Ο Μπουφόν εξήγησε γιατί χειροκρότησε τον γαλλικό εθνικό ύμνο και απέδειξε πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Μπουφόν εξήγησε γιατί χειροκρότησε τον γαλλικό εθνικό ύμνο και απέδειξε πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι! (vids)

bet365

Τον Σεπτέμβρη του 2016, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αρχίζει να χειροκροτεί τον εθνικό ύμνο της εθνικής ομάδας της Γαλλίας για να «σκεπάσει» τις αποδοκιμασίες των Ιταλών στο Μπάρι. Δυο χρόνια αργότερα, εξηγεί γιατί το έκανε και με τα λόγια του, φανερώνει ξανά πόσο τεράστιος άνθρωπος είναι και πόσο καλύτερο θα ήταν το ποδόσφαιρο αλλά και ο κόσμος ολόκληρος αν σκέφτονται έστω και λίγο σαν κι εκείνον...

Η κίνηση του «Τζίτζι» σ' εκείνο το παιχνίδι βρήκε υποστηρικτές, πρώτα απ' όλα τους συμπαίκτες του κι έπειτα μεγάλη μερίδα κόσμου που επισκίασε όσους θεώρησαν σωστό ν' αποδοκιμάσουν τον εθνικό ύμνο των «τρικολόρ».

Μιλώντας σε ένθετο περιοδικό της «Equipe», ο Μπουφόν ανέφερε για εκείνη τη στιγμή:

«Δεν προετοιμάζω ποτέ τις κινήσεις και τις ενέργειές μου. Γι' αυτό ίσως έχω βρεθεί πολλεές φορές σε μπελάδες. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή η ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Την αισθάνομαι ιδιαίτερη στην καρδιά και το μυαλό μου.

Στο Μάρι, οι Ιταλοί άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας και αισθάνθηκα ότι κάτι έπρεπε να κάνω. Εκτός από τον σεβασμό που ήθελα να επιδείξω στη Γαλλία και τον εθνικό της ύμνο, ήταν μια πράξη με την οποία υπερασπιζόμουν την πατρίδα μου και ήθελα να δείξω ότι αυτή που αποδοκίμαζαν, δεν εκπροσωπούν τη χώρα μου.

Ξέρω την ιστορία της πατρίδας μου, ξέρω τις αξίες και τα ήθη, τις αρχές που πρεσβεύει ο εθνικός μας ύμνος και τιμώ τη μνήμη όσων χάθηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την Ιταλία.

Είχα παππού που πέθανε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν θέλω να σκέφτομαι ότι στην Ιταλία έδειξαν ορισμένοι πως δεν σέβονται την ιστορία της χώρας μας και τη μνήμη αυτών των ανθρώπων».

Φυσικά, ο θρυλικός νυν πορτιέρε της Παρί Σεν Ζερμέν, έχει κάνει την ίδια κίνηση και σε ματς απέναντι στη Σουηδία, τον Νοέμβρη του 2017, αφού πάλι εμφανίστηκαν Ιταλοί οπαδοί να γιουχάρουν τον εθνικό ύμνο των Σκανδιναβών και κάπως έπρεπε να τους αφήσει στο περιθώριο...

Έχεις τον απόλυτο σεβασμό μας, Τζιανλουίτζι Μπουφόν...

 

Τελευταία Νέα