Ρικάρντο Ροντρίγκες στο gazzetta.gr: «Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τη Μίλαν!»

Θάνος Σαρρής
Ρικάρντο Ροντρίγκες στο gazzetta.gr: «Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τη Μίλαν!»

bet365

Ο Ελβετός διεθνής αριστερός μπακ της Μίλαν μίλησε στο gazzetta.gr για την Ελλάδα, θυμήθηκε το ματς με την ΑΕΚ, αλλά και το τραγικό συμβάν του θανάτου του Ντάβιντε Αστόρι.

Ο Ρικάρντο Ροντρίγκες αποτελεί ένα από τα αστέρια της Ελβετίας, η οποία νίκησε 1-0 την Ελλάδα σε φιλική αναμέτρηση στ ΟΑΚΑ. Ο γεννημένος στη Ζυρίχη από Ισπανό πατέρα και Χιλιανή μητέρα αμυντικός, το καλοκαίρι του 2007 άφησε την Βόλφσμπουργκ για τη Μίλαν, στην οποία καθιερώθηκε αμέσως και αντιμετώπισε δύο φορές την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League.

Μετά το τέλος του αγώνα με την Ελλάδα, ο 25χρονος Ελβετός μίλησε στο gazzetta.gr για την εθνική μας, θυμήθηκε το προ μηνών πέρασμά του από το ΟΑΚΑ και τις εντυπώσεις που του άφησε η ΑΕΚ, ενώ αναφέρθηκε στην θλίψη που σκόρπισε στο ιταλικό ποδόσφαιρο ο χαμός του αρχηγού της Φιορεντίνα, Ντάβιντε Αστόρι.

Αν και φιλικό, τι εντυπώσεις σου άφησε η εθνική Ελλάδας;

«Νομίζω ότι είναι καλή ομάδα, νέα ομάδα που κάνει σωστά πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δουλεύει σωστά και έχει οργάνωση».

Είπες νέα, άρα πιστεύεις πως το μέλλον θα είναι καλό;

«Νομίζω πως ναι. Είναι μια καλή ομάδα και έχει παίκτες που θα εξελιχθούν, παρότι δεν θα πάει στο Μουντιάλ. Είχε δύσκολο έργο, απέναντι στην Κροατία τα πράγματα δεν ήταν εύκολα, όμως είχε σταθερή πορεία στους ομίλους».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος που παίζεις στο ΟΑΚΑ...

«Ναι, η πρώτη ήταν πολύ διαφορετική, το γήπεδο είχε πολύ κόσμο!»

Τι θυμάσαι από το ματς με την ΑΕΚ;

«Θυμάμαι τον κόσμο και ότι η ΑΕΚ ήταν λίγο καλύτερη από εμάς στο ματς της Ελλάδας. Παίξαμε στην έδρα μας και γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολο και εδώ δεν καταφέραμε να κάνουμε καλό ματς, σε αντίθεση με την ΑΕΚ. Είχε πολύ κόσμο, ήθελαν πολύ τη νίκη, αλλά τελικά το 0-0 ήταν καλό και εμείς προκριθήκαμε».

Πρόσφατα όλοι ποδοσφαιριστές στην Ιταλία βιώσατε ένα σοκ με τον θάνατο του αρχηγού της Φιορεντίνα, Ντάβιντε Αστόρι...

«Τι να πει κανείς γι' αυτόν. Είναι πολύ στενάχωρο να φεύγει ένας τόσο νέος άνθρωπος. Δεν υπάρχουν λόγια. Σίγουρα λυπούνται όλοι όταν φεύγει έτσι ένας ποδοσφαιριστής. Δεν τον ήξερα προσωπικά, αλλά είχα ακούσει πολλά καλά γι' αυτόν. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το αποτρέψεις, η ζωή συνεχίζεται. Πρέπει πάντα να παλεύεις και πρέπει πάντα να ευχαριστούμε τον θεό που βρισκόμαστε εδώ».

Η Μίλαν κάνει αντεπίθεση με τον Γκατούζο. Θα την ξαναδούμε στο Champions League;

«Μακάρι, γι' αυτό μαχόμαστε. Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους και πιστεύω θα τα καταφέρουμε!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα