Όλη η Ευρώπη στα «πόδια» του Ντε Λιχτ! (infographic, vid & poll)

Gazzetta team
Όλη η Ευρώπη στα «πόδια» του Ντε Λιχτ! (infographic, vid & poll)

bet365

Ο Ματάις Ντε Λιχτ αποτελεί το πιο «καυτό» μεταγραφικό όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με τον μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα να ετοιμάζεται για μια ακόμα συμφωνία δεκάδων εκατομμυρίων και τους «γίγαντες» της Γηραιάς Ηπείρου να «σπάνε» το τηλέφωνό του.

Είναι μόλις 19 χρονών, αλλά… δεν είναι! «Δεν μπορεί να είναι», σκέφτεται κάποιος, όταν τον βλέπει να αγωνίζεται. Η φετινή πορεία του Άγιαξ ήταν αποτέλεσμα συσσωρευμένου ταλέντου, ομαδικότητας, πειθαρχίας και φυσικά σχεδιασμού, ενώ τα αποτελέσματά του έβγαλαν τα «χρυσά» παιδιά της ακαδημίας του στον «αφρό»!

Ο Φρένκι Ντε Γιονγκ πήρε ήδη μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα και το επόμενο όνομα στη λίστα εκατομμυρίων που θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει ο Αίαντας είναι ο Ματάις Ντε Λιχτ, που δέσποζε με διάρκεια φέτος στο κέντρο της άμυνάς του.

Ο Ολλανδός στόπερ και αρχηγός της ομάδας του Άμστερνταμ πανηγύρισε φέτος το πρωτάθλημα και το Κύπελλο με την ομάδα του, ενώ συγκλόνισε με τις εμφανίσεις του στο Champions League. Το δε γκολ του στο «Allianz Stadium» κόντρα στη Γιουβέντους σόκαρε τους Τορινέζους, αφήνοντάς τους εκτός συνέχειας της διοργάνωσης και παράλληλα ανέβασε ακόμα περισσότερο τις μετοχές του.

Στη σημερινή εποχή, που το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ανεβάζει, αλλά και κατεβάζει, πανεύκολα όσους τραβούν τα «φώτα» πάνω τους, θα ήταν αδύνατο για τον γεννημένο το 1999 Ντε Λιχτ να μην αποτελέσει κεντρικό θέμα συζήτησης, αλλά και μήλον της Έριδος για πολλούς και διάφορους. Το ώριμο παιχνίδι του, η νεαρή του ηλικία και τα προσόντα του τον καθιστούν ελκυστικό για κάθε μεγάλη ομάδα με «χοντρό» πορτοφόλι.

Ο Ντε Λιχτ δεν έχει τιμή που… σοκάρει, αφού δεν παύει να μετράει μόλις μια σεζόν στο κορυφαίο επίπεδο. Βέβαια ήταν βασικός και πέρυσι στον Άγιαξ, με 39 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Εντούτοις το γεγονός ότι πέρυσι οι Ολλανδοί δεν αγωνίστηκαν στην Ευρώπη, καθώς και ότι το πραγματικό «ξεπέταγμα» έγινε φέτος, κρατούν ακόμα σε… ανθρώπινα επίπεδα την αξία του.

Έτσι άνοιξε η όρεξη σε πολλούς, που θέλουν να τον «ντύσουν» στα χρώματά τους! Πρώτη και καλύτερη είναι η Μπαρτσελόνα, που αφού πρόσθεσε τον «Διόσκουρό» του, Ντε Γιόνγκ, στον άξονά της, τώρα θέλει να τους κάνει δίδυμο και να μην τους αφήσει ούτε μια σεζόν χωριστά! Στις αρχές Μαΐου οι δυο πλευρές φάνηκαν να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, ωστόσο έκτοτε απομακρύνθηκαν εκ νέου. Ερωτηματικό είναι το κατά πόσον οι Καταλανοί διαθέτουν τα περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται, μετά την προσθήκη του Ντε Γιονγκ, αλλά και του Γκριεζμάν, που όπως όλα δείχνουν θα μετακινηθεί επίσης στο Καμπ Νόου.

Δείτε τις αποδόσεις για την επόμενη ομάδα του Ντε Λιχτ!

Από το… πουθενά εμφανίστηκε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που επίσης έγινε μέγα φαβορί για λίγες ημέρες, έτοιμη να αποσπάσει την υπογραφή του! Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται σε διαδικασία ανασύνταξης και το να αποκτήσουν τον καλύτερο νέο κεντρικό αμυντικό της Ευρώπης με πολυετή προοπτική ενθουσίασε τους πάντες. Τελικά φαίνεται πως οι πιθανότητες υποχώρησαν, όχι όμως και το ενδιαφέρον. Ρόλο θα παίξει και η διάθεση του Ραϊόλα να στείλει και δεύτερο πελάτη του στο Ολντ Τράφορντ, μετά τον όχι και τόσο ευχαριστημένο Πολ Πογκμπά.

Φυσικά, από μια συζήτηση για συμφωνία εκατομμυρίων δεν θα μπορούσε να λείπει η Παρί Σεν Ζερμέν. Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών την έφεραν στο προσκήνιο, ενώ ήθελαν και τον Ραϊόλα να βρίσκεται στο Παρίσι για να «τελειώσει» τη μεταγραφή. Αυτός τα χαρακτήρισε «fake news», όμως κακά τα ψέματα, αν οι Παριζιάνοι θελήσουν να «ακουμπήσουν» 90 χαρτιά στο τραπέζι, μπορούν να αποτελέσουν ικανό συνομιλητή.

Ίντριγκα προκάλεσε άλλωστε και η σκέψη πως ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ θα μπορούσε να αποκτήσει ταίρι τον νεαρό συμπάικτη του στην Εθνική Ολλανδίας, με το κέντρο άμυνας της Λίβερπουλ να γίνεται «οράνιε»! Οι «reds» δεν ψάχνονται για πολλές μεταγραφές, όμως η απόκτηση του Ντε Λιχτ θα την καθιστούσε σχεδόν πανίσχυρη, με ένα δίδυμο-όνειρο για κάθε οπαδό της!

Σε κορυφαία απόδοση προσφέρεται η πιθανότητα να γίνει κάτοικος Άνφιλντ ο Ματάις Ντε Λιχτ.

Δεδομένου βέβαια ότι στην Premier League τα χρήματα περισσεύουν, ουδείς θα μπορούσε να αποκλείσει και το να βρεθεί άλλη αγγλική ομάδα που δελέαζε τον Ολλανδό. Τότεναμ, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι «παίζουν» με τις δικές τους πιθανότητες και παραμονεύουν, ώστε να κάνουν την έκπληξη.

Τέλος, ελπίδες τρέφουν και η Γιουβέντους, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου. Οι «μπιανκονέρι» θα ήθελαν στην ομάδα τους αυτόν που τους απέκλεισε με τόσο δραματικό τρόπο, σε μια χρονιά γεμάτη όνειρα για την κατάκτηση του Champions League. Παράλληλα θα ήταν ο ιδανικός αντικαταστάτης για τους Κιελίνι και Μπονούτσι που σιγά-σιγά ετοιμάζονται για το φινάλε της καριέρας τους.

Που βρίσκεται το μέλλον του Ντε Λιχτ; Δείτε όλους τους «μνηστήρες» που τον θέλουν στην ομάδα τους.

Οι Μαδριλένοι «ανοικοδομούνται» στο φετινό καλοκαίρι και μετά τις «βόμβες» των Γιόβιτς και Αζάρ, μάλλον ήρθε η ώρα να κοιτάξουν και τα μετόπισθεν. Δεδομένου ότι τον Ντε Λιχτ θέλει πολύ και η Μπαρτσελόνα, άλλο που δεν θα ήθελε η «Βασίλισσα» να της τον στερήσει, βάζοντας στο ρόστερ της ενδεχομένως τον νέο Σέρχιο Ράμος!

Τέλος, οι Βαυαροί θα μπορούσαν να προσφέρουν στον Ολλανδό ένα ιδανικό περιβάλλον, πιο γνώριμο σε όσα έχει συναντήσει, προκειμένου να εξελιχθεί κι άλλο, χωρίς να βιαστεί ή να «τυφλωθεί» από τη λάμψη της Ισπανίας και της Αγγλίας, αν ελλοχεύει τέτοιος κίνδυνος. Εξάλλου βρίσκεται σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού και ο… ιδανικός δεν θα μπορούσε να την αφήσει αδιάφορη.

Μένει να φανεί ποια ομάδα θα αποκτήσει τον Ντε Λιχτ, με τον Άγιαξ να επιθυμεί ιδανικά να μην τον αποχωριστεί, αλλά αν δεν τα καταφέρει, έστω να ανεβάσει κατά το δυνατόν υψηλότερα την τιμή του!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα