Μια βραδιά γεμάτη θρύλους! (pics)

Θάνος Σαρρής
Μια βραδιά γεμάτη θρύλους! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr βρέθηκε στην Ελβετια για το Match for Solidarity που διοργάνωσε η UEFA με τα Ηνωμένα Έθνη και γράφει για τους παιδικούς ήρωες που φόρεσαν ξανά εξάταπα. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ.

Τη Γενεύη δεν τη λες και την πιο ποδοσφαιρική πόλη του κόσμου. Για ένα Σαββατοκύριακο όμως, γέμισε ποδοσφαιρική λάμψη. Αστέρες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία με την ασπρόμαυρη θεά ταξίδεψαν στην Ελβετία και πήραν μέρος στο φιλανθρωπικό ματς που διοργάνωσε η UEFA με τα Ηνωμένα Έθνη. Ο λόγος δεν ήταν φυσικά να διασκεδάσουν οι Ελβετοί ποδοσφαιρόφιλοι, αλλά να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά, μέσω του UEFA Foundation. Ολα τα έσοδα θα διατεθούν στη χρηματοδότηση ανθρωπιστικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων για παιδιά με αναπηρίες και αναπτυξιακές διαταραχές σε όλον τον κόσμο.

Η αυλαία άνοιξε με το Eleven

Πριν το ματς των θρύλων, στο χορτάρι του Stade de Geneve διεξήχθη ένα διαφορετικό ματς. Μπορεί το ποδόσφαιρο να ενώσει τον κόσμο; Αυτή είναι η ερώτηση, στην οποία προσπαθεί καθημερινά να δώσει απαντήσεις η Eleven Campaign. Τα γυρίσματα για το ομώνυμο ντοκιμαντέρ, στο οποίο πρωταγωνιστούν 11 παιδιά από διαφορετικές χώρες, που έρχονται κοντά μέσω του ποδοσφαίρου, ολοκληρώνεται στην Ελβετία και για μια εβδομάδα οι μικροί ποδοσφαιριστές, αγόρια και κορίτσια, είχαν την δυνατότητα να δουλέψουν μαζί, να έρθουν κοντά και να δείξουν στην πράξη ότι μια μπάλα μπορεί να ρίξει γλωσσικά και πολιτισμικά εμπόδια.

Με προπονητή τον... πολύγλωσσο πρώην παίκτη της Μαρσέιγ, της Ξάνθης και της ΑΕΚ, Αντώνη Ρικα, τα παιδιά έγιναν ομάδα. Και στο γήπεδο έπαιξαν απέναντι σε 11 ακόμα παιδιά από διαφορετικές χώρες, που ζουν στην Γενεύη. Το αποτέλεσμα; 1-1. Μια παύλα διαφορά από το 11... Στην κερκίδα υπήρξαν αρκετοί υποστηρικτές, γονείς και εθελοντές του πρότζεκτ, που έστησαν το δικό τους πάρτι με κόρνες και συνθήματα. Τα πιτσιρίκια, παρότι ισοφαρίστηκαν στο τέλος, δεν παρέλειψαν να κινηθούν προς τα εκει και να ευχαριστήσουν τον κόσμο!

Η ώρα των legends

Λίγη ώρα μετά το ματς, βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για ζέσταμα οι θρύλοι. Στην ομάδα του Φίγκο ήταν ο Ντίντα, ο Βίτορ Μπαΐα, ο Μίτσελ Σαλγάδο, ο Φρανκ Ντε Μπουρ, ο Ρίο Φέρντιναντ, ο Κρίστιαν Κίβου, ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς, ο Ρομπέρ Πιρές, ο Γιάρι Λιτμάνεν, ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο Αντρέα Πίρλο, ο Ραούλ, ο Ρόμπι Κιν, η Κέλι Σμιθ και ο Νούνο Γκόμες. Σε αυτή του Ροναλντίνιο, ο Τζέιμς, ο Νικοπολίδης, ο Μπελέτι, ο Καφού, ο Εντμίλσον.Ο Ρόνι ξεκίνησε σε έναν ελεύθερο ρόλο, έχοντας τον Λάρσον και τον Κλάιφερτ στο πλευρό του, ενώ ο Φίγκο ξεκίνησε στα δεξιά της επίθεσης, μαζί με Ραούλ και Ρόμπι Κιν, παίρνοντας κι εκείνος πιο κεντρικές θέσεις.

Το ματς ξεκίνησε θεαματικά και με αρκετά «ωωω» από την κερκίδα, με τον Πιρές να κάνει ένα τεχνικό πλασέ και τον Τζέιμς να αποκρούει εντυπωσιακά. Ο Άγγλος τερματοφύλακας έκανε μια ακόμα εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά εξ' επαφής. Αφού σταμάτησε και το σουτ του Κίβου, ηρέμησε για λίγο. Από την άλλη ο Ντίντα είχε πιο εύκολο έργο, αφού παρά την ταχύτητα του Λάρσον και τις κινήσεις των υπολοίπων, οι «άσπροι» δεν πατούσαν περιοχή.

Αποθέωση για Ρόνι, πέναλτι ο Εσιέν!

Ο Ροναλντίνιο από την πλευρά του, προσπαθούσε να κάνει τα δικά του. Πάσες χωρίς να βλέπει, ωραίες κάθετες. Μάλιστα, σε ένα μαρκάρισμα που του έκανε ο Πίρλο στην περιοχή έπεσε και ο κόσμος απογοητεύτηκε όταν ο Κολίνα δεν έδωσε πέναλτι . Φυσικά, σε κάθε στημένο που εκτελούσε, ο Βραζιλιάνος αποθεωνόταν! Άδειασε σε κάποια φάση των Μενδιέτα και είχε και ένα σουτ, αλλά δεν ανησύχησε τον Ντίντα. Ο Πίρλο με μια μαγική μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Ρόμπι Κιν λίγο πριν το διάλειμμα για ανάσες, όμως ο Τζέιμς τον σταμάτησε. Τελικά, το πέναλτι το κέρδισε ο Εσιέν από τον Μενδιέτα, αλλά ο Ρόνι δεν κατάφερε να σκοράρει, καθώς η μπάλα πήγε στο δοκάρι. Ακολούθησε μια αυθόρμητη αγκαλιά με τον Ντίντα! Τελικά, το σκορ το άνοιξε η ομάδα του Φίγκο, με τον «Βασιλιά» Ραούλ να μην ξεχνά την τέχνη του positioning και την Κέλι Σμιθ, που είχε πάρει τη θέση του Στάνκοβιτς, να πιστώνεται την ασίστ.

Μνήμες 2004!

Το δεύτερο ημίχρονο είχε ελληνική πινελιά, καθώς ο Αντώνης Νικοπολίδης πήρε τη θέση του Τζέιμς κάτω από τα δοκάρια. Οι αλλαγές ήταν αρκετές, όπως επίσης και η κούραση, οπότε ο ρυθμός έπεσε. Οι στιγμές λάμψεις όμως υπήρξαν. Η μαγική ασίστ του Αμπιντάλ που κατέληξε σε γκολ στο τέλος πήγε στράφι, αφού υπήρξε οφσάιντ, με τον Ροναλντίνιο να μην συμφωνεί με τον επόπτη. Η Σέλια Σάσιτς, που είχε μπει αλλαγή, έχασε τετ-α-τετ και ο κόσμος αποδοκίμασε, γιατί δεν έδωσε τη μπάλα στον Ρόνι! Ο Νικοπολίδης, από την πλευρά του, απέκρουσε σε κόρνερ ένα επικίνδυνο σουτ του Νούνο Γκόμες, σε μονομαχία με άρωμα... 2004!

Η ομάδα του Ροναλντίνιο τελικά βρήκε γκολ, αλλά όχι με τον Βραζιλιάνο! Η Σέσιτς μείωσε 2-1 από κοντά και ο... ακούραστος Καφού έχασε ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Νούνο Γκόμες πήρε το... αίμα του πίσω, νικώντας με εκπληκτική προβολή το Νικοπολίδη. Ο Φράι μείωσε σε 3-2 για τους άσπρους του Ρόνι, ο οποίος έγινε αλλαγή στο 76' και όπως είναι λογικό, γνώρισε την αποθέωση! Παράλληλα, δεν αρνήθηκε το αυτόγραφο σε έναν μικρό εισβολέα.

Οι περισσότεροι είχαν γίνει αλλαγή, αλλά ο βιονικός Καφού συνέχιζε. Και ήταν εκείνος που ισοφάρισε, με πολύ όμορφο σουτ μέσα από την περιοχή! H ομάδα του Φίγκο τελικά ήταν εκείνη που πήρε τη νίκη με 4-3, χάρη στο γκολ του Μίτσελ Σαλγάδο, αλλά όπως είπαν όλοι χαρακτηριστικά, ο πραγματικός νικητής ήταν η αλληλεγγύη!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα