Άρης - Δόξα Δράμας 1-0

Άρης - Δόξα Δράμας 1-0

bet365

Μπροστά σε τουλάχιστον 15.000 φιλάθλους του, ο Άρης επικράτησε με 1-0 της Δόξας Δράμας και ουσιαστικά δείχνει να «κλειδώνει» την επιστροφή του στη Σούπερλίγκα. Ο Γιώργος Δεληζήσης ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα.

Ένα γκολ και 13 τελικές προσπάθειες περιλάμβανε το πρώτο ημίχρονο. Ο Άρης είχε ούτως ή άλλως επιθετική φιλοσοφία ενώ η Δόξα Δράμας αναγκάστηκε να τον ακολουθήσει. Το γκολ του Γιώργου Δεληζήση μόλις στο 5ο λεπτό με κεφαλιά – έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πλατέλλα και κακή εκτίμηση της φάσης από τον Βούρα – ουσιαστικά υποχρέωσε τους φιλοξενούμενους να ρισκάρουν επιδιώκοντας την ισοφάριση κι αυτή η επιλογή έδωσε πολλούς χώρους στους γηπεδούχους.

Το στοιχείο που έλειπε από τον Άρη ήταν η αποτελεσματικότητα καθώς έχασε κλασικές ευκαιρίες και τη δυνατότητα να «κλειδώσει» τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Στο 11ο λεπτό και πάλι ο Δεληζήσης κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της Δόξας, εκμεταλλεύτηκε άστοχη έξοδο του Βούρα αλλά δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του με κεφαλιά. Στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της Δόξας ήταν και ο άνθρωπος που την κράτησε στο παιχνίδι με τις εντυπωσιακές αποκρούσεις του στα σουτ του Διαμαντόπουλου στο 18ο και 32ο λεπτό, ενώ στο 23’ και πάλι στην κόντρα επίθεση ο Σπυρόπουλος έδιωξε την μπάλα προ της γραμμής της εστίας μετά από σουτ του Πλατέλλα.

Η Δόξα Δράμας ήταν απειλητική, έφτανε με αξιώσεις στη μεγάλη περιοχή του Άρη κι έφτασε κοντά στο γκολ στο 42ο λεπτό όπου μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Κουσκουνά, ο Μπούρμπος απομάκρυνε την μπάλα προ της γραμμής της εστίας του Άρη.

Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν «χαλαροί» στο πρώτο 15πτο και λίγο έλειψε να το πληρώσουν καθώς η Δόξα Δράμας είχε τρεις «καθαρές» ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 52ο λεπτό ο Μπαϊκαρά από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε αδύναμα (μπλόκαρε ο Αναγνωστόπουλος), ενώ δύο λεπτά αργότερα και μετά από γύρισμα του Γουνδουλάκη, ο Μπούρμπος απομάκρυνε προ του Κουσκουνά ο οποίος ήταν στο ύψος της μικρής περιοχής. Στο 58ο λεπτό σε κόντρα επίθεση της Δόξας Δράμας, ο Μπαϊκαρά σούταρε από πλάγια θέση (εντός της περιοχής) αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Άρη. Δύο λεπτά αργότερα και από στημένη φάση, ο Νίκιτς έκανε την κεφαλιά και είδε την μπάλα ουσιαστικά να «γλύφει» το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της Δόξας.

Βλέποντας την ομάδα του να υστερεί δημιουργικά, ο Δημήτρης Σπανός έριξε στο παιχνίδι τον Άγγελο Χαντί αντί του Γιάννη Πασά. Ο Νίκος Κωστένογλου προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας αρχικά στο παιχνίδι τον Κάσες και στη συνέχεια τον Στεφάνοβιτς αντί του Σπυρόπουλου. Ωστόσο, από το 60ο λεπτό ο ρυθμός του αγώνα «πάγωσε» με τον Άρη να κάνει διαχείριση του αποτελέσματος και τη Δόξα να μη βρίσκει τους χώρους δημιουργίας.

Στο 76ο λεπτό ο Άρης θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματα του καθώς μετά από σέντρα του Πλατέλλα, ο Χαντί βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά. Στο τελευταίο 15πτο, ο Κωστένογλου έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με τη χρησιμοποίηση του Καπνίδη αντί του Τζόκιτς, ενισχύοντας έτσι την επιθετική γραμμή του και αποδυναμώνοντας την αντίστοιχη μεσοαμυντική του, εκ του αποτελέσματος όμως αυτή η κίνηση κάθε άλλο παρά βοήθησε την ομάδα του.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Πεταυράκης, Τζόκιτς, Ματσούκας, Στεφάνοβιτς, Σιώπης(Δόξα Δράμας)

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ(Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Νίκιτς, Ιντζόγλου, Πλατέλλας(82’ Κάσσος), Ντούνης(86’ Μπαργκάν), Πασάς(57’ Χαντί), Διαμαντόπουλος

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ(Κωστένογλου): Βούρας, Σπυρόπουλος(71’ Στεφάνοβιτς), Πεταυράκης, Όστοιτς, Ματσούκας, Γουνδουλάκης, Σιώπης, Ντιμιτρόφσκι, Κουσκουνάς(64’ Κάσες), Μπαϊκαρά, Τζόκιτς(76’ Καπνίδης)

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα