Αιγινιακός - Άρης 1-4

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αιγινιακός - Άρης 1-4

bet365

Ένας απολαυστικός Άρης πέρασε από την λάσπη του Αιγινίου, διαλύοντας τον Αιγινιακό με 1-4 συνεχίζοντας την πορεία του μέχρι και την επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Άρης ήταν επιβλητικός στο Αιγίνιο καθώς επικράτησε με 1-4 του Αιγινιακού και παραμείνει αήττητος στην κορυφή της Football League έπειτα από 18 αγώνες. Ο αγώνας τελείωσε σε… 13 λεπτά, όσα χρειάστηκαν δηλαδή οι «κίτρινοι» για να κάνουν το 0-2.

Οι δύο ομάδες είχαν να διαχειριστούν τις κακές καιρικές συνθήκες με σφοδρή χιονόπτωση κατά διαστήματα, κακό αγωνιστικό χώρο και τσουχτερό κρύο. Ο Άρης μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να «τελειώσει» από νωρίς το παιχνίδι και απείλησε για πρώτη φορά, στο 3ο λεπτό, με δυνατό σουτ του Παυλίδη αναγκάζοντας τον Τόλιο σε εξαιρετική επέμβαση. Δύο λεπτά αργότερα, μετά από όμορφη συνεργασία μεταξύ Πασά και Παυλίδη, ο τελευταίος ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Λιόλιο, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και ο Διαμαντόπουλος έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του(0-1).

Με τον Πλατέλλα να είναι από τα βασικά σημεία έκφρασης του Άρη στην επίθεση, στο 13ο λεπτό οι «κίτρινοι» έκαναν το 0-2 σε μια φάση όπου ο Τόλιος απέκρουσε στο σουτ που επιχείρησε ο Διαμαντόπουλος και στην επαναφορά ο Πλατέλλας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Αιγινιακός κέρδισε πολλά μέτρα στο γήπεδο, απέκτησε την κατοχή της μπάλας (55%-45%) επί της ουσίας όμως δεν ήταν απειλητικός. Στο 36’, ο Άρης υποχρεώθηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή του καθώς ο Πασάς ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και αντικαταστάθηκε από τον Ντούνη.

Ο Άρης απλοποίησε τα πράγματα στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου εκμεταλλευόμενος τους χώρους που δημιουργήθηκαν μέσα από την επιθετική φιλοσοφία του Αιγινιακού. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι μέσα από τις στατικές φάσεις (σ. σ. ζήτησαν πέναλτι στο 50ο λεπτό σε μία στιγμή όπου η μπάλα χτύπησε στον ώμο του Παυλίδη) αλλά δεν έκαναν τη σπουδαία φάση.

Αντιθέτως, ο Άρης ήταν πιο απειλητικός μέσα από τις κόντρα επιθέσεις και στο 61ο λεπτό, μετά από κλέψιμο του Μουμίν, ο Παυλίδης κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και πλάσαρε τον Τόλιο για το 0-3. Για να ακολουθήσει το 2ο γκολ του Διαμαντόπουλου οκτώ λεπτά αργότερα – έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον Ντούνη – για το 0-4. Το τελευταίο 20πτο μάλλον είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Άρη να χάνει δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Ντούνη και τον Αιγινιακό να σκοράρει με έξυπνο πλασέ του Ζούρκου στο 84ο λεπτό διαμορφώνοντας το τελικό 1-4. Ο ίδιος παίκτης απείλησε με σουτ (από το ύψος της μεγάλης περιοχής) και στο 86’.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Πολύζος, Σοφιάνης(Αιγινιακός).

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Νικολαΐδης): Τόλιος, Τοπαλίδης(68’ Ζούρκος), Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Πετρούσης(57’ Χότζιτς), Πολύζος(46’ Ανδρικόπουλος), Αντωνιάδης, Γκατσολάρι, Σοφιάνης, Πέριτς, Παπαδόπουλος.

ΑΡΗΣ (Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Σόουζα, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πλατέλλας(65’ Μιλούνοβιτς), Πασάς (36′ Ντούνης), Διαμαντόπουλος, Παυλίδης(76’ Νίκιτς).

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα