Σπανός: «Εγώ είμαι αυτός που πρέπει να έχει καθαρό μυαλό»

Σπανός: «Εγώ είμαι αυτός που πρέπει να έχει καθαρό μυαλό»

bet365

Ο Δημήτρης Σπανός επιβεβαίωσε τη συνομιλία που είχε με τους παίκτες του μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα με την Καλλιθέα, αναφέρθηκε στην πίεση που υπάρχει πριν από κάθε αγώνα, ακόμη και στο ενδεχόμενο επιστροφής του Κενάν Μπαργκάν.

Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε αρχικά στην αγωνιστική λογική της ομάδας του, λέγοντας ότι «από τον πρώτο γύρο ξέραμε ότι αυτό το παιχνίδι ήταν πολύ επικίνδυνο. Αυτή την εβδομάδα προσπαθήσαμε να είμαστε προσεκτικοί και πιστοί σ’ ένα πλάνο το οποίο τελικά αποδείχθηκε σωστό. Παίξαμε με μια ομάδα που μας έκανε μία τελική, όταν στα άλλα παιχνίδια κάνει 6-7. Είναι η μόνη ομάδα που μας έχει βάλει δύο γκολ. Είμαι ευχαριστημένος όχι μόνο για τη νίκη αλλά για την υπομονή των παικτών στο πλάνο. Αυτή η συγκέντρωσή τους μας έδωσε τη νίκη. Συνεχίζουμε ταπεινά και ξεκινάμε από μεθαύριο τον αγώνα μας με την Παναχαϊκή. Για μένα είναι όπως και όλοι οι άλλοι».

Σε ερώτηση για τη μεγάλη διαφορά (σε επίπεδο απόδοσης) του Άρη μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ημιχρόνου, είπε: «Ένα παιχνίδι έχει διάρκεια 90 λεπτών και δεν πρέπει να απομονώνουμε τα ημίχρονα. Το να δείξουμε σημάδια φόβου ή πανικού. Το να φύγει ο φορ να πάρει στον τερματοφύλακα είναι σημάδι πανικού κι αυτό ήθελε ο Εργοτέλης. Συμμερίζομαι τον κόσμο, τη φωνή του, το πάθος του αλλά οι αποφάσεις είναι για λίγους. Τελικά κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Κάποιος στην άκρη του πάγκου θα πρέπει να έχει καθαρό μυαλό και να το μεταφέρει στα παιδιά. Ήταν μια εξεζητημένη κατάσταση η σημερινή λόγω του αντιπάλου. Εμείς διακρίναμε τον τρόπο και θεωρώ ότι ήταν ωφέλιμος».

Για το αν σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τον Δημήτρη Ανάκολγου: «Καταρχάς, απέναντι σ’ αυτή την ομάδα (σ. σ. Εργοτέλης) το 2-0 μπορεί εύκολα να γίνει 2-1. Είναι ομάδα-μηχανή στη δημιουργία ευκαιριών. Μπορεί να φοβήθηκα. Για μένα το 3-0 ήταν σκορ ασφαλείας. Ο Δημήτρης είναι έτοιμος και θα του δώσω ευκαιρία. Να ξέρετε ότι κι εγώ θέλω να τον δω μέσα να παίζει», είπε ενώ σχετικά με τον Λούκα Μιλούνοβιτς σημείωσε ότι… «πρέπει να έχει θλάση στον δικέφαλο». Σε ότι αφορά τις κάρτες είπε γενικώς ότι… «οι μισές κάρτες που έχουμε πάρει είναι επιπόλαιες. Ο Μουμίν συμπλήρωσε κάρτες και δημιουργείται πρόβλημα. Δεν μπορείς να πεις στον παίκτη ‘μην παίρνεις κάρτα’ αλλά να είσαι στο μυαλό του».

Σχετικά με το επίπεδο πίεσης που νιώθει, αν ο σημερινός αγώνας ήταν πολύ ιδιαίτερος γ’ αυτόν: «Η πίεση που νιώθω είναι ωφέλιμη. Η ομάδα παίζει στην Καλλιθέα ένα παιχνίδι κατοχής, κάνει 15 ευκαιρίες βάζει τρία γκολ εκ των οποίων τα δύο ήταν άκυρα. Δεν μπορώ να βάλω θέμα ικανότητας. Πίεση έχω κάθε εβδομάδα γιατί ο Άρης πρέπει να κερδίζει. Στόχος είναι ένας, η άνοδος της ομάδας στην κατηγορία. Δεν πούλησα ποτέ οπαδιλίκι. Όταν ένας άνθρωπος έρχεται στον Άρη, φεύγοντας από τον Άρη δεν γίνεται να μη γίνει Άρης».

Για τη χρησιμοποίηση των Νίκιτς, Κανακούδη: «Ο Νίκιτς ήταν άτυχος της σεζόν. Στο πικ της απόδοσής του, στο τέλος της προετοιμασίας έπαθε τον μηνίσκο. Είναι επαγγελματίας και πάντα τον έχω στο μυαλό μου. Όταν μια ομάδα έχει μια βάση δύσκολα την αλλάζεις. Έκανα κάτι με τον Καραϊσκάκη, δεν βγήκε κι αυτό ήταν μια εμπειρία για να μην το ξανακάνω. Ο Κανακούδης είναι ένα πολύ σοβαρό παιδί, επαγγελματίας και μπορείς να στηριχθείς επάνω του. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα όταν τα παιδιά θα μπαίνουν με αυτό το επίπεδο σοβαρότητας».

Σε ερώτηση σχετική με το αν πράγματι παραιτήθηκε μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα με την Καλλιθέα: «Επειδή γράφτηκε κάπου κάτι… όχι μόνο ήταν παραφρασμένο αλλά ούτε αληθινό. Μετά την Καλλιθέα μπήκα στα αποδυτήρια, σ’ ένα κλίμα αναβρασμού, με τον Γιώργο Βαλεριάνο… είπα το εξής: ‘Αν είναι σε μια άσχημη που θα γίνει να σκοτωθούμε μεταξύ μας, να τσακωθούμε και να χάσουμε την ομόνοια, είναι προτιμότερο να πάω σπίτι μου και πείτε μου να το ξέρω’. Αν αυτό είναι παραίτηση… για μένα δεν είναι. Από αυτή την ομάδα θα φύγω όταν θα μου το πουν οι άνθρωποι που μ’ έφεραν. Δεν υπήρχε θέμα παραίτησης. Είμαι σκληρός άνθρωπος αλλά προσπαθώ να μένω ήρεμος. Ο προπονητής που μπορεί να κάτσει στον πάγκο του Άρη, μπορεί να κάτσει σε οποιοδήποτε πάγκο».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Κενάν Μπαργκάν: «Κατά καιρούς τίθενται διάφορα ζητήματα. Για παράδειγμα, η ομάδα δεν έβαλει γκολ με την Καλλιθέα και με τα Τρίκαλα. Εγώ λοιπόν έκανα πίσω, έδωσα άφεση αμαρτιών πάνω από 3-4 φορές σ’ ένα παιδί που αδικεί τον εαυτό του. Αν στο μυαλό του πει ότι αφήνω τα πάντα πίσω και προσπαθώ για το καλό μου, πρώτα θα βοηθήσει τον εαυτό του και τη ζωή του και μετά την ομάδα. Αν αυτήν την απόφασή μου τη γυρίσουν πίσω η διοίκηση και ο τεχνικός διευθυντής, δεν είναι θέμα καπελώματος, αλλά πειθαρχίας».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα