Η λογική του Άρη επί των μεταγραφών

Η λογική του Άρη επί των μεταγραφών

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η λογική του Άρη επί των μεταγραφών

bet365

Ο φάκελος «μεταγραφές» παραμένει στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης, επί του παρόντος όμως οι «κίτρινοι» δεν έχουν προχωρήσει σε ουσιαστικές κινήσεις και οι επόμενες ενέργειές τους θα εξαρτηθούν από δύο παράγοντες.

Εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες, οι «κίτρινοι» εμφανίζονται να ενδιαφέρονται για μια… ντουζίνα παίκτες, η αλήθεια είναι όμως πολύ διαφορετική. Γιατί πολύ απλά ο Άρης δεν περπάτησε στο μεταγραφικό παζάρι καταλήξει στην αγορά. Το ότι ζήτησε πληροφορίες επί συγκεκριμένων υποθέσεων (π.χ. Βαγγέλης Οικονόμου, Μάριος Όγκμποε), είναι επίσης αλήθεια. Επί της ουσίας όμως, δεν έχει αποφασίσει αν πρέπει να προχωρήσει σε περισσότερες από μία κινήσεις έχοντας ήδη ένα μεγάλο ρόστερ, πέρα δηλαδή από την αδυναμία που αναγνωρίζεται και αφορά τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Αυτή η διστακτικότητα επί του ενδεχομένου ενίσχυσης της ομάδας αποδείχθηκε (και) μέσα από την πρόσφατη τοποθέτηση του Παύλου Μυροφορίδη στο gazzetta.gr. «Μέσα μου δεν θέλω. Κι αν υπάρχει μια έλλειψη μπορώ να ζήσω με αυτή. Το να έρθουν 2-3 παιδιά είναι εύκολο. Θεωρώ όμως ότι έχουμε μακράν το καλύτερο υλικό στην κατηγορία και μάλιστα δεν έχουμε δει παρά μόνο το 60% αυτού», είπε μεταξύ άλλων.

Στην πραγματικότητα, οι «κίτρινοι» δεν καίγονται για να προχωρήσουν σε μεταγραφές και δεν μπορούν να το κάνουν όταν ήδη διαθέτουν έναν μεγάλο αριθμό παικτών. Για να δημιουργηθεί αυτή η ανάγκη, θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία των αποδεσμεύσεων. Αυτός είναι ο ένας παράγοντας που θα διαμορφώσει τις μεταγραφικές αναζητήσεις της ομάδας. Ο δεύτερος είναι η αποτελεσματικότητα στους επόμενους αγώνες και από το κατά πόσο θα αυξηθεί η διαφορά από τους άμεσους αντιπάλους.

Όπως προαναφέραμε, εξαίρεση στα παραπάνω αποτελεί η σκέψη για την απόκτηση ενός μεσοεπιθετικού. Ακόμη όμως και επί της συγκεκριμένης περίπτωσης, κανείς δεν σκοπεύει να πιέσει καταστάσεις, αλλά όλοι δείχνουν διατεθειμένοι να περιμένουν έως και στις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου και να κρίνουν α) αναλόγως της βαθμολογικής θέσης και β) των επιλογών που προσφέρει η αγορά.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα