Μήτρογλου: Η Γερμανία, ο θείος του και η πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο! (pic)

Δημήτρης Τομαράς
Μήτρογλου: Η Γερμανία, ο θείος του και η πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο! (pic)

bet365

Γαλλικό ΜΜΕ ξετύλιξε το... κουβάρι της ιστορίας των πρώτων χρόνων της ζωής του Μήτρογλου που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Γερμανία και έδωσε ώθηση στην περιοχή που μεγάλωσε!
Το γαλλικό ΜΜΕ Sofoot δημοσιεύει μία άλλου τύπου ιστορία για τον 'Μητρογκόλ'. Μακριά από τα φλας της δημοσιότητας, την Μπενφίκα, την Μαρσέιγ, την Αγγλία και τον Ολυμπιακό. Πηγαίνει πίσω στην δεκαετία του 1990 για να αφηγηθεί τα παιδικά χρόνια του Κώστα Μήτρογλου.
Τότε που η οικογένειά του αποφάσιζε να αφήσει την Καβάλα για να... δοκιμαστεί στην Γερμανία και την περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας στην Δυτική Γερμανία. Η οικογένεια Μήτρογλου διάλεξε την κοινότητα της Neukirchen-Vluyn, όπου ζούσε ο θείος του Κώστα Μήτρογλου, Σάββας, έχοντας δικό του snack bar εκεί. Η οικογένεια πήγε εκεί με τα παιδιά της, τον Κώστα και τον Χαράλαμπο. Ο Μήτρογλου ήταν 6 ετών όταν άρχισε να ασχολείται με την μπάλα. Ωστόσο η μετάπειτα πορεία του θα έδινε μεγάλη ώθηση και στην περιοχή από όπου έκανε την αρχή του... Ξεκίνησε να παίζει στην ομάδα της Preußen Vluyn και το 2001 πήγε στην... αντίζηλό της, SV Neukirchen! «Έπαιζε στο στιλ που βλέπαμε τον Μάρκο Ρόις. Ξεκινούσε από την αριστερή πλευρά και μετά έβγαινε μπροστά για το γκολ. Μιλάμε για έναν πραγματικό ποδοσφαιριστή των... δρόμων που ζούσε για το άθλημα και ήταν από μικρός πολύ καλός», τόνισε ο Άκτσιμ Απιτσχ, τεχνικός του για έξι χρόνια τότε!
«Τεχνικά ήταν εξαιρετικός. Διάβαζε καλά το ματς και από άποψη σωματοδομής και φυσικής κατάστασης ήταν ένα... σκαλί πάνω από τους άλλους. Ήταν και ιδιαίτερα γρήγορος. Κάποιοι μπορεί να σκεφτούν ότι είναι παράδοξο αυτό βάση του πως κινείται όμως ήταν γρήγορος. Το καλύτερό του ματς που θυμάμαι ήταν με αντιπαλο την Φορτούνα Ντίσελντορφ στο τοπικό Κύπελλο. Χάναμε 1-6 και το γυρίσαμε για να κάνουμε το 9-6. Ο Κώστας έβαλε τρία γκολ τότε!», συμπλήρωσε ο παλιός προπονητής του. Στην συνέχεια το άρθρο αναφέρεται στην εξέλιξή του στην Γερμανία αλλά και την απόκτησή του από τον Ολυμπιακό έναντι του ποσού των 200.000 ευρώ με τον πατέρα του τον Γιώργο να είναι περήφανος καθώς ήταν από μικρός Ολυμπιακό. Και φυσικά στον προσωνύμιο 'Μητρογκόλ' αλλά και το 'Γερμανός' που τον φώναζαν λόγω της προέλευσής του. Στο κείμενο σημειώνεται το πόσο γνωστός ήταν από τότε στους Γερμανούς ο Μήτρογλου που με την καριέρα που έκανε νιώθουν και αυτοί πως ένα δικό τους... παιδί προχώρησε και έφτασε ψηλά...
 

Τελευταία Νέα