Μοναδική εμπειρία για την αποστολή της Ανόρθωσης

Gazzetta team
Μοναδική εμπειρία για την αποστολή της Ανόρθωσης

bet365

Η Ανόρθωση πήρε μέρος στο στο Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» που διεξήχθη στην Μόσχα υπό την χορηγία της GAZPROM, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις σε όλα τα μέλη της αποστολής.

Πέραν της Ελλάδας, που εκπροσωπήθηκε από την ΑΕΚ, στη Μόσχα για το Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» βρέθηκε και η Κύπρος με την Ανόρθωση. Η αποστολή αποτελούνταν από τους Χρίστο Καραμούττη όπου αγωνίστηκε ως παίκτης και αρχηγός της ομάδας του, τον Νικόλα Ζήνωνος όπου ήταν ο μικρός δημοσιογράφος που κάλυπτε τα γεγονότα, καθώς και τους συνοδούς τους Κυριάκο Καϊμακλιώτη και τον διευθυντή μαρκετινγκ της Ανόρθωσης Σπύρο Λεοντάρη.

Οι μικροί γνώρισαν παιδιά από όλες τις ηπείρους του κόσμου, καθώς υπήρξαν συνολικά αποστολές από 211 χώρες για τη διοργάνωση και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους διοργανωτές, με την παρουσία τους. Στα πλαίσια του προγράμματος ,η αποστολή επισκέφθηκε το Ενυδρείο Μοσκβάριουμ την Τετάρτη 13/6, όπου έγινε και η τελετή λήξης του προγράμματος.

Επίσης, την Πέμπτη 14/6, όλες οι αποστολές έδωσαν το παρών στην τελετή έναρξης και στο πρώτο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Τα σχόλια του διευθυντή μάρκετινγκ της Ανόρθωσης, Σπυρίδων Λεοντάρη: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από την συμμετοχή μας σε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα, που στόχο είχε να φέρει κοντά, διαφορετικές εθνικότητες και κουλτούρες. Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε επάξια, από την Ανόρθωση Αμμοχώστου, ένα σύλλογο με βαθύ το αίσθημα της Κοινωνικής Ευθύνης, δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα, ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα σημαντικό εργαλείο ενσωμάτωσης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Αυτή η εμπειρία που έζησαν τα παιδιά, ως πρεσβευτές του Football For Friendship, αλλά και εμείς ως συνοδοί τους, ήταν μοναδική. Το να βλέπεις την Κυπριακή και Ελληνική σημαία, να κυματίζουν στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μόνο αισθήματα υπερηφάνειας και ευθύνης μπορούν να σου δημιουργηθούν. Είναι πολύ σημαντικό όλοι οι φορείς του ποδοσφαίρου να αγκαλιάζουν τέτοιες ενέργειες, ειδικά όταν αυτές απευθύνονται και εκπαιδεύουν το μέλλον αυτής της γης, τα παιδιά μας!»

Από την πλευρά του, ο Χρίστος Καραμούττης, ποδοσφαιριστής των ακαδημιών της ομάδας, όντας εντυπωσιασμένος από τη συμμετοχή του στο Τουρνουά ανέφερε: «Ήταν μια απίστευτη εμπειρία διότι γνωρίσαμε άλλα άτομα, ανταλλάξαμε γνώσεις και δημιουργήσαμε φιλίες. Ήταν μια τρομερή εμπειρία που βοηθά εμάς τα παιδιά και μακάρι να μπορούσαν να το ζήσουν και άλλοι. Αυτά που ζεις στο τουρνουά, σε κάνουν καλύτερο και ως άνθρωπο».

Για το πως ένιωσε με την συνύπαρξή του με παιδιά από άλλες χώρες: «Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα με τα παιδιά από τις άλλες χώρες, δημιουργήσαμε φιλίες. Ήταν κάτι το φανταστικό. Περάσαμε υπέροχα και πιστεύω πως κανείς μας δεν θα ξεχάσει αυτό το ταξίδι».

Για το τι κέρδισε, παρά το ότι η ομάδα του δεν κατάφερε να προχωρήσει από τους ομίλους του τουρνουά: «Παρόλο που χάσαμε και δεν προχωρήσαμε, όλα τα παιδιά κερδίσαμε κάτι. Αυτό είναι μια νίκη για όλους μας. Εγώ προσωπικά, νιώθω περήφανος που το έζησα αυτό που θεωρώ θα με κάνει, όχι μόνο εμένα αλλά όλους, καλύτερους ανθρώπους».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα