Ενρίκε για Μορένο: «Δεν θέλω άπιστους στην ομάδα μου»

Ενρίκε για Μορένο: «Δεν θέλω άπιστους στην ομάδα μου»

Gazzetta team
Ενρίκε για Μορένο: «Δεν θέλω άπιστους στην ομάδα μου»

bet365

«Πυρ» κατά της συμπεριφοράς του, μέχρι πρότινος, προπονητή της εθνικής Ισπανίας Ρόμπερτ Μορένο, εξαπέλυσε ο Λούις Ενρίκε!

Μπαρτσελόνα - Ντόρτμουντ με σούπερ προσφορά* & Novi Specials (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Επέστρεψε και... δίκασε! Ο Λούις Ενρίκε είναι εκ νέου στο τιμόνι της εθνικής Ισπανίας και στην παρουσίασή του, ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα άσκησε επίθεση ως προς τον, προσωρινό, αντικαταστάτη του στον πάγκο των «φούριας ρόχας» Ρόμπερτ Μορένο.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να μην είναι ο Μορένο βοηθός στο πλάι του ενόψει του Euro 2020, καταλόγισε στον πρώην συνεργάτη του ότι είναι φιλόδοξος υπέρ το δέον και άπιστος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ενρίκε αποφάσισε να παραχωρήσει τον Ιούνιο προσωρινά στον Μορένο τη θέση του πρώτου προπονητή, εξαιτίας της 9χρονης κόρης του που αντιμετώπιζε καρκίνο και εν τέλει έχασε τη μάχη με τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο.

Κατά την επιστροφή του λοιπόν και την παρουσίαση από την εθνική Ισπανίας δήλωσε:

«Το θέμα μου με τον Μορένο, που ασκούσε χρέη υπηρεσιακού άρχισε από την 12η Σεπτεμβρίου, όταν είδα πως ήθελε να είναι επικεφαλής της ομάδας στα τελικά του Euro 2020. Το έβλεπα να έρχεται. Αντιλαμβάνομαι πως ήταν κάτι συναρπαστικό για εκείνον, ήταν φιλόδοξος αλλά όχι πιστός και αυτό δεν το θέλω στην ομάδα μου. Ο Μορένο και η ισπανική ομοσπονδία είχαν καταθέσει τις απόψεις τους για το θέμα, η μόνη εκδοχή που έλειπε ήταν η δική μου. Δεν θέλω να πω τα πράγματα διαφορετικά σε σχέση με αυτό που έγινε. Σε κάποια σημαντικά γεγονότα της ζωής σου έχεις την ευκαιρία να γνωρίζεις καλύτερα τους ανθρώπους, να βλέπεις ποιος είναι φίλος σου και ποιος όχι».

Για να συνεχίσει: «Ο Μορένο μου είπε ότι θα μπορούσε να γίνει δεύτερος, πίσω από μένα, μετά το Euro. Είμαι σίγουρος πως δεν θα έκανα αυτό που έχει κάνει ο Ρόμπερτ Μορένο. Το 2019 ήταν μια κακή χρονιά για εμένα. Δεν χρειάζεται να τον κριτικάρω επαγγελματικά, η κριτική μου έχει να κάνει με το χαρακτήρα του»

Παράλληλα, ανέλαβε πλήρη ευθύνη για την απουσία του Μορένο από τον ομοσπονδιακό πάγκο: «Αποκλειστικά δική μου ευθύνη είναι η απομάκρυνση του Μορένο. Δεν φταίει ο Ρουμπιάλες, δεν φταίει ο Μολίνα, ούτε η ομοσπονδία. Ίσως να μην είμαι εγώ ο καλός τύπος σε αυτό το έργο αλλά δεν είμαι και ο κακός της υπόθεσης. Είμαι χαρούμενος, δυνατός και ανυπομονώ για το Euro και το Παγκόσμιο Κύπελλο».

 

Τελευταία Νέα