Χοσέ Χολέμπας, ο δεύτερος Ελληνας που θα παίξει σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας (vid)

Αντώνης Σαούλης
Χοσέ Χολέμπας, ο δεύτερος Ελληνας που θα παίξει σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας (vid)

bet365

Η Γουότφορντ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και ο Χοσέ Χολέμπας θα γίνει ο δεύτερος Ελληνας στην ιστορία του θεσμού που θ' αγωνιστεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Εγινε της ανατροπής! Η Γούοτφορντ κατάφερε να κάνει το εις βάρος της 0-2 από την Γουλβς, σε 2-2 με γκολ στις καθυστερήσεις και στην παράταση πήρε τη νίκη και φυσικά την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Αυτός θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου και η ομάδα του Χάβι Γκράθια θ' αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι στο Γουέμπλεϊ.

Και εάν ο Χοσέ Χολέμπας σε αυτό το διάστημα δεν τραυματιστεί θα γίνει μόλις ο δεύτερος Ελληνας ο οποίος θα αγωνιστεί σε τελικό του FA Cup.

Ποιος είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο; Μα φυσικά, ο Νίκος Νταμπίζας. Ο νυν τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, είχε καταφέρει με τη φανέλα της Νιουκάσλ να φτάσει μέχρι τον τελικό εκεί όπου θ' αντιμετώπιζε την εξαιρετική Αρσεναλ του Αρσεν Βενγκέρ.

Στις 16 Μαΐου του 1998 λοιπόν, ο Νίκος Νταμπίζας γινόταν ο πρώτος και ο μοναδικός Ελληνας που αγωνίστηκε σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας. Η Αρσεναλ τελικά κατέκτησε τον τίτλο με 2-0 (Οφερμαρς, Ανελκά τα γκολ) με τους «κανονιέρηδες» να κατακτούν το νταμπλ, αλλά ο Νίκος Νταμπίζας ήταν ο άνθρωπος που θα μπορούσε να είχε αλλάξει την ροή του αγώνα.

Κι αυτό γιατί με το ματς στο 1-0 υπέρ της Αρσεναλ, ο Νταμπίζας είχε την ευκαιρία να σκοράρει αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σίμαν!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FA CUP Τελευταία Νέα