Άκπομ: «ΠΑΟΚ κόντρα σε όλους, είναι θρύλος ο Σαββίδης»

Άκπομ: «ΠΑΟΚ κόντρα σε όλους, είναι θρύλος ο Σαββίδης»

bet365

Ο Τσούμπα Άκπομ δεκαέξι χρόνια μετά από το αήττητο πρωτάθλημα της Άρσεναλ έγινε και αυτός ένας «Invincible» και ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του φετινού θριάμβου του ΠΑΟΚ για τον αγγλικό Τύπο.

100% Επιστροφή* χρημάτων Ίντερ - Έμπολι! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Άγγλος φορ του ΠΑΟΚ, μετά το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του στο κανάλι ITV London, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην αγγλική εφημερίδα «Τhe Sun», όπου αναφέρθηκε στη λατρεία που υπάρχει για τον «Δικέφαλο» στη Θεσσαλονίκη, αποθέωσε τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του νταμπλ.

«Θέλω πολύ να παίξω κόντρα στην Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτό είναι το όνειρό μου», παραδέχεται αρχικά ο Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος όπως σημειώνει ο αρθρογράφος «έχει κάθε δικαίωμα στο όνειρο, καθώς με την εκπληκτική πορεία του ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία και κέρδισε μια θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα από την σεζόν 1963-64 που κατακτά αήττητη το πρωτάθλημα και η πρώτη στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. «Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μόνο μία ομάδα, όλοι είναι ΠΑΟΚ», προσθέτει ο Άκπομ. «Δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα, είναι θρησκεία, είναι τρόπος ζωής. Υπάρχει μεγάλη προϊστορία ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τις ομάδες της Αθήνας και δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο.

Στη Θεσσαλονίκη λένε πως ο ΠΑΟΚ είναι κόντρα σε όλους. Η ομάδα έπρεπε να είχε κατακτήσει τον τίτλο και την περσινή χρονιά, αλλά κανείς δεν το ήθελε να το καταφέρει αυτό το ΠΑΟΚ. Μάλιστα, εξαιτίας των περσινών γεγονότων αναγκαστήκαμε να ξεκινήσουμε τη χρονιά με -2 στη βαθμολογία».

Ο Άκπομ αναφέρθηκε και στον Ιβάν Σαββίδη: «Μας συναντάει πριν από κάθε αγώνα. Είναι θρύλος. Είναι εκπληκτικά όσα έχει κάνει για τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης», είπε, ενώ ο αρθρογράφος επέμενε αρκετά να του περιγράψει τους πανηγυρισμούς από την κατάκτηση πρωταθλήματος:

«Ήταν τρελό, δεν πρέπει να έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο αλλού στην Ευρώπη. Ήταν μια μεγαλειώδης γιορτή, με πρώην παίκτες, μεγάλες οθόνες για video, πυροτεχνήματα ενώ ο αγωνιστικός χώρος γέμισε με οπαδούς. Αργότερα οι δρόμοι γέμισαν με κόσμο, πήγαμε με το πούλμαν στον ιστορικό Λευκό Πύργο, ήταν τρελοί πανηγυρισμοί!»

Σ’ ότι αφορά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ και το γκολ που πέτυχε σχολίασε:

«Κανένας αριθμός αστυνομικών μπορούσε να εγγυηθεί τη διεξαγωγή του με κόσμο, οπότε αγώνας πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, μόνο με οικογένειες δημοσιογράφους αλλά και πάλι υπήρξαν μικρά προβλήματα».

Καταλήγοντας ο 23χρονος φορ επανέλαβε την επιθυμία του «να επιστρέψω στο Emirates και να πετύχω ένα γκολ, είτε παίζω με τα χρώματα της Άρσεναλ, είτε εναντίον της».

 

Τελευταία Νέα