Συγκλονίζει ο Πομπόρσκι: «Μια μέρα ακόμα και θα πέθαινα» (pic)

Συγκλονίζει ο Πομπόρσκι: «Μια μέρα ακόμα και θα πέθαινα» (pic)

Gazzetta team
Συγκλονίζει ο Πομπόρσκι: «Μια μέρα ακόμα και θα πέθαινα» (pic)

bet365

Ο παλαίμαχος Τσέχος εξτρέμ, Κάρελ Πομπόρσκι, μίλησε για το δράμα που πέρασε πριν τρία χρόνια και τον οδήγησε κοντά στον θάνατο.

Μετά τον Τσεχ, ο Κάρελ Πομπόρσκι αποτελεί τον Τσέχο με τις περισσότερες συμμετοχές στην εθνική της χώρας του. Ήταν στην καλύτερη ομάδα του Euro 1996, μετά από το οποίο έκανε το άλμα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για να αγωνιστεί στη συνέχεια στη Μπενφίκα και τη Λάτσιο.

Ο 47χρονος πλέον Πομπόρσκι συγκλονίζει με τη συνέντευξή του στον Guardian, όπου περιγράφει την περιπέτεια υγείας που πέρασε το 2016. Ακόμα, δεν έχει καταλάβει πως η μόλυνση έφτασε στο εγκέφαλο. Η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι τον τσίμπησε ένα αραχνοειδές, που είχε φωλιάσει στο μούσι του! «Αν πήγαινα στο νοσοκομείο μία μέρα μετά, αυτή η συνέντευξη δεν θα γινόταν. Έφτασα στο νοσοκομείο πολύ αργά για να βρω τη ρίζα της μόλυνσης. Με έβαλαν απευθείας σε κώμα. Αφού ξύπνησα, με ρώτησαν το όνομά μου και την προπαίδεια του 7. Όλοι οι μεις του προσώπου μου είχαν παραλύσει. Ήταν μόλυνση του εγκεφάλου. Πέρασα τρεις εβδομάδες σε καραντίνα στο νοσοκομείο με ισχυρά αντιβιοτικά, απευθείας στις φλέβες. Δεν μπορούσα να φάω, έπρεπε να κρατώ τα μάτια μου καλυμμένα γιατί είχαν γίνει ευαίσθητα στο φως. Φοβήθηκα πολύ».

Ο νυν διευθυντής ακαδημιών της Τσεχικής Ομοσπονδίας και πρεσβευτής για το Euro 2020 μίλησε επίσης για τη δύσκολη προσαρμογή του στην Αγγλία, όταν το 1996 φόρεσε για μια διετία τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Ήρθαν τα πάνω κάτω. Το κεφάλι μου γύριζε. Ήμασταν επτά χρόνια μετά τη Βελούδινη Επανάσταση, οπότε έφτασα από μια άγρια κατάσταση στην Τσεχία. Το εμπόδιο της γλώσσας ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ήταν επίσης σύνθετο και για τη Γιουνάιτεντ. Υπήρχε μόνο ένα προπονητικό γήπεδο τότε και στις προπονήσεις χρησιμοποιούσαν χέρια, σημαίες και χειρονομίες. Στο τέλος, κατάλαβα τι ήθελαν».

#nemocnice #brejle # pilot#

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karel Poborský (@poborsky.karel) στις

 

Τελευταία Νέα