«Έφυγε» ο αρχηγός της Σέλτικ στο ευρωπαϊκό του '67...

«Έφυγε» ο αρχηγός της Σέλτικ στο ευρωπαϊκό του '67...

Κώστας Ζάλιαρης
«Έφυγε» ο αρχηγός της Σέλτικ στο ευρωπαϊκό του '67...

bet365

Ο ηγέτης των «λιονταριών της Λισαβόνας», ένας άνθρωπος που συνέδεσε άρρηκτα τη ζωή του με τη Σέλτικ, ο Μπίλι ΜακΝιλ, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών...

Ο πρώτος Βρετανός που κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο και μάλιστα το έκανε με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον θρίαμβο των «καθολικών», στη Λισαβόνα το 1967, στον τελικό απέναντι στην Ίντερ, «έσβησε», όπως ενημέρωσε το πρωί της Τρίτης η Σέλτικ.

Ο ΜακΝιλ, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής, πανηγύρισε 31 τρόπαια με τη φανέλα του σκωτσέζικου κλαμπ, έχοντας κατακτήσει εννέα συνεχόμενα πρωταθλήματα στην καριέρα του στο αγωνιστικό χώρο κι άλλα τέσσερα από την άκρη του πάγκου.

Όταν η Σέλτικ έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, μ' εκείνον πρωτεργάτη, το 1967, πανηγύρισε συνολικά πέντε τρόπαια στην αγωνιστική περίοδο 1966-1967, αφού είχε κατακτήσει το τρεμπλ στις εγχώριες διοργανώσεις, όπως επίσης και το Κύπελλο Γλασκώβης!

Ο ΜακΝιλ, συνεργάστηκε με την ομάδα για περισσότερα από 60 χρόνια, ξεκινώντας από ενεργό μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας και φτάνοντας να πρεσβεύει το κλαμπ στα τελευταία χρόνια...

 

Τελευταία Νέα