Αυτά είναι τα 10 πιο παραγωγικά επιθετικά δίδυμα στην Ευρώπη! (pics)

Κώστας Ζάλιαρης
Αυτά είναι τα 10 πιο παραγωγικά επιθετικά δίδυμα στην Ευρώπη! (pics)

bet365

Οι παρέες γράφουν ιστορία και οι συγκεκριμένες παρέες του Top-10 των πιο αποτελεσματικών επιθετικών διδύμων στην Ευρώπη είναι αυτές που φέτος τραβούν το κουπί και οδηγούν με ασφάλεια στα λιμνάζοντα νερά των κορυφαίων πρωταθλημάτων.

Ένα ρητό λέει πως «μόνος θα φτάσεις πιο γρήγορα, αλλά με παρέα θα φτάσεις σίγουρα». Κάπως έτσι συμβαίνει στη ζωή, αλλά και στο ποδόσφαιρο.

Όσο κι αν ένας μπορεί να συγκεντρώνει όλη τη λάμψη πάνω του, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα όταν έχει και κάποιον από δίπλα για να τον βγάζει από τα δύσκολα ή ν' αποτελέσει έναν ώμο για να στηριχθεί ο διπλανός του. Όπως στηρίζεται πλέον η nrg στο πλευρό του Shell Smart Club και αντίστροφα για το καλό του καταναλωτή.

Στις περιπτώσεις που θα εξετάσουμε, το θέμα είναι πως οι δυο μαζί, βγάζουν την ομάδα τους κερδισμένη στους στόχους που έχουν τεθεί, με τα μεγάλα αστέρια των κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ να έρχονται σε μορφή... deadliest duos.

Από τους Μέσι και Σουάρες, μέχρι τους Γιόβις/Ολέρ και Ρόις – Αλκάθερ, τα παρακάτω είναι τα 10 κορυφαία επιθετικά δίδυμα στη Γηραιά Ήπειρο.

1. Λιονέλ Μέσι – Λουίς Σουάρες: Τώρα τι να γράψει κανείς γι' αυτούς τους δύο; Πρέπει να το κάνουμε, όμως, γιατί είναι η δουλειά μας, αν και τα λόγια κάθε φορά περισσεύουν και η πραγματική απόλαυση είναι να τους βλέπεις και να απορροφάς κάθε στιγμή τους στο χορτάρι. Μέσι και Σουάρες έσωσαν τη Μπαρτσελόνα και στο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ σκοράροντας στο φινάλε για να γυρίσουν οι «μπλαουγκράνα» από το εις βάρος τους 4-2 στο τελικό 4-4. Στα 32 τέρματα (!) και μάλιστα έχοντας φτάσει στα 40+ σε όλες τις διοργανώσεις για 10η σερί σεζόν ο Αργεντινός, με 12 ασίστ στη LaLiga. Με 19 τέρματα και 6 ασίστ συνεχίζει ο Λουίς Σουάρες, που έγινε ο κορυφαίος Ουρουγουανός σκόρερ στη LaLiga με 129 γκολ.

2. Κριστιάνο Ρονάλντο – Μάριο Μάντζουκιτς: Έχοντας αποκτηθεί με ξεκάθαρο στόχο την ευρωπαϊκή διάκριση, αφού για την κυριαρχία στην Ιταλία δεν ήταν απαραίτητος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει κάνει εξωπραγματική πρώτη σεζόν στη Serie A με τη φανέλα της Γιουβέντους. Μετά την Αγγλία και την Ισπανία, θέλησε ν' αποδείξει πως μπορεί να καταφέρει και αλλού στην Ευρώπη, μετακομίζοντας στο Τορίνο, όπου φυσικά είναι ο πρώτος σκόρερ των «μπιανκονέρι» με 19 τέρματα και έχει μετρήσει και 8 ασίστ στο πρωτάθλημα. Σε μονοψήφιο αριθμό τερμάτων μετά και το μεσοβδόμαδο παιχνίδι με την Κάλιαρι, ο Μάριο Μάντζουκιτς έχει φτάσει στα 8 γκολ και τις 6 ασίστ, ακολουθώντας από κοντά τον Πορτογάλο και γνωρίζοντας πως πλέον θα επωμιστεί εκείνος την ευθύνη του σκοραρίσματος (μαζί με τους Κεν, Ντιμπάλα και τα άλλα παιδιά) στα ματς που ο Ρονάλντο θα λείπει λόγω της ειδικής διαχείρισης που θέλουν στον σύλλογο να του παρέχουν.

3. nrg- Shell Smart Club

Αχτύπητα τα δίδυμα Μέσι-Σουάρες, Ρονάλντο-Μάντζουκιτς κι όσα ακολουθούν στη λίστα, αλλά σαν τις πάσες «πάρε-βάλε» που κάνει πλέον η nrg στο Shell Smart Club και αντιστρόφως δεν έχει.

Η nrg είναι ο μοναδικός πάροχος ρεύματος και φυσικού αερίου που προσφέρει πρόγραμμα επιβράβευσης στην αγορά, έχοντας πλέον γίνει μέλος του Shell Smart Club φέρνοντας μοναδικές προσφορές για ιδιώτες, αλλά και επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, μεταξύ άλλων, με κάθε νέα σύνδεση στην nrg, οι καταναλωτές κερδίζουν αυτόματα έως 5.000 πόντους Smart, αλλά και επιπλέον πόντους Smart κάθε μήνα με την εξόφληση του λογαριασμού τους.

Επιπλέον, σε κάθε σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος ή/και φυσικού αερίου οικιακής ή επαγγελματικής παροχής για κάθε ευρώ κατανάλωσης οι χρήστες θα κερδίζουν έναν πόντο Smart και με τη χρήση e-bill θα έχουν τη δυνατότητα να τους διπλασιάζουν. Έτσι, οι καταναλωτές που επισκέπτονται το allsmart.gr, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από χιλιάδες προϊόντα και να τα αποκτήσουν εύκολα με πόντους Smart από την nrg. Γιατί η nrg είναι Smart!

4. Μοχάμεντ Σαλάχ – Σαντιό Μανέ: Είναι δύο από τους λόγους που η Λίβερπουλ διεκδικεί το φετινό πρωτάθλημα στην Premier League, κάνοντας την κούρσα για την κατάκτηση της κορυφής μια από τις πιο εντυπωσιακές των τελευταίων ετών μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ο Σαντιό Μανέ μετρούν από 17 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, με τον Αιγύπτιο να έχει στον λογαριασμό του και 7 ασίστ, έναντι της μόλις 1 του Σενεγαλέζου, ο οποίος με τη σειρά του έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην παρουσία της Λίβερπουλ στα προημιτελικά του Champions League. Μάλιστα, για δεύτερη διαδοχική σεζόν ξεπερνάει τα 20 τέρματα στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.

5. Αλεκσάντρ Λακαζέτ – Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ: Από τα πιο αποτελεσματικά δίδυμα της Premier League και δικαίως καταλαμβάνει μια θέση στο Top-10 των deadliest duos στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τις επιθετικές επιδόσεις. Έχουν τον δικό τους πανηγυρισμό, έχουν γίνει κολλητοί στην Άρσεναλ και μάλιστα, τρανό παράδειγμα είναι πως μόλις ο Ομπαμεγιάνγκ πέρασε με αλλαγή στο πρόσφατο ματς των «κανονιέρηδων» με τη Νιούκαστλ, συνεργάστηκαν άψογα για να τελειώσει το παιχνίδι ο Γάλλος με λόμπα. Στα 13 τέρματα και τις 7 ασίστ έχει φτάσει ο «Λάκα», στα 17 γκολ με 5 ασίστ ο... Black Panther.

6. Σέρχιο Αγουέρο – Ραχίμ Στέρλινγκ: Όπως και στην περίπτωση της Λίβερπουλ, οι Αγουέρο και Στέρλινγκ είναι δύο από τους λόγους που επιτρέπουν στη Μάντσεστερ Σίτι να διεκδικεί το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα κι αν το καταφέρει θα είναι κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην κορυφαία Λίγκα της Ευρώπης. Ο Αργεντινός επιθετικός, που είναι και ο απόλυτος σκόρερ στα χρονικά των «πολιτών», ηγείται και στη λίστα των πρώτων σκόρερ της φετινής Premier, αφού μετράει αισίως 19 τέρματα και έχει μοιράσει 7 ασίστ, ενώ, ο Στέρλινγκ είναι ίσως ο πιο βελτιωμένος ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή στο παγκόσμιο στερέωμα. Με 15 τέρματα στο πρωτάθλημα, άλλα 3 στο Champions League και συνολικά 11 ασίστ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, έχει γίνει απαραίτητος.

7. Κριστόφ Πιόντεκ – Πάτρικ Κουτρόνε: Σε ρυθμούς... pum pum pum όλη η Μίλαν από τη μέρα που ο Κριστόφ Πιόντεκ πάτησε στο «Σαν Σίρο» και άρχισε να «πυροβολεί» αντιπάλους δίχως διακρίσεις, κάνοντας τον κόσμο να τραγουδάει συνεχώς το σύνθημα με τ' όνομά του. Έχοντας αποκτηθεί μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, μετράει ήδη 7 γκολ με τους «ροσονέρι» και συνολικά στη σεζόν, μαζί και με το πρώτο μισό στην Ουντινέζε, έχει φτάσει στα 20 τέρματα, όντας ο πρώτος μετά τον Σεφτσένκο (σεζόν 1999-2000) που φτάνει σε τέτοιες επιδόσεις με τη Μίλαν. Ο Πάτρικ Κουτρόνε από την πλευρά του, μπορεί να έχει μόλις 3 τέρματα στο πρωτάθλημα και 4 στο Europa League, όμως, ο 20χρονος έχει πλέον γίνει κορυφαίος στο εξαιρετικά κλειστό κλαμπ των νεαρότερων Ιταλών σκόρερ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τον φορ της Μίλαν να ξεπερνά την επίδοση και του παλαίμαχου επιθετικού της Γιουβέντους, Ρομπέρτο Μπετέγκα, αλλά και του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Έφτασε στα 10 γκολ σε διοργανώσεις της UEFA και το έκανε σε ηλικία 20 χρόνων, 10 μηνών και 26 ημερών.

8. Κίλιαν Μπαπέ – Έντινσον Καβάνι: Εντός των... γαλλικών τειχών κανείς ποτέ δεν αμφισβήτησε την απόλυτη κυριαρχία της Παρί Σεν Ζερμέν. Όλα, βέβαια, θα ήταν καλύτερα για την ομάδα του Τούχελ αν έκανε και την υπέρβαση στο Champions League, αλλά έπεσε «θύμα» μιας επικής νύχτας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Παρίσι. Ο Κίλιαν Μπαπέ, που δεν σταματάει ποτέ να σκοράρει τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και με την εθνική ομάδα της Γαλλίας, έχει πλέον φτάσει στα 27 γκολ και τις 6 ασίστ στο Championnat, παίρνοντας επ' ώμου τις αποστολές νίκης των... οσονούπω Πρωταθλητών Γαλλίας. Κι ας λείπει ο Νεϊμάρ για μεγάλο χρονικό διάστημα, ας έχει τραυματιστεί και ο Καβάνι, ο Μπαπέ δεν έχει κανένα πρόβλημα και μόνος του. Βέβαια, ο Ουρουγουανός έχει καταφέρει να σημειώσει 17 γκολ και να δώσει άλλα 4 σε συμπαίκτες του στη Ligue1, ενώ, στο Champions League, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε 4 γκολ και μόλις 2 ο «matador» μέχρι και τη φάση των «16».

9. Μάρκο Ρόις – Πάκο Αλκάθερ: Ο αρχηγός και ο... clutch player της Ντόρτμουντ. Οι δυο τους μαζί είναι μπροστάρηδες (μαζί φυσικά και με τον εκπληκτικό Τζέιντον Σάντσο) στην προσπάθεια των Βεστφαλών να επιστρέψουν στην κορυφή της Budesliga! Όταν έλειψε ο Ρόις για τη γέννηση της κορούλας του, στο ματς με τη Βόλφσμπουργκ, ο Πάκο Αλκάθερ το πήρε πάνω του και με δύο γκολ στο 90' και τις καθυστερήσεις χάρισε τεράστιας σημασίας νίκη στο σύνολο του Φαβρ, τη στιγμή που η Μπάγερν Μονάχου έμενε από νωρίς στο ισόπαλο 1-1 κόντρα στη Φράιμπουργκ. Στα 15 τέρματα με 6 ασίστ ο Μάρκος Ρόις, στα 16 γκολ ο Ισπανός που σε αναλογία γκολ/λεπτά συμμετοχής έχει την κορυφαία επίδοση!

10. Λούκα Γιόβιτς – Σεμπαστιέν Ολέρ: Αυτοί οι δύο τύποι έχουν πάρει πάνω τους όλη την εντυπωσιακή και ελκυστική προς νέους οπαδούς, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και την οδηγούν στην τετράδα της Bundesliga και στα προημιτελικά του Europa League! Ειδικά ο Λούκα Γιόβιτς έχει κάνει τέτοια σεζόν που τ' όνομά του «παίζει» για τα θηρία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έπειτα και από τις εμφανίσεις του στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, εκεί που πλέον οι «αετοί» θα κοντραριστούν στους «8» με τη Μπενφίκα. Ο φοβερός και τρομερός Σέρβος επιθετικός στη δεύτερη χρονιά του στην Άιντραχτ έχει φτάσει στα 16 γκολ (+7 στο Europa League) και τις 5 ασίστ στη Bundesliga, με τον Ολέρ ν' ακολουθεί διακριτικά στα 14 τέρματα (+5 στην Ευρώπη) και τις 9 ασίστ προς τους συμπαίκτες του. Η Άιντραχτ, παραμένει η μοναδική γερμανική ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για φέτος, έχει αποδείξει ότι έχει εκπληκτικό κόσμο που ακολουθεί κατά χιλιάδες στα εκτός έδρας ματς και δημιουργεί τρομερή ατμόσφαιρα και αναμφίβολα το δίδυμο Γιόβιτς – Ολέρ δικαίως συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα κορυφαία της Γηραιάς ηπείρου.

 

Τελευταία Νέα