκε λόγω διαρροής πληροφοριών ή μάλλον της μεγέθυνσης των γεγονότων από ένα Μέσο. Κι όμως, μετά το όργιο παραπληροφόρησης είχε έναν λόγο παραπάνω να εμφανιστεί στον Τύπο για να παρουσιάσει τα πάντα στην αληθινή τους διάσταση.

Σε λίγες ημέρες, ο ομογενής επιχειρηματίας θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Παπαδόπουλος ζει κι εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες με παράλληλες δραστηριότητες στην Ευρώπη, προφανώς έχει ανθρώπους στην Ελλάδα (εκτός του Θόδωρου Καρυπίδη) οι οποίοι του δίνουν feedback από τη Θεσσαλονίκη και (λογικά) θα έχει ενημερωθεί ότι έχουν επενδυθεί εκατομμύρια σκέψεις στη δική του (ενδεχόμενη) εμπλοκή στον Άρη. Υποψιαζόμαστε λοιπόν ότι αυτή τη φορά – σε επικοινωνιακό επίπεδο – θα λειτουργήσει διαφορετικά.

Στην πραγματικότητα, είναι «υποχρεωμένος» να πράξει διαφορετικά διότι αυτό το ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη αποκτά άλλες διαστάσεις λόγω του ανθρώπου που θα τον συνοδεύει. Ο Νικ Σάκιεβιτς «ιντριγκάρει» εξαιτίας του πρότερου (ποδοσφαιρικά) βίου του. Γιατί πολύ απλά υπήρξε από τα ηγετικά στελέχη στην αναβάθμιση του λεγόμενου american soccer και στην ίδρυση του MLS.

Ο ρόλος του στις ομάδες που εργάστηκε (με τελευταίους τους Philadelphia Union) πάντα ήταν πολυσύνθετος. Κυρίως στην ομάδα της Φιλαδέλφεια όπου οι αρμοδιότητές του επεκτείνονταν από τη δημιουργία της επαγγελματικής ομάδας, μέχρι το project του νέου γηπέδου και το σχέδιο ανάπτυξης των ακαδημιών. Συνήθως βέβαια, όταν ένας άνθρωπος βάζει περισσότερα από ένα καρπούζια στη μασχάλη, είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Και ο Σάκιεβιτς έφυγε από τη Φιλαδέλφεια ως αποτυχημένος.

Η ουσία είναι ότι το βιογραφικό του καταδεικνύει το επίπεδο των γνώσεών του στη δημιουργία και στην ανάπτυξη ποδοσφαιρικών project. Και η άφιξή του στη Θεσσαλονίκη δείχνει την ύπαρξη σχεδίου. Αν αυτό θα επικεντρωθεί στη δημιουργία σοβαρών γηπεδικών εγκαταστάσεων και στην εκπόνηση σχεδίου ανάπτυξης των ακαδημιών με παράλληλη χρηματοδότηση της επαγγελματικής ομάδας, θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Είναι σημαντικό όμως ότι θα έρθει στη Θεσσαλονίκη ένας άνθρωπος ο οποίος πριν από 8-9 χρόνια είχε αναλάβει ένα project αντίστοιχο με αυτό που έχει ανάγκη ο Άρης. Γιατί αυτός ο σύλλογος απαιτείται να… αναδημιουργιουργηθεί, να στελεχωθεί και να αποκτήσει τεχνοκρατική προσέγγιση των πραγμάτων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.