Το προφίλ της Φινλανδίας

Gazzetta team
Το προφίλ της Φινλανδίας

bet365

Μετά τα ματς στο UEFA Nations League η Εθνική θ' αντιμετωπίσει την ανανεωμένη και βελτιωμένη Φινλανδία και στα προκριματικά του Euro2020.

Τι περισσότερο και τι... νεότερο να γράψει κανείς για την Φινλανδία; Πριν από μερικές εβδομάδες τους νικούσαμε στο ΟΑΚΑ με 1-0 κι αυτοί μας νικούσαν στο Τάμπερε με 2-0.

Μετά το UEFA Nations League η Εθνική μας ομάδα βρίσκει απέναντί της και στην προκριματική φάση του Euro2020 την παρέα του Πούκι και του Λουντ. Μια Φινλανδία που έχει και το... παράθυρο των play off του Nations League σε περίπτωση που δεν πάρει την μία από τις δύο πρώτες θέσεις του 10ου ομίλου.

Από την στιγμή που κέρδισε την πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League δεν είναι ομάδα που μπορούμε να υποτιμήσουμε, αλλά σίγουρα δεν είναι και ομάδα που μπορεί και να μας φοβίσει. Η ομάδα του Μάρκου Κάνερβα έχει συγκεκριμένο πλάνο στο γήπεδο, δεν αλλάζει το 4-4-2 που της της χάρισε και την πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League είναι ένας αντίπαλος που μπορούμε να βάλουμε από κάτω στον όμιλο.

Φυσικά το μεγάλο αστέρι της είναι ο Τεεμου Πούκι ο οποίος σκόραρε και στα τρία πρώτα παιχνίδια της Εθνικής του στον όμιλο (όλα τα ματς στο 1-0) αλλά φυσικά δεν είναι μόνος αυτός. Εκτός από τον γνωστό μας Ρούμπιν Λουντ ξεχωρίζει στην μεσαία γραμμή ο Γκλεν Καμαρά (είχε πετύχει το 2-0 στο ματς του Τάμπερε) αλλά και ο Τουομλεν που είναι παρτενέρ στην επίθεση του Πούκι.

Μεγαλό αρνητικό για εμάς η προϊστορία που έχουμε όταν παίζουμε στην έδρα της Φινλανδίας, μιας και δεν έχουμε νικήσει ποτέ στην χώρα τους (3 ισοπαλίες-4 ήττες)

 

Τελευταία Νέα