Σπανός: «Ο διαιτητής θα πάρει και προαγωγή»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Σπανός: «Ο διαιτητής θα πάρει και προαγωγή»

bet365

Ο Δημήτρης Σπανός στάθηκε στις πολλές χαμένες ευκαιρίες που είχε ο Άρης στη νίκη του επί της Βέροιας, ενώ μάλλον έδωσε ειρωνική απάντηση όταν ρωτήθηκε για το επίπεδο διαιτησίας.

«Ήταν ένα παιχνίδι θεωρητικά εύκολο για μας αλλά όπως βλέπετε στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Κι όταν δεν μετουσιώνεις τις ευκαιρίες σου, αγχώνεσαι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η ομάδα είχε ρυθμό, δεν ήταν άσχημη, έχασε ευκαιρίες και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πιο δυνατά. Παρότι έμεινε με δέκα παίκτες έγινε πιο πιεστική και δικαιώθηκε στα τελευταία λεπτά. Πρέπει να χτίσουμε βήμα-βήμα τη βελτίωση και για να έρθει θα πρέπει να στέλνουμε την μπάλα στα δίχτυα. Εκεί υπάρχει όλο το πρόβλημα και πρέπει να το λύσουμε. Γι’ αυτόν τον λόγο ήρθαν κάποια παιδιά. Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, θέλω περισσότερα αλλά τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια και δεν μπορώ να μη την αναγνωρίσω», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι όλοι τα έχουν με τον Άρη. Χαλάλι τους, είμαστε μεγάλη ομάδα, μπορούμε να τα βάλουμε με όλους και να είμαστε πάλι νικητές. Ευχαριστώ τον κόσμο για τη συμπαράστασή του μέχρι και το τελευταίο λεπτό».

Σε ερώτηση για τη διαιτησία, είπε: «Το κομμάτι της κρίσης μου για το παιχνίδι στα όσα είπα. Δεν θα ζητήσουμε ποτέ κάτι. Θέλουμε τα αυτονόητα. Αυτό. Δεν θέλω να κρίνω γιατί δεν θα μπω ποτέ σε δικαιολογία του εαυτού μου ή της ομάδας μου για τη διαιτησία. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει 0-2 στο ημίχρονο. Η διαιτησία ήταν 50-50, ήταν εξαιρετική και πιστεύω ότι μετά από 10-15 ημέρες ο διαιτητής θα πάρει και προαγωγή», απάντησε και σε ερώτηση για το αν ειρωνεύεται, είπε: «Δεν ειρωνεύομαι, σας λέω την πραγματικότητα», για να συμπληρώσει:

«Οι ομάδες έχουν υποχρέωση να παίζουν καλά με όλους. Όταν τελειώσει το Πρωτάθλημα, εμείς θα είμαστε πρώτοι ό,τι κι αν γίνει, δεν θέλω να υπάρχουν μελανά σημεία έναντι του Άρη. Θέλουμε να παίζουν όσο το δυνατόν καλύτερα».

Για το δεδομένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του στο σκοράρισμα, είπε: «Δεν μπορεί παιδιά τα οποία βγάζουν 15-16 γκολ τον χρόνο και σήμερα να μην μπορούν να βάλουν γκολ από μισό μέτρο. Δεν έχουν ξεχάσει την μπάλα. Θα σας πω κάτι. Είναι ένας άλλος άνθρωπος ο προπονητής που λέγεται Σπανός σε ομάδα και άλλος αυτός που είναι στον Άρη. Άλλη πίεση εδώ κι άλλη πίεση εκεί. Η φανέλα παίζει σημαντικό ρόλο κι αυτό είναι θέμα χαρακτήρα και εγωισμού. Όλοι μας σήμερα λέγαμε ότι θα ήμασταν 0-2 στο ημίχρονο. Θα μπορούσε να γίνει αλλά δεν έγινε. Είναι υπερβολικά αγχωμένοι, το έχω βάλει εγώ το άγχος. Γιατί είμαι προπονητής και θέλω το κάτι παραπάνω προπονητής. Εχω αδικήσει στην κρίση μου πολλές φορές την προσπάθειά τους. Ίσως να έβαλα εγώ το άγχος. Θέλουμε να ξεφύγουμε.

Για την ενίσχυση της ομάδας: «Καταρχήν ευχαριστώ τον πρόεδρο. Οι απαντήσεις δικές μου σε συνεντεύξεις Τύπου ή στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τον έκαναν να καταλάβει ότι η ομάδα πονάει στην τελική πάσα και στο σκοράρισμα. Έκανε την υπέρβαση και κάτι παραπάνω από αυτό που περίμενα. Ο Μπαστακός έχει στοιχεία που θέλουμε. Όταν δίνεις στα χέρια (με τον Βουό) κι εκεί που όλα τελειώνουν ξαφνικά ο παίκτης αποφασίζει να πάρει άλλο δρόμο δεν μπορώ να αδικήσω τον πρόεδρό μου. Να είστε σίγουροι, επειδή ξέρω, ήταν υπέρβαση αυτό που έγινε και με άκουσε. Πήραμε παραπάνω από αυτό που υπολόγιζα. Πριν από έναν μήνα μου είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορούσε. Ίσως να έπρεπε να πιέσω την κατάσταση ενάμιση μήνα πριν. Η ευθύνη είναι δική μου. Στις τελευταίες 3-4 αγωνιστικές φάνηκε το πρόβλημα, ίσως κι εγώ δεν είχα καταλάβει μέγεθος του».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα