Εργοτέλης - ΟΦΗ 2-4

Gazzetta team
Εργοτέλης - ΟΦΗ 2-4

bet365

Ο ΟΦΗ πήρε το ντέρμπι του Ηρακλείου επικρατώντας 2-4 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο κι έδειξε πως είναι το... αφεντικό της πόλης!

Ο Εργοτέλης μπορεί να προηγήθηκε με τον Εντιαγέ (11') στον κρητικό εμφύλιο, αλλά τα τέρματα των Κουσκουνά (14'), Μάρτος (26') και Ορτέγκα (32') έφεραν τον ΟΦΗ σε θέση οδηγού από το πρώτο ημίχρονο. Τα τέρματα των Σταμόπουλου (60') και Όγκμποε (76') διαμόρφωσαν το τελικό 2-4.

Μόλις στο 8' ο ΟΦΗ είχε την πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία, με τον Κουσκουνά να προλαβαίνει την έξοδο του Λαδά, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Εργοτέλης άνοιξε το σκορ. Ο Εντιαγέ πήρε την κάθετη πάσα του Μπούζα και αφού εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενουμέων πέτυχε το 1-0. Η χαρά για τους γηπεδούχους δεν κράτησε πολύ, αφού στο 14' ο Κουσκουνάς νίκησε σε τετ α τετ τον Λαδά για το 1-1. Στο 26' έγινε το 1-2 για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου. Ο Λεάλ με κάθετη πάσα έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Μάρτος και ο Ισπανός νίκησε τον πορτιέρε τον γηπεδούχων. Ο ΟΦΗ συνέχισε να εκμεταλλεύεται τα λάθη στην άμυνα του Εργοτέλη πετυχαίνοντας και τρίτο τέρμα πριν βγει το ημίχρονο. Στο 32' ο Κοιλιάρας έκλεψε την μπάλα, σέντραρε στην περιοχή και ο επερχόμενος Ορτέγκα, σούταρε ανενόχλητος για το 1-3.

Στην επανάληψη ο Εργοτέλης μπήκε με διάθεση να πιέσει, γεγονός που είχε αποτέλεσμα καθώς μείωσε σε 2-3. Η αμυντικοί του ΟΦΗ δεν αντέδρασαν σωστά στην επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων από δεξιά και δέχτηκαν γκολ από τον αφύλαχτο Σταμόπουλο στο 60'. Μάλιστα η ομάδα του Τάκη Γκώνια λίγο έλειψε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά ο Στρέζος εξουδετέρωσε το σουτ του Μπάτζιου στο 73'. Τρία λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ πέτυχε και τέταρτο γκολ με τον Όγκμποε. Ο επιθετικός των φιλοξενουμένων διαμόρφωσε το τελικό 4-2, εκμεταλλευόμενος την κακή συνεννόηση των αμυντικών του Εργοτέλη, σε συνδυασμό με την άστοχη έξοδο του Λαδά.

Ενδεκάδες:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Μπάτζιος, Πάττας, Βογιατζής, Σταμόπουλος, Μπούζας, Μπουτσάκης, Έφορντ (61' Μαζουλουξής), Εντιαγιέ, Σταματάκος, Κάιπερς.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης, Κοιλιάρας, Ζιαμπάρης, Ποτουρίδης, Νάστος, Πουρτουλίδης (67' Ρούσσος), Λεάλ (79' Χαντί), Ορτέγκα, Μάρτος (61' Όγκμποε), Κουσκουνάς.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα