Οι 12 ομάδες του EURO 2019

Δημήτρης Ρούσσος
Οι 12 ομάδες του EURO 2019

bet365

Με την πρόκριση της Αυστρίας επί της Ελλάδας στα πλέι-οφ των προκριματικών συμπληρώθηκε η λίστα των Εθνικών ομάδων που θα αγωνιστούν στο EURO 2019 το επόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ιταλίας και του Σαν Μαρίνο.

Η Εθνική Ελλάδας συμμετείχε στα μπαράζ με μεγάλες ελπίδες να βρεθεί ξανά στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21 μετά από 16 χρόνια, δίχως ωστόσο να τα καταφέρει απέναντι στην Αυστρία, που επικράτησε του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τόσο στην Τούμπα, όσο και στο Ζανκτ Πόλτεν.

Η ήττα (1-0) το βράδυ της Τρίτης σήμανε την πρόκριση των Αυστριακών για πρώτη φορά στον θεσμό, όπου θα συναντήσει τις υπόλοιπες 11 ομάδες που θα αγωνιστούν το καλοκαίρι του 2019.

Αυτές είναι οι εξής: Κροατία, Ισπανία, Δανία, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Σερβία, Ρουμανία Γαλλία, Πολωνία, Αυστρία, Ιταλία.

Οι πρώτες εννέα προκρίθηκαν ως πρώτες στον όμιλο των προκριματικών, η Πολωνία, που ανέτρεψε το 0-1 του πρώτου αγώνα κι επικράτησε της Πορτογαλίας με 1-3 στη ρεβάνς, και η Αυστρία ως νικήτριες των μπαράζ, ενώ η Ιταλία συμμετέχει ως συνδιοργανώτρια, χωρίς να συμμετέχει στη διαδικασία ως τώρα.

Η κλήρωση της τελικής φάσης θα διεξαχθεί στη Μπολόνια την προσεχή Παρασκευή (23/11) και οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε τρεις ομίλους. Από αυτά θα προκριθούν οι τρεις πρώτοι και ο καλύτερος δεύτερος, που θα οδηγηθούν στα ημιτελικά.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου 2019, οι ημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 27 Ιουνίου και ο τελικός για τις 30 Ιουνίου.

Τα παιχνίδια θα φιλοξενηθούν στην Ιταλία (Ρενάτο Νταλ' άρα, Σίτα ντε Τρικολόρε, Ντίνο Μανούτσι, Νέρεο Ρόκο, Φρίουλι) και Σαν Μαρίνο (Εθνικό Στάδιο).

Υπενθυμίζεται πως στις τελευταίες πέντε διοργανώσεις η Γερμανία μετράει δυο κατακτήσεις (2009, 2017), όπως και η Ισπανία (2011, 2013), ενώ μια έχει η Σουηδία (2015).

 

Τελευταία Νέα