Καρβάλιο στο gazzetta.gr: «Μου πήρε χρόνια για να ξεπεράσω την ήττα από την Ελλάδα στο Euro 2004»

Καρβάλιο στο gazzetta.gr: «Μου πήρε χρόνια για να ξεπεράσω την ήττα από την Ελλάδα στο Euro 2004»

bet365

Ο Ρικάρντο Καρβάλιο σε ένα ρεσιτάλ ειλικρίνειας ανοίγει την καρδιά του στο gazzetta.gr για την ήττα στον τελικό του Euro 2004 από την Ελλάδα, τον τρόπο που διαχειρίστηκε την συγκεκριμένη αποτυχία, αλλά και την δίψα για ρεβάνς στο φιλικό που θα διεξαχθεί

Ουρουγουάη - Ιαπωνία με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Ο Ρικάρντο Καρβάλιο ένα από τα... αγαπημένα παιδιά του Ζοζέ Μουρίνιο ευτύχησε να κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην 20ετή καριέρα του.

Ηγετικός, παλαιάς κοπής στόπερ βρέθηκε στην κατάλληλη ομάδα την κατάλληλη στιγμή. Βασίστηκε κυρίως στον δυναμισμό του, παρά στην τεχνική του.

Προτού καθιερωθεί για μια εξαετία στην Τσέλσι (2004/10) πρόλαβε να κατακτήσει με την Πόρτο, Champions League (2003/04), Κύπελλο UEFA (2002/03), 3 Πρωταθλήματα Πορτογαλίας, 1 Κύπελλο και 1 Σούπερ Καπ.

Η μεταγραφή του στην Τσέλσι κόστισε 30 εκατ. ευρώ με τον «Special One» να δικαιώνεται για την επιλογή του. Με τον Καρβάλιο στη σύνθεση της, η αγγλική ομάδα στέφθηκε 3 φορές πρωταθλήτρια, πρόσθεσε στη συλλογή της 2 League Cup και 1 Community Shield.Στη συνέχεια μεταπήδησε στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου κατέκτησε 1 Πρωτάθλημα (2011/12) και 1 Κύπελλο (2010/11).

Ο Καρβάλιο εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς της Ευρώπης στην τελευταία 20ετία, και παίκτης κλειδί στα μετόπισθεν των Πορτογάλων.

H γενιά των Φίγκο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντέκο, Ρουί Κόστα και Νούνο Γκόμες δεν μπόρεσε να λυγίσει την Εθνική που έκανε την μεγάλη έκπληξη κατακτώντας το Euro 2004 στο «Ντα Λουζ».

Ο Ρικάρντο Καρβάλιο χρειάστηκε να περάσουν 12 χρόνια για να ξορκίσει τα φαντάσματα της οδυνηρής ήττας από την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ.

Ο παλαίμαχος Πορτογάλος στόπερ στο περιθώριο του φιλικού ανάμεσα στους Έλληνες legends του και τους All Stars της Μονακό που διεξήχθη στη Λευκάδα, αποκάλυψε στο gazzetta.gr τα συναισθήματα του μετά την ήττα στον τελικό του Euro 2004, αλλά και πως κατάφερε να αφήσει πίσω του την συγκεκριμένη αποτυχία.

Στις 4 Ιουλίου θα διεξαχθεί φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ελλάδα του 2004. Είναι μια ευκαιρία για εκδίκηση της Πορτογαλίας έπειτα από 15 χρόνια;

«Ναι, θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση. Σε κάθε ματς που παίζεις θέλεις να πάντα να κερδίζεις. Ο Καραγκούνης είναι σε καλή κατάσταση και ξέρω πως θέλει να νικάει σε κάθε ματς. Είναι υπέροχο να αντιμετωπίζεις δυνατούς παίκτες με τους οποίους έχεις καλές σχέσεις.

Είναι ωραίο να επιστρέφεις και να θυμάσαι τα παλιά, ειδικά όταν αναβιώνει ένας τελικός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Για μας βέβαια ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα αλλά από την άλλη ήταν και μια μεγάλη επιτυχία επειδή φτάσαμε ως τον τελικό. Ασφαλώς παίζεις για να κερδίσεις και δεν τα καταφέραμε αλλά σ' αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να κοιτάζεις πάντα μπροστά. Αυτό κάναμε και εμείς και κατορθώσαμε το 2016 να κατακτήσουμε το τρόπαιο, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για την Πορτογαλία».

Ρονάλντο και Φίγκο είναι εκτός αποστολής. Πιστεύεις θα παίξει ρόλο αυτό για την Πορτογαλία;

«Είναι δύσκολο για τον Ρονάλντο και τον Φίγκο να έρθουν σ' αυτό το ματς, όμως, οι υπόλοιποι παίκτες είναι μεγάλης αξίας και γνωρίζω από τώρα ποιοι θα παίξουν.

Ο Καραγκούνης μου είπε πως η Ριζούπολη είναι ένα μικρό γήπεδο που αναμένεται να γεμίσει. Εάν δεν κάνω λάθος χωράει 15.000 κόσμο και θα υπάρχει καλή ατμόσφαιρα, θα ξυπνήσουν μνήμες και για τις δύο ομάδες».

Είναι η ήττα στον τελικό του Euro 2004, η χειρότερη στιγμή της καριέρας σου;

«Δύσκολο να πω εάν η απώλεια του Euro 2004 είναι η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου. Το τρόπαιο κατέληξε στην Ελλάδα.

Όταν χάνεις μια τόσο μεγάλη ευκαιρία όπως είναι ο τελικός του Euro ασφαλώς είναι κάτι που σε προβληματίζει και σε απασχολεί για πάρα πολλά χρόνια.

Ευτυχώς είχα συμμετοχή στο Euro 2016 και στην κατάκτησή του και έτσι κατά κάποιον τρόπο άφησα πίσω μου ό,τι συνέβη το 2004».

Με ποιον τρόπο το ξεπέρασες;

«Ουσιαστικά το ξέχασα. Στα 12 χρόνια που μεσολαβησαν μεταξύ των δύο αυτών Euro σκεφτόμασταν πόσο απίστευτο ήταν αυτό που συνέβη και τί ευκαιρία χάθηκε. Όταν κερδίζεις είσαι ο καλύτερος κι όταν χάνεις νιώθεις ότι είσαι πολύ χαμηλά.

Πάντα έλεγα ότι έπρεπε να προχωρήσω μπροστά και επιμένω ότι ήταν επιτυχία που φτάσαμε μέχρι τον τελικό. Οι καλύτερες στιγμές είναι όταν κερδίζεις. Όταν παίζεις και κερδίζεις είναι φανταστικό. Όταν δεν παίζεις καλά και κερδίζεις είναι καλύτερο από το να αποδίδεις σωστά και να χάνεις. Καταλήγω πως η ομορφότερη στιγμή της καριέρας μου είναι όταν κερδίσαμε το Euro 2016 και η χειρότερη όταν το χάσαμε το 2004 στο τελικό με την Ελλάδα».

Πως σου φάνηκε το φιλικό στη Λευκάδα με τους All Stars της Μονακό κόντρα στους Έλληνες legends;

«Αν και ήταν φιλικό παιχνίδι το πήραμε πολύ σοβαρά, το απόλαυσα ιδιαίτερα. Η ελληνική ομάδα είχε καλύτερη φυσική κατάσταση από εμάς, αλλά καταφέραμε να νικήσουμε μολονότι δεχθήκαμε δύο γκολ στο τέλος. Παίξαμε καλά στην κόντρα και έτσι φτάσαμε στη νίκη».

Ποιοι είναι οι Έλληνες παίκτες τους οποίους ξεχώρισες;

«Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο Καραγκούνης ο οποίος παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση όπως κι ο Κατσουράνης που είναι σε φόρμα. Βλέποντας και τους δύο στο γήπεδο δεν μπορείς να πιστέψεις πως έχουν κρεμάσει τα παπούτσια τους».

 

Τελευταία Νέα