Άρης - Απόλλων Πόντου 2-0

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Απόλλων Πόντου 2-0

bet365

Ο Άρης μπήκε με νίκη στο 2018, καθώς δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Απόλλωνα Πόντου, τον οποίο κέρδισε με 2-0 με τα γκολ των Πλατέλλα και Ντούνη. «Επεισοδιακή» κόκκινη ο Γεωργιάδης.

Ο Άρης επικράτησε του Απόλλωνα Πόντου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-0 κάνοντας… ποδαρικό στο 2018. Οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σ’ έναν άχαρο ρόλο, ο προπονητής τους Δημήτρης Καλαϊτζίδης αποβλήθηκε δικαίως από τον διαιτητή Κυρίτση καθω΄ς δεν σταμάτησε τις διαμαρτυρίες από την έναρξη του αγώνα, ο οποίος Δωδεκανήσιος διαιτητής όμως είχε τον ρόλο του… άσχημου καθώς έκανε πολλά λάθη εκατέρωθεν στον πειθαρχικό έλεγχο και εξάντλησε την αυστηρότητά του στην αποβολή του Γεωργιάδη στο 34ο λεπτό.

Γενικά, οι τουλάχιστον 10.000 φίλοι του Άρη – στις κερκίδες βρέθηκαν και φίλοι του Απόλλωνα Πόντου – είδαν ένα παιχνίδι πλούσιο σε εκνευρισμό σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ενώ το δεύτερο εξελίχθηκε σε μονόλογο δίχως γκολ για τους «κίτρινους».

Ο Απόλλων Πόντου είχε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά, η αλήθεια είναι ότι ο Άρης του έδωσε μέτρα στο γήπεδο, δίχως όμως να γίνει απειλητικός καθώς πέρα από την κακή κυκλοφορία της μπάλας, όταν έφθανε κοντά στην αντίπαλη περιοχή του έλειπε η τελική πάσα. Ο Άρης είχε πρόβλημα επικοινωνίας, βασίστηκε στο καλό παιχνίδι του Ιντζόγλου στον άξονα της μεσαίας γραμμής και προσπάθησε να… περάσει μπάλες στον Πλατέλλα στη δεξιά πλευρά της επίθεσης.

Ωστόσο στη φάση του πρώτου τέρματος του Άρη η φάση άρχισε από την αριστερή πλευρά όπου μετά από σέντρα και κακή αντίδραση των αμυντικών του Απόλλωνα, ο Πλατέλλας βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι και με δυνατό σουτ (κόντραρε η μπάλα σε σώματα) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο Άρης είχε δύο ακόμη καλές στιγμές με τους Πασά, Μπούρμπο αλλά το κυρίαρχο στοιχείο του αγώνα ήταν ο εκνευρισμός καθώς ο διαιτητής Κυρίτσης έχασε τον έλεγχο κυρίως σε πειθαρχικό επίπεδο. Για να φθάσουμε στο 34ο λεπτό όπου ο Γεωργιάδης του Απόλλωνα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη επειδή βιάστηκε να εκτελέσει φάουλ του Απόλλωνα από πλάγια θέση. Η φάση άρχισε από φάουλ που δεν είδε πάνω στον Πλατέλλα και στη συνέχεια – σε προσπάθεια παίκτη του Απόλλωνα Πόντου – η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σόουζα εκτός περιοχής.

Η συγκεκριμένη απόφαση έκανε έξαλλο τον προπονητή των φιλοξενούμενων, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο οποίος βέβαια από την αρχή του αγώνα ασχολούταν συνεχώς με τους διαιτητές και με τον τέταρτο Άγγελο Αγγελάκη. Ο κ. Καλαϊτζίδης αποβλήθηκε από τον διαιτητή Κυρίτση και κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο αποδοκιμάστηκε έντονα από τους οπαδούς του Άρη. Το… κερασάκι στην τούρτα στο επεισοδιακό πρώτο ημίχρονο ήταν το γκολ του Ντούνη (μετά από σέντρα του Βαλεριάνου από την αριστερή πλευρά) και κακή αντίδραση της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, θα μπορούσε να είχε σημειώσει μάλιστα πολλά τέρματα – καθώς βρήκε πολλούς ελεύθερους χώρους στο γήπεδο – αλλά ήταν αναποτελεσματικός. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο πρώτο 15πτο του δευτέρου μέρους οι «κίτρινοι» είχαν τρεις κλασικές ευκαιρίες με τους Ντούνη, Πλατέλλα, Διαμαντόπολο αλλά είδαν τον Λόπεθ να αντιδρά υποδειγματικά.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο Άρης πάτησε πάνω στο προβάδισμά του και στο αριθμητικό πλεονέκτημα, ενώ ο Απόλλων Πόντου δεν είχε τον τρόπο για να γίνει απειλητικός πέρα από κάποιες ημιτελείς προσπάθειες στην κόντρα επίθεση και δύο μακρινά σουτ τα οποία δεν ανησύχησαν τον Καντιμοίρη.

Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Μουμίν, Σόουζα, Πλατέλλας(Άρης), Λόπεθ(Απόλλων Πόντου) ενώ ο Γεωργιάδης αποβλήθηκε με δύο κίτρινες.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ(Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πασάς (54΄Παυλίδης), Πλατέλλας, Ντούνης(84’ Μαραγκός), Διαμαντόπουλος(72’ Διαμαντόπουλος)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ( Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Σαμαράς, Καλί, Βεργώνης(82’ Καπίας), Καλογέρης, Μπρίτο(72’ Γκουγκούδης), Συμελίδης, Λιόνης (56΄Ν΄Λουντούλου), Χασομέρης.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα