Σπανός: «Κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο του πρωταθλήματος»!

Σπανός: «Κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο του πρωταθλήματος»!

Gazzetta team
Σπανός: «Κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο του πρωταθλήματος»!

bet365

Ο Άρης προελαύνει για την επιστροφή του στην Σούπερ Λιγκ και ο προπονητής των «κιτρίνων», Δημήτρης Σπανός, μιλά στο gazzetta.gr για τα συστατικά που κάνουν την διαφορά, τα όσα θέλουν βελτίωση και στάζει μέλι για τον κόσμο της ομάδας!

Το τρένο του Άρη έχει ξεκάθαρη πορεία προς την Σούπερ Λιγκ! Οι «κίτρινοι» φιγουράρουν αήττητοι στην κορυφή της βαθμολογίας και παιχνίδι με το παιχνίδι φτάνουν πιο κοντά στην μεγάλη επιστροφή εκεί που πραγματικά ανήκουν. Ο «αρχιτέκτονας» της εξαιρετικής φετινής πορείας του Άρη, ο Δημήτρης Σπανός μιλά στο gazzetta.gr και την Έλενα Οικονόμου για τα συστατικά της μέχρι τώρα επιτυχίας, τις βελτιώσεις που θέλει να δει στην ομάδα του, την «μάχη» της ανόδου αλλά και τους οπαδούς του συλλόγου που αποτελούν το μεγαλύτερο στήριγμα!

Παράλληλα σχολιάζει το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και ξεκαθαρίζει πως τα προσωπικά του όνειρα συμβαδίζουν με εκείνα του Άρη!

Ποια ειναι τα συστατικά εκείνα που έχουν φέρει τον Άρη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα;

«Σίγουρα η ομαδικότητα είναι αυτή που κανει τη διαφορά φετος στον Άρη. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν γίνει μια οικογένεια και λειτουργούν περισσότερο ομαδικά παρα ατομικά κι αυτο φαίνεται. Ένα αλλο στοιχείο που εχει φέρει τον Άρη στη κορυφή της βαθμολογίας ειναι το πάθος που δείχνουν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο αλλα και καθημερινά στις προπονήσεις. Καθε παιχνιδι το βλέπουμε σαν να ειναι το τελευταίο του πρωταθλήματος».

Πόσο δύσκολο ειναι να διαχειρίζεται η ομαδα τη δεδομένη πίεση που εχει ενας σύλλογος σαν τον Άρη για την επιστροφη στη Super league;

«Όταν έρχεσαι να παίξεις μπάλα στον Αρη ή γίνεσαι προπονητης αυτής της μεγάλης ομαδας ξερεις πολύ καλά τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Άρης χωρίς πίεση δεν υφίσταται. Φέτος η αλήθεια ειναι οτι η πίεση είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, καθώς ο κόσμος της ομάδας εχει κουραστεί να βλέπει τον ιστορικό αυτο σύλλογο να παίζει σε αυτες τις κατηγορίες. Δεν είναι εύκολο να διαχειρίζεσαι την πίεση όμως ολοι μας ξέρουμε που σε ποια ομαδα εχουμε έρθει».

Τι θα πρέπει να κρατήσετε και τι να βελτιώσετε στη συνέχεια γι να φτάσετε μέχρι το τέλος του δρόμου;

«Αναμφισβήτητα πρέπει να κρατήσουμε το πάθος και τον αγωνιστικό-παντα- τσαμπουκά που βγάζει η ομάδα στο γήπεδο. Τώρα πρεπει να βελτιώσουμε καποια πράγματα στο παιχνίδι μας, όπως η δημιουργία περισσότερων φάσεων και επίσης να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Με λίγα λόγια να γίνουμε καλύτεροι, να παίζουμε καλυτερο ποδόσφαιρο για να ευχαριστήσουμε τους οπαδούς μας».

Ποιον απο τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου υπολογίζεται περισσότερο και γιατί; Βλέπουμε πως το φετινό πρωτάθλημα ειναι πολύ δύσκολο...

«Θα συμφωνήσω μαζι σας πως το πρωτάθλημα φέτος ειναι πολυ δυνατό,μπορω να πω πως ειναι το καλυτερο των τελευταίων ετών. Συμμετέχουν ιστορικές ομάδες με κόσμο και γενικα οι ομάδες ειναι ανταγωνιστικές είτε βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία είτε οχι. Αυτό ειναι κάτι που φάνηκε και στο τελευταίο μας παιχνιδι στις Σέρρες. Εμεις υπολογίζουμε καθε αντίπαλο οποία κι αν ειναι η θέση του στο βαθμολογικό πίνακα».

13 νίκες και 3 ισοπαλίες μέχρι στιγμής. Ειναι η αυτοπεποίθηση στα ύψη και πόσο δυσκολο είναι να μην γυρίσει αυτο ως... μπούμεραγκ καθησυχασμού;

«Εμείς βλέπουμε καθε ματς σαν τελικό. Έτσι δεν εχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Δεν μετράμε νίκες αλλα στόχος ειναι οι βαθμοί που θα μας φέρουν πιο κοντά στην άνοδο. Έχει παντως δρομο το πρωτάθλημα ακόμη».

Μόλις 5 γκολ παθητικό. Είναι η ανασταλτική λειτουργία του Άρη ενα απο τα δυνατά χαρτιά της πορείας σας μέχρι τώρα;

«Θα σας πω κάτι,η ομάδα εχει πολύ σοβαρά παιδιά στο ρόστερ, έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να σταθούν στη Σουπερ λιγκ με αξιοπρέπεια. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια! Βέβαια το πιο δυσκολο κομμάτι στο ποδόσφαιρο ειναι να «διασπάσεις» μια άμυνα για να πετύχεις γκολ. Ειναι κάτι που αντιμετωπίζουμε δυσκολία σε πολλά ματς και πρέπει να βρούμε τη λύση που θα μας οδηγήσει πιο εύκολα στα αντίπαλα δίχτυα.

Πόσο σημαντική είναι η στήριξη του κόσμου;

«Η ομάδα αυτή ειναι πολύ μεγάλη και νομίζω οτι ο κόσμος της βαρέθηκε την όλη κατάσταση! Δηλαδή να βλέπει να αγωνίζεται σε χαμηλές κατηγορίες που δεν αρμόζουν στο μέγεθος του Άρη. Η φυσική θέση της ομάδας ειναι στη Σούπερ Λιγκ. Όλη η Ελλάδα και η Ευρώπη το θελει. Η επιστροφή του Άρη στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι επιτακτική Για εμάς η στήριξη του κόσμου ειναι πολυ σημαντική και θέλουμε τη συμπαράσταση τους στον αγώνα που δίνουμε! Μακάρι στο τελος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζι την τελευταια αγωνιστικη την επίτευξη του στόχου».

Όλοι οι προπονητές έχετε σαν «ευαγγέλιο» «το παιχνιδι με το παιχνιδι». Ποια όμως είναι τα όνειρα σας ως προπονητής του Άρη;

«Όπως ολοι οι προπονητές θα ηθελα κι εγω να υπάρχω και να μεγαλώνω με την ομάδα. Αν περπατήσεις μαζι με τον Άρη θα γίνεις κι εσυ μεγάλος οπως ειναι αυτός ο σύλλογος. Άρα στόχος είναι για μένα η άνοδος και να κανει μια εξαιρετική πορεία στην παραπάνω κατηγορία.Απο εκει και πέρα ομως βασικός στόχος ειναι να παμε στη φυσική θέση την ομαδα. Δηλαδή στην Σούπερ Λιγκ και μετα για την επόμενη μερα δεν υπάρχει κάποια δέσμευση»

Εκτος απο την άνοδο που αποτελεί αυτοσκοπό με τι άλλο θα ήσασταν ευχαριστημένος στο τέλος της χρονιάς;

«Στην άκρη του μυαλού μου εχω το οτιδήποτε ομως δεν θελω να το πω για να μην αγχώσω τους ποδοσφαιριστές μου. Δεν θελω να λεω λογια που δεν ειμαι σίγουρος οτι θα γίνουν και σχετίζονται και με την τυχη. Παμε παιχνιδι παιχνιδι και στο τελος θα κανουμε ταμείο».

Μετά απο αρκετά χρονια βλέπουμε συγκλονιστικό πρωτάθλημα στη Σουπερ Λιγκ...

«Είναι ένα πρωτάθλημα διαφορετικό με τα προηγούμενα, καθώς ο τίτλος θα κριθεί όπως όλα δείχνουν στους τελευταίους αγώνες και στα ντέρμπι. Όποιος είναι νικητής θα έχει και τον πρώτο λόγο για την κορυφή. Αυτό το κανει συναρπαστικό και στο λεω αυτό, καθώς εχουν δυναμώσει ολοι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού που τα τελευταία χρόνια ηταν μόνιμος πρωταθλήτης. Είναι τόσο σημαντικό να υπάρχει ανταγωνιστμός και να μην υπάρχουν ανακοινώσεις για τη διαιτησία! Να μην ειναι δηλαδή πρωταγωνιστές οι διαιτητές αλλα οι ποδοσφαιριστές. Ας σταματήσει επιτέλους αυτό. Αν βελτιωθούν αυτά τότε θα γινει καλύτερο το ποδόσφαιρο και θα επιστρέψει ο κόσμος στο γηπεδο»!

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα