Ρουί Βιτόρια: «Ετσι περάσαμε μέσα από την Τούμπα και τον ΠΑΟΚ»

Ρουί Βιτόρια: «Ετσι περάσαμε μέσα από την Τούμπα και τον ΠΑΟΚ»

bet365

Μερικούς μήνες μετά την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ ο Ρουί Βιτόρια θυμήθηκε το πως σχεδίασε τη ρεβάνς της Τούμπας, το πως μπλόκαρε το «Δικέφαλο», σταμάτησε Πρίγιοβιτς και Πέλκα, αλλά και τι είδε στο παιχνίδι του Πασχαλάκη.

O Ρουί Βιτόρια μίλησε σε σεμινάριο γύρω από το ποδόσφαιρο, με θέμα το «Game planning» και θυμήθηκε το πως προετοίμασε τους παίκτες της Μπενφίκα για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός της Μπενφίκα βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (19/11) σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, όπου κατέθεσε τις εμπειρίες του και μίλησε με τους φοιτητές γύρω από το πλάνο για το ποδόσφαιρο και την προετοιμασία της ομάδας.

Το παιχνίδι που εστίασε την προσοχή του ο τεχνικός των «Αετών» της Λισαβόνας ήταν η ρεβάνς της 29ης Αυγούστου με τον ΠΑΟΚ. Ένα παιχνίδι άκρως σημαντικό για το μέλλον της Μπενφίκα, καθώς από την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα έμπαιναν πάνω από 40 εκατ. ευρώ στα ταμεία του συλλόγου.

«Πρώτα απ’ όλα ήταν ένα παιχνίδι μέσα σε μια εβδομάδα με σημαντικούς αγώνες. Υπήρχε το Σάββατο το ντέρμπι με την Σπόρτινγκ και ακολουθούσε το ταξίδι στην Ελλάδα για τη ρεβάνς ενός σημαντικού αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είχαμε αρχίσει να το προετοιμάζουμε αρκετές μέρες νωρίτερα», υποστήριξε ο τεχνικός της Μπενφίκα.

«Το πιο σημαντικό βήμα ήταν η ανάλυση και το πως θα περνούσαμε όλα αυτά τα στοιχεία στους ποδοσφαιριστές μας. Αναλύσαμε τον αντίπαλο από το πρώτο παιχνίδι και όσα είχαμε αποθηκεύσει από προηγούμενους αγώνες. Γνωρίζαμε τα χαρακτηριστικά κάθε αντίπαλου ποδοσφαιριστή, τη μέθοδο παιχνιδιού τους και αυτά τα περάσαμε στους παίκτες μας για να ξέρουν τι έπρεπε να κάνουν», πρόσθεσε ο Ρουί Βιτόρια και συνέχισε την ανάλυση λέγοντας:

«Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έπρεπε να έχουμε γρήγορη ανάγνωση των καταστάσεων, να αξιοποιήσουμε το παιχνίδι μας από τα άκρα, να κοντρολάρουμε τις δεύτερες μπάλες, να χτίζουμε γρήγορα επιθέσεις και να πιέζουμε ψηλά. Στόχος μας ήταν να σταματήσουμε και να περιορίσουμε τον Πρίγιοβιτς και τον Πέλκα. Ηταν οι δύο παίκτες που είχαν τραβήξει την προσοχή μας και ήταν κρίσιμο να αντιληφθούμε την ικανότητα των αντιπάλων μας στην μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση (offensive transition) και να το σταματήσουμε».

Επίσης όπως αποκάλυψε το τρίτο σενάριο ήταν να πιέσουν τον Πασχαλάκη και την αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ. «Εξετάσαμε όλους τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και συνειδητοποιήσαμε ότι ο τερματοφύλακας έκανε πολλά λάθη και έριχνε πολλές μπάλες μπροστά χωρίς στόχο. Κάπως έτσι ήρθε και το λάθος του στη φάση του πέναλτι. Ζήτησα από τους παίκτες μου να φορτώσουν την αριστερή πλευρά των αντιπάλων και να το κάνουμε με συχνότητα στο παιχνίδι μας».

 

Τελευταία Νέα