Σπανός: «Δείξαμε το μέταλλό μας»

Σπανός: «Δείξαμε το μέταλλό μας»

Σπανός: «Δείξαμε το μέταλλό μας»

Ο Δημήτρης Σπανός αναφέρθηκε στη νοοτροπία των παικτών του αλλά και σ’ αυτά που άλλαξε η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο για να φθάσει στη σπουδαία ανατροπή στην Κρήτη επί του Εργοτέλη.

Ο προπονητής του Άρη σημείωσε ότι στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του απέκτησαν τα ηνία του αγώνα γιατί κατάλαβαν ότι θα έπρεπε να πιέσουν περισσότερο τον Εργοτέλη. «Κάναμε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να τρέχουμε και να καλύψουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε μέσα νομίζοντας ότι έχουμε κερδίσει πριν παίξουμε. Κι ενώ ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα εξαιρετική που αν την αφήσεις να παίξει θα σε διαλύσει. Όμως επειδή η ομάδα μας έχει βαθύ ρόστερ με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, τόσο αυτοί που μπήκαν στο παιχνίδι όσο κι αυτοί που παρέμειναν στο γήπεδο έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Έτσι γύρισε το παιχνίδι, αφού ασφαλώς γύρισε ο διακόπτης στο μυαλό των ποδοσφαιριστών. Βέβαια, με τον αριθμό των τελικών προσπαθειών που είχαμε, θα έπρεπε να καθαρίσουμε γρηγορότερα το παιχνίδι.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Μπάκα σημειώσει το πρώτο τέρμα. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Μένουμε στο αποτέλεσμα και νιώθω ευχαριστημένος από την αντίδραση που βγάλαμε. Ο Άρης δείχνει μέρα με τη μέρα το μέταλλο που έχει σαν ομάδα. Ότι θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του για να δεχθεί την ήττα. Συγχαρητήρια στα παιδιά αλλά και στον Τάκη Γκώνια και τους παίκτες Εργοτέλη. Τους αναλύσω εδώ και 15 ημέρες κι αυτό που βλέπω είναι εξαιρετικό. Αν μπορέσουν να συνεχίσουν και διορθώσουν κάποια πράγματα θα είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος. Τέτοια παιχνίδια δίνουν θεατές αλλά μας κάνουν και καρδιακούς», είπε.

Σε ερώτηση για την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, είπε: «Νομίζω ότι η πραγματική εικόνα μας και το πλάνο μας φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Όμως επειδή ξέρετε ότι η ευθύνη δεν βαραίνει τα παιδιά αλλά τον προπονητή, προφανώς δεν τους έδωσα να καταλάβουν ότι δεν θα έπρεπε να αφήσουν τον Εργοτέλη να κυκλοφορήσει μπάλα. Νομίζω ότι το κατάλαβαν στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλω επίσης να πω ότι έχω πολύ καλούς συνοδοιπόρους γιατί τόσο ο τεχνικός διευθυντής όσο και ο πρόεδρος το μόνο που έκαναν στο ημίχρονο ήταν να συμπαρασταθούν στα παιδιά».

Για το απόλυτο έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές: «Βλέπω ότι το πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο από το περσινό. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες θεωρητικά θα παλέψουν για τη σωτηρία, αλλά εγώ τις βλέπω ότι θα πάρουν πολλούς βαθμούς. Συνολικά πάντως νομίζω ότι η βαθμολογία πάντα λέει την αλήθεια».

Για την επιστροφή του Ντούνη και τη χρησιμοποίησή του στο δεύτερο ημίχρονο: «Ένας προπονητής όταν δεν βάζει έναν παίκτη έχει κάποιον λόγο. Μπορεί να μην καταλάβω το λάθος μου στην πρώτη φορά, στη δεύτερη φορά αλλά πιστέψτε με στην τρίτη θα το δω. Κοιτάζω το συμφέρον της ομάδας και θεωρώ ότι όποιο παιδί κάνει υπομονή και πιστέψει στον προπονητή θα βγάλει την ικανότητά του. Μπορεί παραδείγματος χάρη ο Ντούνης να με είχε κοιτάξει στραβά αλλά ξέρει ότι, ότι κάνω το κάνω για το καλό της ομάδας. Δεν έχω αγάπες ούτε γνωστούς αλλά λειτουργώ με γνώμονα το καλό της ομάδας». 

Best of internet