Όταν είδα έναν… άλλον Μπουχαλάκη στην Αγγλία!

Όταν είδα έναν… άλλον Μπουχαλάκη στην Αγγλία!

Όταν είδα έναν… άλλον Μπουχαλάκη στην Αγγλία!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δύο πράγματα για τον Μπουχαλάκη της Νότιγχαμ!

Ας μην προσπαθήσει κανείς να «μεταφράσει» το σημερινό κομμάτι μου. Δεν υπονοώ τίποτα, ούτε ο συγκεκριμένος παίκτης είναι στα πλάνα του Ολυμπιακού. Οπότε τζάμπα θα αρχίσουν κάποιοι να στέλνουν μηνύματα του τύπου, με τέτοιους παίκτες θα πάει ο Ολυμπιακός του χρόνου κλπ, κλπ. Αλλά αυτά δεν σημαίνουν ότι εγώ δεν θα καταγράφω την όποια άποψη μου…

Το ταλέντο του Μπουχαλάκη το είχα πάντα σε εκτίμηση. Γιατί στα 25 του δεν το έχει αναδείξει είναι κάτι για το οποίο σίγουρα ο ίδιος πρέπει να απαντήσει, καθότι ο ίδιος ευθύνεται. Τέλος πάντων, παρακολουθούσα την πορεία του φέτος στη Νότιγχαμ με ενδιαφέρον. Ξεκίνησε πολύ καλά, κέρδισε τη θέση του στην ενδεκάδα, αλλά σταδιακά οπισθοχώρησε κι έρχονταν συνήθως από τον πάγκο, ως αλλαγή. Με το που πήγε στη Φόρεστ ο Καράνκα, αρχές Γενάρη, τον έβαλε ένα 90λεπτο στο εκπληκτικό 2-0 μέσα στη Γουλβς, αλλά στο επόμενο παιχνίδι τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο κι έκτοτε τον τέλειωσε. Επί τρεις μήνες δεν τον ξανάβαλε ούτε λεπτό.

Τις προάλλες λοιπόν, στο 0-0 με την Μπρίστολ, ο Ισπανός έβαλε βασικό τον Μπουχαλάκη, για 78 λεπτά, προφανώς γιατί θα είχε απουσίες στα χαφ. Από περιέργεια ζήτησα και είδα το 15λεπτο με όλα τα στιγμιότυπα του παίκτη στον αγώνα, αυτά που βλέπουν οι προπονητές όταν θέλουν να κάνουν σκάουτινγκ-γιατί μην νομίζετε ότι κάθονται και βλέπουν ολόκληρο το παιχνίδι: αυτά τα βιντεάκια δείχνουν κάθε κίνηση κάθε παίκτη σε κάθε ματς, ακόμη κι όταν δεν έχει την μπάλα!

Και πραγματικά εντυπωσιάστηκα! Δεν ξέρω αν το παιδί επειδή ήταν τρεις μήνες στην απέξω μπήκε στο ματς σαν τον φυλακισμένο που βλέπει γκόμενα, αλλά ήταν ένας άλλος Μπουχαλάκης! Τι ξέραμε τόσο καιρό για τον Μπουχαλάκη; Ότι είναι ένας παίκτης με πολύ καλό πόδι, αριστερό, πολύ καλή τεχνική, αλλά δεν έβγαζε ενέργεια στο παιχνίδι. Ήταν κάπως νωχελικός, κάπως νωθρός, έτσι δεν είναι;

Εγώ είδα ένα παίκτη, σε ρόλο Νο 8, εσωτερικού χαφ, που μάχονταν σαν σκύλος! Που έκανε τάκλιν, που είχε ένταση κι ενέργεια στο παιχνίδι του, που έτρεχε συνεχώς, πίεζε, έκανε κινήσεις.Ένα χαφ που χώνονταν σε ρόλο κρυφού φορ για να σκοράρει, που είχε πάσες από αυτές που λέμε κάνουν τη διαφορά, που έπαιζε με τη μία και γενικά έδειχνε πιο…γρήγορος, παρότι κάποιες φορές έμοιαζε να κολλάει λίγο, να μην έπαιρνε δηλαδή άμεση απόφαση.

Ειλικρινά, ένα τέτοιο (αριστεροπόδαρο) χαφ εγώ θα τον ήθελα στον Ολυμπιακό. Προσέξτε, αυτόν που είδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αν ο Μπουχαλάκης δεν μπορεί π.χ. να έχει διάρκεια σε ένα τέτοιο ρυθμό, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω εγώ. Και για να είμαι τίμιος δεν τον έχω δει σε άλλο παιχνίδι της Φόρεστ. Ούτε γνωρίζω τι μυαλά κουβαλάει. Μακάρι να του έχει κάνει καλό η Αγγλία και να παίξει στη Νότιγχαμ η, κάπου αλλού, γιατί εξακολουθώ να πιστεύω ότι μέσους με το ταλέντο του Μπουχαλάκη δεν έχει η Ελλάδα.

Και δεν ξεχνάω ότι ο Μάρκο Σίλβα όλη την προετοιμασία την έκανε με Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκη, Φορτούνη στα χαφ, με τον ένα καλύτερο από τον άλλο. Κι έτσι ξεκίνησε και το πρωτάθλημα, με τον Κρητικό όμως να παθαίνει βαριά θλάση στην πρώτη αγωνιστική

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.