Τα... διαμαντάκια της Σούπερ Λιγκ Κ-20 οδηγούν την Παναχαϊκή!

Τα... διαμαντάκια της Σούπερ Λιγκ Κ-20 οδηγούν την Παναχαϊκή!

Νίκος Μαρούδας
Τα... διαμαντάκια της Σούπερ Λιγκ Κ-20 οδηγούν την Παναχαϊκή!

bet365

Πορεία πρωταθλητισμού κάνει στο πρωτάθλημα της Football League η Παναχαϊκή και μεγάλο ρόλο σε αυτό έχουν παίξει παιδιά που τα περασμένα χρόνια έκαναν τρομερές χρονιές στο πρωτάθλημα Νέων της Σούπερ Λιγκ.

Η παρουσία της Παναχαϊκής στο πρωτάθλημα της Football League είναι εντυπωσιακή σε αυτές τις πρώτες στροφές του πρωταθλήματος. Η ομάδας της Πάτρας, φιγουράρει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και δείχνει αποφασισμένη για άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, με τον Κώστα Κατσουράνη να κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να επαναφέρει τους Πατρινούς στη φυσική τους θέση.

Μεγάλο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται φέτος έχουν παίξει κάποια παιδιά που τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνιστούσαν στο πρωτάθλημα Νέων της Σούπερ Λιγκ. Ο λόγος για τους Σπύρο Φουρλάνο, Κλόντιαν Γκίνο, Κώστα Αποστολόπουλο, Ηλία Πολίμο και Γιάννη Σωτηράκο που μαζί με τους έμπειρους Φωτάκη, Βρονταρά, Μακρυδημήτρη έχουν δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό σύνολο.

Να ξεκινήσουμε όμως από τους πρώτους χρονικά που γνωρίσαμε στο πρωτάθλημα Κ-20 και μας εντυπωσίασαν. Σπύρος Φουρλάνος και Κώστας Αποστολόπουλος ήταν στη φουρνιά του Παναθηναϊκού που κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2012. Από τους πρωταγωνιστές εκείνης της σεζόν ο πρώτος βασικός και αναντικατάστατος στο χώρο του κέντρου μαζί με τον Τάσο Λαγό και ο δεύτερος ο επιθετικός της ομάδας εκείνη την σεζόν. Φέτος ο πρώτος έχει παίξει και στα 9 παιχνίδια, ενώ ο δεύτερος στα 8. Μπορεί τόσο ο Φουρλάνος, για τον οποίο υπήρχαν και μεγαλύτερες προσδοκίες, όσο και ο Αποστολόπουλος να μην μπόρεσαν να σταθούν σε κάποια μεγαλύτερη ομάδα, όμως δείχνουν πως έφτασε η ώρα να κάνουν την διαφορά. Στην Παναχαϊκή έχουν βρει τον εαυτό τους και αυτό φαίνεται στο γήπεδο.

Την επόμενη σεζόν, δηλαδή την περίοδο 2012/2013, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα Νέων και το κατέκτησε. Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που ξεχώρισαν από εκείνη την φουρνιά ήταν και οι Κλόντιαν Γκίνο, Γιάννης Σωτηράκος. Ο πρώτος στη μεσαία γραμμή έκανε την διαφορά σε μια καταπληκτική χρονιά για τους «ερυθρόλευκους», ενώ ο δεύτερος ήταν βασικότατος στο δεξί άκρο της άμυνας. Από τον Ολυμπιακό και μετά συνάντησαν αρκετές δυσκολίες και τελικά κατέληξαν στην Παναχαϊκή όπου φέτος ο Αλβανός μέσος έχει 9 συμμετοχές και ο Πειραιώτης μπακ 5 συμμετοχές.

Ο πέμπτος της παρέας είναι ο Ηλίας Πολίμος, ο πρώτος από την εθνική των «95άρηδων» που πήρε μεταγραφή στο εξωτερικό. Ο 22χρονος αμυντικός, μπορεί να μην ήταν μέλος κάποιας ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα Νέων, όμως εντυπωσίασε με την φανέλα του Πανιώνιου, φτάνοντας στο Final 4. Οι πολύ καλές εμφανίσεις με την ομάδα Νέων της Νέας Σμύρνης, έφεραν το ενδιαφέρον της Νότιγχαμ Φόρεστ. Το 2013 οι Reds τον απέκτησαν και στην Αγγλία έπαιξε μέχρι το 2015 με την ομάδα Νέων του συλλόγου, παίρνοντας τίτλο Κ-21 και φτάνοντας ημιτελικά στο FA Cup. Έκανε μάλιστα δύο χρονιές προετοιμασία με την πρώτη ομάδα και έπαιξε φιλικά, πριν επιστρέψει στον Πανιώνιο. Τελικά και γι' αυτόν η Παναχαϊκή είναι εκείνη που του βγάζει και πάλι τον καλό του εαυτό. Μετά τα περάσματα από Αχαρναϊκό και Πανθρακικό, στην Πάτρα διανύει και ο ίδιος την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, έχοντας αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια ως βασικός.

Η Παναχαϊκή, έχει λοιπόν, πολύ ταλέντο φέτος! Έχει δημιουργηθεί ένα σύνολο ανταγωνιστικό, με καλές ισορροπίες στο οποίο υπάρχουν και τα νέα παιδιά αλλά και οι απαραίτητοι έμπειροι. Μαζί με τους... μικρούς, οι Φωτάκης, Βρονταράς, Μακρυδημήτρης, αλλά και κάποιοι άλλοι εξίσου έμπειροι αλλά με λιγότερες παραστάσεις, έχουν καταφέρει να κάνουν την Παναχαϊκή υπολογίσιμη δύναμη. Η Πάτρα μετά από πολλά χρόνια, πιστεύει για τα καλά πλέον πως το καμάρι της μπορεί να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα