Παυλίδης: «Πέρυσι με τη φανέλα, φέτος με το πείσμα»

Παυλίδης: «Πέρυσι με τη φανέλα, φέτος με το πείσμα»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Παυλίδης: «Πέρυσι με τη φανέλα, φέτος με το πείσμα»

bet365

Βάσει φετινού αγωνιστικού βίου, ο Μπάμπης Παυλίδης μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ο άνθρωπος των τελευταίων λεπτών. Η αγαπημένη συνήθειά του έχει βγάλει τον Άρη από τη δύσκολη θέση και μίλησε στο gazzetta.gr για τις φετινές ανατροπές εξηγώντας ότι δεν εμπεριέχουν δόση τύχης.

Ημερολόγιο Προσφορών Ένας μήνας γεμάτος δώρα*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Πέρα από την αποτελεσματικότητα και τους 21 βαθμούς σε σύνολο επτά αγώνων, το κύριο χαρακτηριστικό του φετινού Άρη είναι ότι έχει σημειώσει τα 9 από 16 τα τέρματά του στο τελευταίο ημίωρο των αγώνων. Στο συγκεκριμένο στοιχείο στάθηκε και ο Μπάμπης Παυλίδης εξηγώντας ότι δείχνει… «τη θέληση, το πείσμα που έχουμε σαν ομάδα.. Δεν παρατάμε κανένα παιχνίδι, μέχρι το τελευταίο παιχνίδι προσπαθούμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό, γι’ αυτόν τον λόγο ήρθαν και οι ανατροπές. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα με πιο χαρακτηριστικό τον τρόπο που μπαίνουμε στα παιχνίδια. Δεχόμαστε γκολ, μέχρι στιγμής δεν μας έχει στοιχίσει αλλά στο μέλλον μπορεί να το πληρώσουμε. Συνολικά όμως έχουμε μέταλλο νικητή», είπε.

Ο Μπάμπης Παυλίδης έβαλε στην ίδια ζυγαριά, τη φετινή και την περσινή ομάδα. Η σπουδαιότερη διαφορά έχει να κάνει με τον τομέα της νοοτροπίας. «Η κατηγορία είναι δύσκολη και φέτος η ομάδα χτίστηκε διαφορετικά, με την παρουσία έμπειρων παικτών για τη κατηγορία. Νομίζω ότι η διαφορά είναι ο Παύλος Μυροφορίδης γιατί μας έχει βοηθήσει πολύ, συν της νοοτροπίας που μας έχει περάσει ο προπονητής. Απαιτεί από εμάς να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι σαν τελικός. Αυτή είναι η διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Για την ακρίβεια, πέρυσι νομίζαμε ότι με τη φανέλα και τα ονόματα θα κερδίζαμε κι αυτό πληρώσαμε».

«Δεν τον νοιάζει τίποτε άλλο πλην της ανόδου»

Στην παρουσίασή του ο Δημήτρης Σπανός είχε πει ότι σε άλλες εποχές πολλοί από τους σημερινούς πρωταγωνιστές του Άρη δεν θα μπορούσαν να περάσουν… ούτε έξω από το «Κλεάνθης Βικελίδης». «Ο Άρης είναι τεράστιος σύλλογος, ο κόσμος είχε συνηθίσει να βλέπει μεγάλα ονόματα στην ομάδα και δεν είναι εύκολος ο συμβιβασμός», απάντησε επί τούτου ο Μπάμπης Παυλίδης και αναφέρθηκε στα «θέλω» των φιλάθλων. «Πέρυσι η ομάδα είχε ονόματα αλλά όχι ουσία. Νομίζω ότι πλέον το μόνο που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι να ανεβεί η ομάδα. Δεν τον ενδιαφέρει αν παίζει ο Πλατέλλας ή ο Παυλίδης ή ο οποιοσδήποτε, αρκεί να γίνει αυτό που πρέπει», συμπλήρωσε και αναφέρθηκε στο κομμάτι της πίεσης.

«Το δυσκολότερο πράγμα είναι η πίεση. Κακά τα ψέματα, υπάρχει κι ας μη φαίνεται από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της ομάδας. Γιατί η ομάδα πέρασε δύο χρόνια στη Γ’ Εθνική, φέτος είναι η δεύτερη χρονιά στη Β’ Εθνική… είναι λογικό. Η πίεση θέλει διαχείριση κι αυτή έρχεται μόνο μέσα από τον επαγγελματικό τρόπο δουλειάς».

«Όταν εξασφαλιστεί μαθηματικά»

Στα περσινά λάθη του Άρη ήταν και η… αχαλίνωτη σιγουριά για την άνοδο με συνέπεια να χάσουν άπαντες τη γη κάτω από τα πόδια τους μετά τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα. Τότε μάλιστα κυριάρχησε η βεβαιότητα ότι, όλα θα είχαν ξεκαθαρίσει πριν την αλλαγή του χρόνου. Φέτος, τέτοιου είδους κρίσεις είναι απαγορευτικές. «Ακόμη είμαστε στην 7η αγωνιστική και το μόνο που έχουμε καταφέρει είναι ότι αποκτήσαμε μια μικρή διαφορά. Θέλω να πω ότι ακόμη και στο ενδεχόμενο νίκης επί του ΟΦΗ, επί της ουσίας, δεν θα αλλάξει κάτι. Η ομάδα θα τελειώσει το θέμα της ανόδου όταν θα είναι εξασφαλισμένη και μαθηματικά», απάντησε.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα