Βαθμολογία UEFA: Ο Ολυμπιακός παλεύει για την 15η θέση της Ελλάδας!

Αντώνης Σαούλης
Βαθμολογία UEFA: Ο Ολυμπιακός παλεύει για την 15η θέση της Ελλάδας!

bet365

Με την ΑΕΚ να είναι με το μισό πόδι εκτός Ευρώπης και τον ΠΑΟΚ να ψάχνει ανατροπή στη Τούμπα, ο Ολυμπιακός παλεύει για να περάσει η Ελλάδα την Κύπρο και να διατηρήσει 5 ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Κολωνία - Ντόρτμουντ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Μετά το τέλος του 3ου προκριματικού γύρου στην Ευρώπη σε Champions League και Europa League κοιτάγαμε λίγο πιο αισιόδοξα την πορεία μας σε ότι έχει να κάνει με την βαθμολογία της UEFA. Οι Τσέχοι (13οι) έμειναν με μόνο μία ομάδα, οι Δανοί (14οι) το ίδιο, οι Κύπριοι (15οι) θα έπεφταν πάνω σε Αγιαξ και Αιντρχόφεν. Και η Ελλάδα; Η Ελλάδα θα έμπαινε στα play off με τρεις ομάδες.

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν κληρωθεί και με ομάδες που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν πρόκριση (ο ΠΑΟΚ μάλιστα ήταν και το μεγάλο φαβορί με την Σλόβαν). Κι αν βάζαμε τρεις ομάδες σε ευρωπαϊκούς ομίλους τότε όχι μόνο θα μπαίναμε στην πρώτη 15αδα (που μας διατηρεί τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια) αλλά θα κοιτάγαμε και την 13η θέση!

Ομως η θεωρία από την πράξη απέχει. Και μετά το τέλος της προτελευταίας εβδομάδας των προκριματικών η κατάσταση δεν είναι θετική για την Ελλάδα. Εκεί που κοιτάγαμε μέχρι και την 13η θέση βρεθήκαμε να κοιτάμε τι θα κάνουν οι Κροάτες, οι Σέρβοι και οι Σκωτσέζοι για να μην πέσουμε κι άλλο στην βαθμολογία της UEFA!

Παρά το ιδανικό ξεκίνημα μετά την Τετάρτη το βράδυ όταν και ο Ολυμπιακός όχι μόνο νίκησε την Κράσνονταρ αλλά ουσιαστικά εξασφάλισε και την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League ήρθε η Πέμπτη με τις δύο ήττες από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Μία ήττα για την ΑΕΚ που ουσιαστικά την αφήνει εκτός Europa League (θα χρειαστεί νίκη με διαφορά τριών τερμάτων μέσα στην Τουρκία για να κάνει το θαύμα) και μία ήττα για τον ΠΑΟΚ που τον αναγκάζει μέσα στην Τούμπα να ψάξει νίκη με διαφορά δύο τερμάτων!

Πως έχει η βαθμολογία μετά το τέλος κι αυτής της ευρωπαϊκής εβδομάδας
11) Ολλανδία 28.750 (4/5)
12) Αυστρία 28.525 (3/5)
13) Τσεχία 25.900 (1/5)
14) Δανία 25.750 (1/4/)
15) Κύπρος 25.000 (2/4)
16) Ελλάδα 23.700 (3/5)
17) Κροατία 22.625 (2/4)
18) Σερβία 22.250 (2/4)
19) Σκωτία 22.125 (2/4)
20) Νορβηγία 21.250 (2/4)
21) Ελβετία 20.700 (3/5)

Η Ελλάδα λοιπόν έχασε μια τεράστια ευκαιρία την Πέμπτη να μειώσει κι άλλο την διαφορά από την Κύπρο (το έκανε ο Ολυμπιακός την Τετάρτη). Ομως το κοντέρ για την Ελλάδα έγραψε... μηδέν και η διαφορά παρέμεινε στους 1.300 βαθμούς.

Υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος μετά τα αποτελέσματα της Πέμπτης να μείνουμε με μόλις μία ομάδα στην Ευρώπη (τον Ολυμπιακό) όπερ σημαίνει πως ακόμα κι αν πάρει το μπόνους του Champions League να μην είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να κάνει την ανατροπή μόνος του και να βάλει την Ελλάδα στην πρώτη 15αδα!

Ακόμα κι αν ο ΑΠΟΕΛ αποκλειστεί από τον Αγιαξ (που φαντάζει ως και το πιο πιθανό σενάριο αλλά η ρεβάνς είναι ανοιχτή) οι 800 βαθμοί που θα δώσει ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα την άλλη εβδομάδα (συν 200 εάν νικήσει στη Ρωσία ή 100 εάν έρθει ισόπαλος) δεν θα φτάσουν για να περάσουμε την Κύπρο.

Βεβαίως ο Ολυμπιακός θα έχει κι άλλα 6 ματς στο Champions League για να πάρει επιπλέον βαθμούς αλλά θυμίζουμε πως πέρσι η ΑΕΚ έβγαλε τον όμιλο χωρίς βαθμό και πρόπερσι ο Ολυμπιακός με μόλις 1 βαθμό. Το Champions League έχει δυσκολέψει αρκετά και δεν μπορούμε να κάνουμε έστω πρόβλεψη για το τι μπορεί να φέρει στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός ή οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Και φυσικά ο ΑΠΟΕΛ εάν αποκλειστεί από τον Αγιαξ θα συνεχίσει κανονικά στον όμιλο του Europa League...

Οσο εμείς... αυτοκτονούμε και δεν μπορούμε να πλησιάσουμε τις χώρες που είναι από πάνω μας, οι χώρες που μας κυνηγάνε παίρνουν βαθμούς και διεκδικούν προκρίσεις στους ομίλους του Champions League αλλά και στο Europa League.

Η Κροατία είδε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ να παίρνει εύκολη νίκη με 2-0 επί της Ρόζενμποργκ και λογικά να περνάει στους ομίλους (το μπόνους για την Κροατία θα είναι 1.000 βαθμοί) και η Ριέκα θα παίξει την πρόκρισή για το Europa στη έδρα της μετά την ήττα με 2-1 από την Γάνδη.

Η Σερβία είδε τον Ερυθρό Αστέρα να παίρνει 2-2 μέσα στην Ελβετία με τη Γιάνγκ Μπόις. Εάν προκριθεί στο Champions League θα δώσει κι αυτή 1.000 βαθμούς στη Σερβία η οποία έχει και τη Παρτιζάν για το Europa που νίκησε τη Μόλντε με 2-1.

Οι Σκωτσέζοι δεν θα πάρουν κάποιο μπόνους αλλά Σέλτικ και Ρέιντζερς απέκτησαν προβάδισμα μετά τα πρώτα τους παιχνίδια για να μπουν στους ομίλους του Europa League!

Ο ΠΑΟΚ θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον μας
Με την ΑΕΚ ουσιαστικά εκτός Ευρώπης μας μένει η ρεβάνς του ΠΑΟΚ. Μια ρεβάνς που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό εάν θα καταφέρουμε να κυνηγήσουμε την Κύπρο για την 15η θέση ή θα ελπίζουμε μόνο στον Ολυμπιακό στο Champions League.

Εάν ο ΠΑΟΚ καταφέρει και κάνει την ανατροπή, που αν μη τι άλλο μπορεί, τότε με δύο ομάδες στους ομίλους μπορούμε να κυνηγήσουμε την Κύπρο ή την Δανία.

Εάν όχι θα ελπίζουμε μόνο στην υπέρβαση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League.

Οι βαθμοί που έχουν δώσει φέτος οι ομάδες μας στην Ελλάδα

  • Ολυμπιακός 900 βαθμούς
  • Ατρόμητος 500 βαθμούς
  • Αρης 500 βαθμούς
  • ΑΕΚ 300 βαθμούς
  • ΠΑΟΚ 100 βαθμούς

Ο Ολυμπιακός θα προσθέσει μίνιμουμ άλλους 800 βαθμούς στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα με το μπόνους του Champions League και μένει να δούμε τι θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ με τη Σλόβαν κι αν η ΑΕΚ πάρει τουλάχιστον κάποιο θετικό αποτέλεσμα μέσα στην Τουρκία...

Τα πράγματα πλέον για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα